aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΈχουν δρόμο οι «νέοι» Σαλαμιναίοι

Έχουν δρόμο οι «νέοι» Σαλαμιναίοι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Βασικό ερώτημα για τη Νέα Σαλαμίνα είναι το εξής: Οι νεοφερμένοι μπορούν να «μπουν στα παπούτσια» των παικτών-βαρόμετρων της επιτυχημένης περασμένης σεζόν, οι οποίοι αποχώρησαν με το τέλος της; Προς το παρόν υπάρχει μόνο ένα επίσημο δείγμα, η πρεμιέρα της περασμένης Παρασκευής απέναντι στην Πάφος FC (1-2), άρα χρειάζεται ακόμη χρόνος για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο, από την άλλη, δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι γενικά δεν ήταν τόσο θετική η εκκίνησή τους.

Το δυσκολότερο έργο έχει μάλλον ο Μπενζαμάν Λαμπό, στην προσπάθειά του να καλύψει το κενό του Ρομάν Τζολοβάρτ. Έδειξε θετικά στοιχεία, όμως έχει ακόμα δρόμο ώσπου να κάνει τους Σαλαμιναίους να ξεχάσουν τον Καταλανό σέντερ μπακ.

Ακολουθεί ο Τζέι Σίμπσον, με την αξιοπρόσεκτη καριέρα στην Αγγλία. Σίγουρα, η πρώτη απόπειρα αναπλήρωσης του Τιάγκο Φερέιρα δεν ήταν επιτυχημένη. Πιο αρνητική, όμως, ήταν η εικόνα του Τζόρντι Σέσαρ. Δεν αποκτήθηκε για βασικός κεντρικός αμυντικός, όμως στην απουσία του Ιβάν Φουστάρ μπήκε ενδεκάδα και πήρε απροβίβαστο. Είχε βλέπετε μερίδιο ευθύνης και στα δύο τέρματα εις βάρος της ομάδας του.

Αντιθέτως, η πιο θετική παρουσία νεοφερμένου ήρθε από τον Σάσα Μαριάνοβιτς, αν και έδειξε πως είναι μέσος με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά από τον Ρενάτο Μαργκάσα. Όσο για τον γνώριμο Σάββα Τσαμπούρη, μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα να αναπληρώσει την αποχώρηση των Κωνσταντίνου Μιντίκκη και Ζαΐλσον Αραούζο στο δεξί άκρο. Τέλος, ο Βραζιλιάνος επιθετικός Κορντέιρο Μαουρίσιο μπήκε στο 83’ και σε δύο περιπτώσεις έκανε αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ