aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΕνέσιμο σοκ στο κυπριακό ποδόσφαιρο οι καταγγελίες Λοϊζίδη-Φραγκέσκου

Ενέσιμο σοκ στο κυπριακό ποδόσφαιρο οι καταγγελίες Λοϊζίδη-Φραγκέσκου

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ

Άνω-κάτω το κυπριακό ποδόσφαιρο από τις δύο καταγγελίες στην Αστυνομία ποδοσφαιριστών της Αλκής, οι οποίοι πρόσφατα παρουσίασαν καρδιολογικά προβλήματα, ότι τους χορηγούνταν κατά την περσινή περίοδο ενδοφλέβιες ουσίες με σύριγγα.

Πρόκειται για τους Παναγιώτη Λοϊζίδη και Παναγιώτη Φραγκέσκου, 27 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναγκάζονται να σταματήσουν το ποδόσφαιρο λόγω καρδιολογικών προβλημάτων. Μετά τη λήψη των καταγγελιών στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για ν’ αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και ο τρόπος χειρισμού της καταγγελίας.

Διαβάστε επίσης: Η θέση της Αστυνομίας για τις καταγγελίες των δύο ποδοσφαιριστών

Οι δύο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», έχουν κατονομάσει ένα πρόσωπο που τους χορηγούσε τις ενδοφλέβιες ουσίες, γι’ αυτό και πρώτα θα γίνει έρευνα όσον αφορά τις ουσίες και στη συνέχεια θα κληθεί για κατάθεση το πρόσωπο που αναφέρεται. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οποιοδήποτε φάρμακο χορηγείται ενδοφλέβια, πρέπει να γίνεται από γιατρό και όχι άλλο πρόσωπο. Καθοριστικό για την υπόθεση που απασχολεί σχεδόν ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, είναι το τι ουσίες χορηγούνταν. Αφού πρώτα ξεκαθαρίσει αυτό, τότε θα πάρουν και κατεύθυνση οι ανακρίσεις.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση της ΚΟΠ για τις καταγγελίες Λοϊζίδη-Φραγκέσκου

Οι δύο ποδοσφαιριστές προσήλθαν στο ΤΑΕ συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών Σπύρο Νεοφυτίδη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, κατά την σεζόν 2017-18 κι ενώ αγωνίζονταν στην Αλκή, άτομο που συνεργαζόταν με τον σύλλογο τούς χορήγησε ουσίες μέσω σύριγγας, χωρίς να τους διευκρινιστεί ακριβώς για ποιες ουσίες πρόκειται.

Διαβάστε επίσης: Κατονόμασαν το πρόσωπο που χορηγούσε τις ουσίες οι ποδοσφαιριστές

Οι δύο ποδοσφαιριστές ζήτησαν από την Αστυνομία να ερευνήσει κατά πόσο το πρόβλημα στην καρδία με το οποίο διαγνώστηκαν πρόσφατα και τους ανάγκασε να βάλουν τέλος πρόωρα στην ποδοσφαιρική τους καριέρα, προκλήθηκε λόγω εξωγενών παραγόντων. Οι ποδοσφαιριστές παρέδωσαν στην Αστυνομία συγκεκριμένες αναφορές και στοιχεία.

Από την Αλκή αναφέρθηκε ότι ο πρόεδρος του σωματείου βρίσκεται στο εξωτερικό και θα επιστρέψει στην Κύπρο σήμερα το βράδυ, ενώ από εβδομάδας θα παραθέσει δημοσιογραφική διάσκεψη.

Διαβάστε επίσης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία χορήγηση παράνομων oυσιών Φραγκέσκου-Λοϊζίδης

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λάρνακας, Πάμπος Ζαχαρίου, επιβεβαίωσε στον «Φ» τη λήψη των καταθέσεων και τόνισε ότι τώρα θα αρχίσει η εξέτασή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά θα γίνει εξέταση κατά πόσον οι ουσίες που χορηγούνταν είναι απαγορευμένο φάρμακο ή όχι και στη συνέχεια θα αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ