aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΈνας μονόλογος της Δόξας στο Μακάρειο! (video)

Ένας μονόλογος της Δόξας στο Μακάρειο! (video)

Ένα παιχνίδι που τέλειωσε νωρίς ήταν το σημερινό στο Μακάρειο. Η Δόξα επικράτησε άνετα του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν φανερό ότι παραδόθηκε στη μοίρα του και απλώς περιμένει τον μαθηματικό υποβιβασμό του στη Β’ Κατηγορία. Οι πράσινοι, από την πλευρά τους, παραμένουν οδηγοί της κούρσας του β’ γκρουπ του πρωταθλήματος, αυξάνοντας στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από τον Ερμή (θα αγωνιστεί αύριο με την Αλκή Ορόκλινη στο «Αμμόχωστος»).

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος και είναι χαρακτηριστικό ότι η τυπικά γηπεδούχος είχε κατά τη διάρκειά του 11 τελικές προσπάθειες έναντι καμίας του τυπικά φιλοξενούμενου. Καθόλου παράξενο λοιπόν το 3-0, με το οποίο κατευθύνθηκαν οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Και εδώ που τα λέμε, το γκολ με πλασέ του Ναρ μόλις στο 5ο λεπτό λειτούργησε σαν προμήνυμα για ό,τι θα ακολουθούσε. Τη σκυτάλη πήρε ο Κάρλος, ο οποίος με δύο όμορφα σουτ στο 14’ και στο 45’, δημιούργησε τη διαφορά τριών τερμάτων υπέρ της ομάδας του.

Τα ερωτήματα που εγείρονταν πλέον ήταν αν θα έβαζε φρένο στην απόδοσή της η Δόξα και αν θα μπορούσε να αντιδράσει ο Ολυμπιακός στα άλλα 45 λεπτά που απέμεναν για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Ο πρώτος σκόρερ της προσφυγικής ομάδας, Μπεράτ Σαντίκ, πέτυχε στο 61’ με πλασέ το τέταρτο σημερινό τέρμα της και 13ο προσωπικό του και άνοιξε η όρεξη των συμπαικτών του για μεγαλύτερο σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Φινλανδός έγινε δημιουργός του τρίτου τέρματος του Κάρλος και πλέον, ο Ολυμπιακός ήταν ανήμπορος να αποτρέψει τον διασυρμό.

Ήταν η ισοφάριση της μεγαλύτερης νίκης της Δόξας στο τρέχον πρωτάθλημα, αφού με το ίδιο σκορ είχε θριαμβεύσει επί της Αλκής Ορόκλινης στο «Αμμόχωστος», στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Παραλλήλως, ήταν η πιο μεγάλη εντός έδρας επιτυχία της. Όσο για την ομάδα της Λευκωσίας, είναι φανερό ότι δεν σώζεται και θα χρειαστεί πολλή δουλειά από πλευράς Βέσκο Μιχαΐλοβιτς, για να βρεθούν κίνητρα και να αποφευχθούν συντριβές στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές.

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ (Χατζηφραγκίσκου 55’), Μπα, Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Ιωάννου, Ναρ (Μούζουρος 80’), Πουτζιουρής, Χαραλάμπους (Κυριάκου 68’), Ζατλ, Λουίς Κάρλος, Σαντίκ.

Ολυμπιακός (Βέσκο Μιχαΐλοβιτς): Χίντι, Αντωνίου, Πουγιούκκας (Πολυκάρπου 46’), Ζιαμπάρης, Σεραφείμ, Τριμπό (Παντελή 46’), Σωτηρίου, Μιγκελίτο, Πολίτσι (Κάστρο 72’), Πεχλιβάνης, Τόρες.

Στάδιο: Μακάρειο

Σκόρερ: Ναρ 5’, Κάρλος 14’, 45’, 66’, Σαντίκ 61’

Κίτρινες: Μουχτάρης / Ζιαμπάρης, Σωτηρίου

Αποβολές: -/-

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ