aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΑΚ: Η ώρα των κορυφαίων του 2022

ΕΑΚ: Η ώρα των κορυφαίων του 2022

Η στιγμή για τη βράβευση των κορυφαίων του 2022 έφθασε! Απόψε (21:00) στο Δημοτικό Θέατρο της Λευκωσίας θα λάβει χώρα η 50ή Γιορτή των Αρίστων, την οποία διοργανώνει εδώ και μισό αιώνα η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου. Η Γιορτή των Αρίστων, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΡΙΚ2/HD.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, επιβεβαίωσαν την παρουσία τους και θα είναι στην εκδήλωση. Στη Γιορτή θα ανακοινωθεί η σειρά των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, όπως αναδείχθηκαν από τους ψήφους των μελών της Οργάνωσης. Με αλφαβητική σειρά η λίστα με τους υποψήφιους:

Αθλητές: Γεωργίου Ηλίας (ενόργανη γυμναστική), Γεωργίου Μάριος (ενόργανη γυμναστική), Κοντίδης Παύλος (ιστιοπλοΐα), Παρέλλης Απόστολος (στίβος), Τραΐκοβιτς Μίλαν (στίβος).
Αθλήτριες: Αντωνίου Κάλια (κολύμβηση), Κωνσταντίνου Μανωλίνα (πετοσφαίριση), Μακρή Μαριλένα (ιστιοπλοΐα), Σοκόλεβα Άννα (ρυθμική γυμναστική), Φωτοπούλου Ολίβια (στίβος).
Ομάδες Ανδρών: ΑΕΚ (ποδόσφαιρο), Απόλλων (ποδόσφαιρο), Εθνική Ανδρών (ενόργανη γυμναστική).
Ομάδες Γυναικών: Αναγέννηση Γερμασόγειας (καλαθοσφαίριση), Απόλλων Ladies (ποδόσφαιρο), Εθνική 3×3 (καλαθοσφαίριση).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα δοθούν, επίσης, τα ποδοσφαιρικά βραβεία Cytavision στους Βαλεντίν Ρομπέρζ και Άντρη Βιολάρη καθώς και την κορυφαία ενδεκάδα του 2022 (Α. Γιοβάνοβιτς, Β. Ρομπέρζ, Ν. Τόμοβιτς, Γ. Κβίντα, Α. Κρέσπο, Κ. Σαρφό, Ι. Κολ, Ο. Βαλακάρι, Ζάιρο, Ι. Πίττας, Α. Κακόριν). Ακόμη θα δοθεί το Χρυσό Παπούτσι της ΕΑΚ στον Ιβάν Τρισκόφσκι. Από εκεί και πέρα, θα τιμηθούν άτομα που με τη δράση τους έβαλαν το λιθαράκι τους στον κυπριακό αθλητισμό, καθώς και νεαροί με λαμπρό μέλλον. Πιο κάτω τα έπαθλα και τα άτομα που θα τα παραλάβουν:

Έπαθλο ΟΠΑΠ «Ήθους & Προσφοράς»: Παναγιώτης Πετρίδης

Έπαθλο ΟΠΑΠ «Στέλιος Κυριακίδης»: Πιέρος Σωτηρίου

Έπαθλο ΟΠΑΠ «Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς»: Δρ Μιχάλης Κρασιάς

Έπαθλo Unicars «Μηχανοκίνητου Αθλητισμού»: Bλαδίμηρος Τζιωρτζής

Έπαθλο Unicars «Special Olympics»: Η ομάδα καλαθόσφαιρας που έλαβε μέρος στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά Ενοποιημένης Καλαθόσφαιρας Νέων

Έπαθλο Bank of Cyprus «Ανερχόμενα Ταλέντα»: Ιωσήφ Κεσίδης, Λάιλα Αμπντουλατίφ

Έπαθλο Hercules «Καρολίνα Πελενδρίτου» Κορυφαίοι Παρά-Αθλητές: Χρίστος Μισός

Έπαθλο «Γυναίκα και Αθλητισμός – Μαριάννα Ζαχαριάδη» του ΚΟΑ: Ελένη Ρωσσίδη

Τέλος, τιμητικές διακρίσεις θα λάβουν οι Ηλίας Κουνελλές και Αντώνης Δημητρίου που έγιναν οι πρώτοι διαιτητές από την Κύπρο με συμμετοχή σε Eurobasket. Tιμητική διάκριση θα λάβει και η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) για την εξασφάλιση της διεξαγωγής ενός ομίλου του Eurobasket 2025 στην Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ