aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ«Ε, Τιάγκο, άλλαξε θέση…»

«Ε, Τιάγκο, άλλαξε θέση…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κάποιες φορές το σκορ αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, κάποιες άλλες ξεγελά. Στην περίπτωση του προχθεσινού 3-0 της Νέας Σαλαμίνας επί της Πάφος FC, όμως, η… αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Διότι στα αρχικά στάδια του παιχνιδιού στο «Αμμόχωστος», οι ερυθρόλευκοι έχασαν τη μάχη του κέντρου και οι γαλάζιοι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα.

Κάτι που ήταν προϊόν αφενός των καλών χειριστών της μπάλας από πλευράς φιλοξενουμένων και αφετέρου του παίκτη παραπάνω που είχαν στη μεσαία γραμμή. Και αυτό καθώς οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με σχηματισμό 3-4-3 και οι γαλάζιοι με 3-5-2. Κάτι που εντόπισε νωρίς ο Σάββας Πουρσαϊτίδης και έδωσε εντολή για αλλαγή παράταξης της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο, επίσης σε 3-5-2. Μετέφερε τον Τιάγκο από τα άκρα στη μεσαία γραμμή σε ρόλο επιτελικού και έστειλε τον Τσαρλς Ελουντού στην κορυφή ως παρτενέρ του Κίνγκσλι Ονουέγκμπου.

Αυτό ήταν! Οι ποδοσφαιριστές του Ελλαδίτη προπονητή ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμό, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό. Όχι μόνο πέτυχε το δεύτερο γκολ, όχι μόνο έδωσε πολύ καλή πάσα στον Ελουντού, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι στην εξέλιξη της φάσης, όχι μόνο δεν λάθεψε στην εκτέλεσή του, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και συνέβαλε τα μέγιστα στην προχθεσινή νίκη. Με τα δύο προχθεσινά γκολ μάλιστα έγινε ο πρώτος σκόρερ της Νέας Σαλαμίνας, φτάνοντας τα τέσσερα και ξεπερνώντας τον Ονουέγκμπου, ο οποίος μετρά τρία.

Πλέον, η ομάδα της Αμμοχώστου θα αρχίσει την προετοιμασία για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ομόνοια, που θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου, καθώς ακολουθεί διακοπή λόγω των αγώνων του Πρωταθλήματος Εθνών. Θα είναι το τέταρτο ματς απέναντι σε ομάδα του «τοπ-6», μετά το 1-1 με την ΑΕΚ, το 2-3 από τον ΑΠΟΕΛ και το 0-1 από τον Απόλλωνα.

Συνεπώς, στην τέταρτη απόπειρα θα γίνει προσπάθεια για να επιτευχθεί ό,τι δεν έγινε κατορθωτό προηγουμένως, δηλαδή το πρώτο τρίποντο απέναντι σε κάποιαν από τις ομάδες με βλέψεις πρωταθλητισμού ή θέσης στο Γιουρόπα Λιγκ. Άλλωστε, είναι αυτό που τονίζει ο Πουρσαϊτίδης με κάθε ευκαιρία, ότι θέλει να δημιουργηθεί η νοοτροπία του νικητή ανεξαρτήτως αντιπάλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ