«Εγώ είμαι στην ΚΟΠ και δεν έχω σχέση με τον υπόκοσμο. Καβγάδες λόγω ΠΑΣΠ»

Απάντησε για όλους και για όλα ο βοηθός γενικός γραμματέας της ΚΟΠ και εκπρόσωπος της Νέας Σαλαμίνας στην ΚΟΠ, Γιώργος Φαντάρος, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις απειλές που δέχθηκε, στην διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ απάντησε στον ΠΑΣΠ και στην κριτική που άσκησε στην Κυβέρνηση.

Αναλυτικά:

Για τα απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε: «Αυτό που έχω αναρτήσει έχει γίνει. Είναι κρίμα. Θεωρώ αυτά τα ανόητα τηλεφωνήματα ως μεμονωμένες περιπτώσεις. Πρέπει να τελειώσουν τα εναύσματα. Δεν μπορείς να αναρτάς την φωτογραφία του καθενός και να βάζεις ως λεζάντα “κλείστε του το στόμα”. Πρόκειται για ανεγκέφαλους, που λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Κοινοποίησα αυτό που έγινε, δεν κατήγγειλα κανέναν, δεν θέλω να πάρει έκταση. Ελπίζω κάποια στιγμή να αντιληφθούν… Μπορεί να μας ξεφύγει κάτι, όμως εγώ θα πω συγγνώμη. Θέλω να κοιτάξω μπροστά, έγιναν πολλά στο ποδόσφαιρο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός πως εκπροσωπεί τη Νέα Σαλαμίνα: «Όπως είναι η δομή της ΚΟΠ, η κάθε ομάδα εκπροσωπείται. Πίσω μας βρίσκεται το σωματείο που εκπροσωπούμε. Είναι αλήθεια, η Νέα Σαλαμίνα είναι ένα κεφάλαιο της ζωής μου, μεγάλο. Προσπαθώ να κρατώ μια ορθολογιστική γραμμή, όμως θα δω το συμφέρον του σωματείου μου. Aν πρέπει να αλλάξει η δομή της ΚΟΠ, να αλλάξει. Ας πάμε σε άλλη ΚΟΠ, με πιο πλατιά δομή, δεν ξέρω πως θα οργανωθεί».

Για την κριτική προς την Κυβέρνηση και την διακοπή του πρωταθλήματος: «Δεν ήταν δριμεία κριτική. Έχει παρεξηγηθεί αυτό. Το είπα και θα το ξαναπώ. Σε ένα σοβαρό θέμα, που η χώρα βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη, πίστευα και πιστεύω πως από την Κυβέρνηση έπρεπε να έρθουν οι οδηγίες αφού διακυβεύεται η υγεία όλη της κοινωνίας. Αυτό είπα. Ήταν ανεύθυνο όλο αυτό. Οδήγησε στη διαμάχη μεταξύ των σωματείων και του κόσμου. Καταλήξαμε να έρθει η επιδημιολογική ομάδα, η οποία είπε πως δεν δέχομαι να παίξετε με αυτούς τους όρους, με αποδυτήρια και χωρίς καραντίνα των ομάδων σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα. Δεν μπορούσε να τα πει πριν ένα μήνα; Είμαι βέβαιος πως στη τελευταία συνεδρία του Δ.Σ. της ΚΟΠ, αν η επιδημιολογική ομάδα ήταν θετική, θα παίζαμε ποδόσφαιρο. Όταν έγινε το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, ρωτήθηκαν όλοι οι προπονητές και δεν συμφώνησαν να παίξουμε χωρίς την χρήση αποδυτηρίων. Στο θέμα της καραντίνας; Η ΚΟΠ εισηγήθηκε αν βρεθεί κρούσμα, να μπαίνει ο ποδοσφαιριστής σε καραντίνα. Η απάντηση τους ήταν κάθετη, να μπαίνει όλη η ομάδα. Στη τελευταία συνεδρία, ο Πετρίδης, ρώτησε αν η ομάδα μου έχει κρούσμα δύο εβδομάδες πριν το τέλος του πρωταθλήματος, τι θα γίνει; Γι’ αυτό διακόπηκε το πρωτάθλημα».

Για την τοποθέτηση του κ. Κούμα σε σχέση με τη διαφορά στις καιρικές συνθήκες της Κύπρου σε σχέση με την Γερμανία: «Το πρωτόκολλο της Γερμανίας είναι πολύ πολύπλοκο. Συντάχθηκε από ομάδα επιστημόνων από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας και ινστιτούτο γενετικής. Όχι από την Ομοσπονδία. Το έγραψε η ομάδα που σας είπα και υιοθετήθηκε από την Ομοσπονδία της Γερμανίας. Αυτό είπα να γίνει και εδώ και δεν με άκουσαν. Δεν προσπαθώ να μαζέψω τίποτα. Όταν είπα πως η στάση της Κυβέρνησης είναι ανεύθυνη, τόνισα ότι Κυβέρνηση πήρε άριστα στο θέμα της πανδημίας. Μπορούσε το Υπουργείο Υγείας με την ομάδα του, όπως έκανε με τα κουρεία, τα αεροδρόμιο κτλπ., να γίνει προεργασία και συνεργασία με την ΚΟΠ. Ποιο είναι το παράλογο;».

Για τη διαμάχη με τον ΠΑΣΠ στο θέμα της μισθοδοσίας των παικτών: «Ο ΠΑΣΠ προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του. Εκεί που διαφωνώ, ήταν ο τρόπος, η μεθοδολογία και η τακτική που ακολούθησε. Αν κάποιος δεν καταλαβαίνει τι λέω, τι να πω άλλο; Όπως φαινόταν εκείνες τις μέρες, οι συνεχείς αναρτήσεις και πιέσεις, ήταν με τους μισθούς των ποδοσφαιριστών. Το συμφέρον του, ήταν να υπερασπιστεί τα μέλη του. Όταν μίλησε εγώ και την τσέπη των παικτών, η λογική μου ήταν απλή. Αν ο ΠΑΣΠ δεν τα κατάφερνε, θα προέκυπτε πρόβλημα και στους έμμισθους του. Φυσιολογικό αλλά εκείνες μέρες… Να πάρουμε προέδρους ομάδων να πούμε τι συνέβαινε; Τρικούβερτοι καβγάδες. Επιτρέψετε μου να το αφήσουμε εδώ. Διαφώνησα με τον τρόπο που χειρίστηκε κάποια θέματα. Να το ξεκαθαρίσω, εγώ δεν έχω καμία διάθεση να θίξω κανέναν. Δεν έχω να αποσύρω τίποτα. Μου έστειλε αποστολή, απάντησα μέσω δικηγόρου μου. Πιστεύουν πως έχω περάσει κάποιες γραμμές, από μένα όμως δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Δεν προκάλεσα κανέναν, δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν».

Για το αν πιστεύει πως κάτι από αυτά που συμβαίνουν δεν είναι δίκαιο: «Τα παιδιά μου με ρωτάνε γιατί δεν παίζουμε. Εισπράττω αυτό το συναίσθημα από τον κόσμο. Όμως αρχίζει να καταλαβαίνει ο κόσμος πως πρέπει να προχωρήσουμε. Μην νομίζετε πως δεν αντιλαμβανόμαστε στο Δ.Σ., πως κάποιοι από αυτή την αρρώστια, αδικήθηκαν. Στον Άρη πχ, νιώθουν την αδικία. Όπως και η Ανόρθωση. Όχι από την απόφαση, αλλά από την συγκυρία. Έχουν ευνοηθεί έμμεσα ο Εθνικός και η Δόξα».

Για την ατάκα του Χαμπουλλά για αύξηση των ομάδων σε 16: «Ας το θέσει ως πρόταση. Το θεωρώ παρατραβηγμένο».

Για το αν μπορεί να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες με 12 ομάδες: «Με 12 ομάδες θεωρώ είναι το καλύτερο. Υπήρχαν συζητήσεις πριν την πανδημία πως με 14 θα ήταν καλύτερα, και θα έφερναν επιχειρήματα. Είδαμε με 12 ομάδες πως εξελίχθηκε, αν με πείσει κάποιος ότι με 14 θα είναι καλύτερο, τότε εντάξει».

Για την αναφορά του προέδρου της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους «συγκοινωνούντα δοχεία οι γραβατωμένοι του ποδοσφαίρου με τον υπόκοσμο»: «Πρέπει να τεκμηριώσει αυτά που λέει. Εγώ γραβάτα δεν φορώ και δεν έχω καμία σχέση με τον υπόκοσμο. Τι να απαντήσω δηλαδή; Όποιος είναι στην ΚΟΠ έχει σχέση με τον υπόκοσμο; Καλά κάνει και διερευνά τις υποθέσεις. Κάτι ξέρει για να το λέει. Όλοι φταίμε. Πρέπει να κάτσουμε κάτω να δούμε το καλό του ποδοσφαίρου. Έχει πάρει κάποια μέτρα στην ΚΟΠ πχ με τους κόκκινους φακέλους, όμως υπάρχουν κάποια πράγματα που χρειάζονται βοήθεια. Θα πρέπει να εντοπιστούν αυτά που είπε ο πρόεδρος της επιτροπής, η οποία διερευνά αυτά τα πράγματα, τότε πρέπει να βρει τους μηχανισμούς. Μπορεί να χρειάζονται νέοι νόμοι, δεν ξέρω. Ότι μπορεί η ΚΟΠ το κάνει».

Για τη θητεία του: «Δεν θα ανανεώσω την θητεία μου γιατί κουράστηκα. Είμαι υπεύθυνος στο τμήμα βόλεϊ της Νέας Σαλαμίνας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνο του αυτό το άθλημα».

Για την έναρξη του ποδοσφαίρου: «Αν δεν ολοκληρώσει η UEFA τους προγραμματισμούς της, δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Αναλόγως των διαθέσιμων ημερομηνιών θα ορίσουμε τη σέντρα. Μάλλον πάμε για αρχές του Σεπτέμβρη. Το κυριότερο είναι να αρχίσουμε με ασφάλεια. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα που έχουμε τώρα».

Αν μια ομάδα παρουσιάσει κρούσμα με την επανέναρξη: «Ελπίζω και εύχομαι ότι η επιδημιολογική ομάδα θα αλλάξει την στάση της και θα δεχθεί να μπαίνει μόνο το κρούσμα σε καραντίνα. Να δει πιο ελαστικά τα πράγματα αλλά όλα εξαρτούνται από την κατάσταση της πανδημίας».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ