aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕικονική πραγματικότητα

Εικονική πραγματικότητα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Τα αποτελέσματα δεν λένε πάντα την αλήθεια για την εικόνα ή την ποιότητα μιας ομάδας. Πολλές φορές είναι εικονική πραγματικότητα και η οποία αν δεν μπορέσει να εκτιμηθεί ορθά από εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος να προχωρήσουν σε ακόμη χειρότερες λύσεις. Αυτό αφορά σε θέματα προπονητών, ποδοσφαιριστών ή και οποιαδήποτε απόφαση πολιτικής. Βέβαια δεν σημαίνει πως η όποια απόφαση αλλαγής πλεύσης θα αποτύχει. Αυτό που εννοώ είναι πως πριν ληφθεί να κατανοηθεί το πρόβλημα εάν υπάρχει σε βάθος.

Για παράδειγμα, υπάρχει γκρίνια και μουρμούρα για τα αποτελέσματα της Πάφου. Για ποιο λόγο όμως; Είναι δυσανάλογη η απογοήτευση εξετάζοντας το πρόγραμμα των αγώνων της. Αντιμετώπισε τη Σαλαμίνα εκτός έδρας και την κέρδισε, έπαιξε με την περσινή δευτεραθλήτρια ΑΕΚ και έχασε με τον τρόπο που έχασε, αντιμετώπισε εκτός έδρας τον πανίσχυρο στην έδρα του Απόλλωνα και πάλεψε όσο μπορούσε ενώ ηττήθηκε και με την ανανεωμένη και πολύ δυνατή στην έδρα της Ανόρθωση. Κάλλιστα τα αποτελέσματα της θα μπορούσε να τα είχε οποιαδήποτε ομάδα με αυτούς τους αντίπαλους ή με άλλον προπονητή. Ήρθαν αρκετοί νέοι παίκτες και θέλει το χρόνο της για να βρει ρυθμό και να έρθουν τα αποτελέσματα.

Ένα άλλο παράδειγμα που το αποτέλεσμα που δεν αποδίδει την αλήθεια στο 100% είναι και το ντέρμπι στη Λευκωσία μεταξύ της Ομόνοιας και του Απόλλωνα. Η Ομόνοια κέρδισε και κρατήθηκε στην πρώτη θέση βγάζοντας άλλο ένα ντέρμπι. Ωστόσο, αυτό που δείχνει και την ποιότητα των δύο ομάδων είναι η εικόνα τους μέσα στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν τόσο κακοί για να αξίζουν την ήττα. Έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισαν την αντίπαλό τους για διάστημα περίπου μισής ώρας. Φανέρωσαν δηλαδή αρετές που η νικήτρια ακόμη θέλει το χρόνο της. Είναι ενδεικτικό της κλάσης που ακόμη έχει ο Απόλλωνας παρ’ ότι απουσίαζαν αρκετές βασικές μονάδες που ενδυναμώνουν περαιτέρω ποιοτικά το δυναμικό του. Άρα το αποτέλεσμα είναι μεν κακό, όχι όμως και η ομάδα του.

Από την άλλη, στην πλευρά της Ομόνοιας παρά τον ενθουσιασμό που υπάρχει εντούτοις ο καθ’ ύλην αρμόδιος Χένιγκ Μπεργκ έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση την ώρα που ακόμη συνεχίζονταν οι πανηγυρισμοί. Είπε στη συνέντευξη Τύπου πως η ομάδα του έχει ακόμη αρκετές αδυναμίες και θα προσπαθήσουν να τις μειώσουν. Εξετάζοντας την εικόνα της στα δύο ντέρμπι (ΑΕΚ, Απόλλων) η ομάδα πιέστηκε πολύ στα τελευταία στάδια των αναμετρήσεων της. Ακόμη δεν είναι σε θέση να κυριαρχήσει σε όλο το 90λεπτο. Δείγμα δηλαδή πως θέλει κάτι ακόμη για να μπορέσει να αισθάνεται καλύτερα σε τέτοιου είδους παιχνίδια έτσι ώστε οι φιλοδοξίες της να φτάνουν στον πρωταθλητισμό.

Καταλήγοντας πιστεύω πως ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για την αξία κάποιων νικών, ούτε και σίγουροι για μερικές αποτυχίες. Άλλωστε ο σίγουρος Εθνικός για υποβιβασμό, δείχνει να έχει δουλευτεί πολύ από τον Γιώτη Εγκωμίτη, η γεμάτη προσδοκίες Σαλαμίνα υποφέρει, ο Ολυμπιακός είναι τελικά σκληροτράχηλος, η Δόξα έχει μαλακώσει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ