aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕφαρμόζεται οριστικά η κάρτα φιλάθλου - Στο Τσίρειο η δοκιμή!

Εφαρμόζεται οριστικά η κάρτα φιλάθλου – Στο Τσίρειο η δοκιμή!

Κάρτα φιλάθλου σε όλους τους αγώνες της Α’ Κατηγορίας σε όλα τα αθλήματα από τη νέα περίοδο ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μπήκε το νερό στ’ αυλάκι και το πολυσυζητημένο θέμα της κάρτας φιλάθλου θα πάρει σάρκα και οστά.

«Η απόφαση πάρθηκε πριν πολλά χρόνια και αρχίζει να υλοποιείται. Είναι απόφαση της Βουλής που θέλει ασφάλεια στα γήπεδα και καταπολέμηση της βίας. Δημιουργείται ένα κεντρικό μητρώο φιλάθλου. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν αγώνες, θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο μητρώο. Αυτό θα ελέγχεται μόνο από τον ΚΟΑ και θα έχουν πρόσβαση μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα. Ούτε καν από την Αστυνομία δεν θα έχουν πρόσβαση. Θα χρειάζονται σχετική άδεια. Είναι ένας αριθμός μητρώου. Για να μπορέσει ο οποιοσδήποτε να πάει στο γήπεδο, θα πρέπει να έχει τον αριθμό της κάρτας του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κλεάνθης Γεωργιάδης, επεξηγώντας τον τρόπο απόκτησης κάρτας φιλάθλου και εγγραφής στο μητρώο: «Θα υπάρχουν χώροι έκδοσης έξω από τα γήπεδα, ενώ θα μπορεί να το κάνει ο καθένας και διαδικτυακά».

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει φακέλωμα: «Όλα τα στοιχεία φυλάγονται και είναι αυστηρή η πρόσβαση. Αν κάποιος κάνει επεισόδια στα γήπεδα, αφού καταδικαστεί, την επόμενη φορά που θα πάει να αγοράσει εισιτήριο δεν θα μπορεί».

Η διαδικασία εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου είναι σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με τον Κλεάνθη Γεωργιάδη: «Στις 23 Ιουλίου θα την παρουσιάσουμε σε συνέντευξη Τύπου. Στις 25 Ιουλίου θα αρχίσει δοκιμαστικά στο Τσίρειο και 26 Ιουλίου θα είναι παγκύπρια σε όλα τα γήπεδα Α΄ Κατηγορίας. Αν δεν έχεις αριθμό μητρώου, δεν θα μπορείς να παρακολουθείς αγώνες Α΄ Κατηγορίας. Όλο αυτό είναι για να εντοπίζονται οι παραβάτες. Ακυρώνουμε την ανωνυμία. Όποιος θέλει να πάει γήπεδο, πρέπει να έχει τη μαγκιά να πει ότι πάει γήπεδο. Όσοι λογαριάζουν να κάνουν παρανομίες, να μην το κάνουν».

Το μέτρο θα ισχύει για όλους τους φιλάθλους, όλων των αθλημάτων, ασχέτως αν είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας: «Αν δεν εγγραφούν στο μητρώο φιλάθλου πριν το ματς, δεν θα μπορούν να δουν τον αγώνα. Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα Α΄ Κατηγορίας». Ο πρόεδρος του ΚΟΑ διευκρίνισε επίσης ότι όλα γίνονται σε συνεννόηση και την έγκριση από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ