aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΝΠ - Αλκή: Ντέρμπι βαθμών και ψυχολογίας

ΕΝΠ – Αλκή: Ντέρμπι βαθμών και ψυχολογίας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Είναι από τις ομάδες που έχουν έναν και μοναδικό στόχο: την παραμονή στην Α’ Κατηγορία. Άλλος κοινός παρονομαστής, στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζονται βελτιωμένες και πιο απαιτητικές. Επομένως, το ντέρμπι της ουράς στο «Τάσος Μάρκου» (18:00, Cytavision 2) ανάμεσα σε Ένωση Νέων Παραλιμνίου και Αλκή Ορόκλινη ήρθε σε μία καλή περίοδο και για τις δύο. Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου ματς ασφαλώς, πέρα από το βαθμολογικό όφελος ή το κόστος για τον νικητή ή τον ηττημένο αντιστοίχως, αν βεβαίως δεν σημειωθεί ισοπαλία, θα έχει σημασία και για ψυχολογικούς λόγους.

Για τους βυσσινί, ο Αντρέ Πάους περιμένει ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη που παρατηρήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Κάτι που επισήμανε στις χθεσινές δηλώσεις του στο κανάλι του συλλόγου από το Παραλίμνι. «Θα μπορούσαμε να πάρουμε εφτά βαθμούς στα προηγούμενα τρία παιχνίδια, και όχι μόνο έναν, αν ήμασταν πιο προσεκτικοί», τόνισε ο Ολλανδός. Από εκεί και πέρα, υπογράμμισε πως η νίκη είναι μονόδρομος, αλλά δεν θεωρεί πως το ματς δεν είναι τελικός καθώς υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

Σε σχέση με την αναμέτρηση στη Λεμεσό, για τη γηπεδούχο είναι πιθανό να μην πάρει θέση ο Ενόχ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Κοσμά είναι ο επικρατέστερος για να τον αντικαταστήσει. Υπάρχει όμως και η ευχέρεια να αγωνιστεί ως ανασταλτικός χαφ ο Ριέρα, να μετακινηθεί στον άξονα ως επιτελικός ο Σάρατε και να πάρει θέση δεξιού εξτρέμ ο Πίττας. Το πιθανότερο σχήμα είναι το ακόλουθο: Κλέιμαν (τερματοφύλακας), Αμπαρτζουμιάν, Κυριάκου, Αγγελή, Ολίβα (αμυντικοί), Κοσμά, Μαϊσουράντζε, Ριέρα (μέσοι), Σάρατε, Ουντόζι (ακραίοι), Ρασμούσεν (σέντερ φορ). Δεν υπολογίζονται οι Εκίθα και Ανδρέου.

Από πλευράς φιλοξενούμενης, ο Κώστας Σακκάς ελπίζει στην ίδια μαχητικότητα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του στα ματς με την Πάφος FC και τον ΑΠΟΕΛ. Μετά την καλή εμφάνιση απέναντι στον πρωταθλητή, είναι πιθανό να δούμε τα ίδια πρόσωπα στην ενδεκάδα πλην μίας εξαίρεσης, αφού ο Κυπριανού εξέτισε την ποινή του και είναι διαθέσιμος. Έτσι, το επικρατέστερο σχήμα είναι το ακόλουθο: Παναγή (τερματοφύλακας), Κυπριανού, Σερφά, Φλόρες, Χριστοφή (αμυντικοί), Ακόστα, Καντάτσια, Σπόλιαριτς (μέσοι), Μπελαμεϊρί, Σταύρου (εξτρέμ) και Κάρλος (σέντερ φορ). Εκτός πλάνου βρίσκεται ο Πάρντο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μαρλόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ