aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Ένοχα» μυστικά για τον τίτλο

«Ένοχα» μυστικά για τον τίτλο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία της και την έχασε. Καλύτερα, την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων! Υπό την έννοια ότι θα μπορούσε και είχε τη δυνατότητα να ανοίξει ή έστω να διατηρήσει την ψαλίδα των τεσσάρων βαθμών που είχε από ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.

Πολλά ακούγονται για την «κοιλιά» που έχει κάνει η ομάδα, το σίγουρο ωστόσο είναι πως στην ομάδα της Λάρνακας κάτι πάει «Χ»! Το ότι έχασε τον Τομάς είναι η μια όψη του νομίσματος, υπάρχει όμως και η άλλη και ο πρόεδρος, που κάτι παραπάνω ξέρει και γνωρίζει, έπιασε κουβέντα με τον Ρόκα (και όχι με τον Ιδιάκεθ)…

Ο ΑΠΟΕΛ, από την άλλη, δεν την έβγαλε απλά καθαρή με το Γιουρόπα Λιγκ, το πρωτάθλημα και τον αγωνιστικό «Γολγοθά» που είχε μπροστά του, αλλά έδειξε τα «καρύδια» του και πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Το τι θα καταφέρει με την Αθλέτικ Μπιλμπάο κανένας δεν το γνωρίζει, μπορεί ωστόσο να λέει πως σε ό,τι αφορά στο ευρωπαϊκό κομμάτι των στόχων του, το πέτυχε και με το παραπάνω.

Αν πάρει και κάτι παραπάνω (ό,τι κι αν είναι αυτό), δεν θα είναι απλά υπέρβαση, αλλά ένα ακόμα δείγμα του τι εστί ΑΠΟΕΛ. Για την ομάδα του Κρίστιανσεν πλέον όλα τα λεφτά είναι στο πρωτάθλημα και την κατάκτηση του τίτλου, πράγμα που αν το καταφέρει -για πέμπτη σερί σεζόν- ε, τότε πάει να πει πως και η επόμενη σεζόν (2017 – 2018) θα είναι προσωπική του υπόθεση.

Η ΑΕΛ του Πάμπου, η τρίτη της παρέας, έχει κι αυτή τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κατ’ αρχήν το ότι είναι «η ομάδα του Πάμπου» και κανενός άλλου. Μόνο αυτός κάνει κουμάντο και αυτός είναι ο απόλυτος άρχων εντός και εκτός αποδυτηρίων. Ο Κύπριος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά πως τα κουκιά του είναι μετρημένα, τουλάχιστον έναντι του ΑΠΟΕΛ, έχει όμως το πλεονέκτημα του ενθουσιασμού, της δίψας, του πάθους ή και ακόμα του αιφνιδιασμού.

Όχι πως οι αντίπαλοί του για τον τίτλο πιστεύουν το παραμύθι «βλέπουμε παιγνίδι με παιγνίδι» και το «εμείς ποτέ δεν μιλήσαμε για τίτλο», αφού, είτε μιλήσουν είτε δεν μιλήσουν, είναι σαν την ιστορία του «τι κάνει νιάου, νιάου, στα κεραμίδια».

Υ. Γ. 1: Σε ό,τι αφορά στον ΑΠΟΕΛ, οι αλλαγές που ετοιμάζουν στην ΟΥΕΦΑ μόνο ανεπηρέαστο δεν τον αφήνουν. Από τη στιγμή που το ευρωπαϊκό του μέλλον και η ευρωπαϊκή του πορεία είναι ταυτισμένες με τα εντός των τειχών δρώμενα (και το αντίστροφο), σε περίπτωση που οι αλλαγές περάσουν, οι γαλαζοκίτρινοι θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι για τα επόμενά τους βήματα.

Υ.Γ. 2: Σε Ομόνοια και Απόλλωνα είναι τόσο έκκρυθμη η κατάσταση που ούτε οι ίδιοι οι παράγοντες των δυο ομάδων δεν ξέρουν τι να πιστέψουν και τι όχι, από τα όσα συντελούνται στις ομάδες τους!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ