aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ε, πε, αλλό ‘ναν ρε»…

«Ε, πε, αλλό ‘ναν ρε»…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είναι για να γελά κανείς! Εννιά στους δέκα είχαν προχθές, «σιγουράκι» τον αγώνα στο «Αμμόχωστος», ανάμεσα σε Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ. Αμ, δε. Την ίδια ώρα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι δηλώσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας των ερυθρόλευκων, Δημήτρη Λάζου: «Η Νέα Σαλαμίνα δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανένα. Είναι εκεί που είναι με την αξία της», μια δήλωση που λέει πολλά και με πολλούς αποδέκτες.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έδωσε συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, σε ερώτηση που του έγινε ως προς το κίνητρο που είχαν οι ποδοσφαιριστές του για να κερδίσουν το παιχνίδι.

Δηλώσεις που σίγουρα λένε πολλά, αλλά ακόμα περισσότερα λένε τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Το ποδοσφαιρικό καφενείο είναι το μεγαλύτερο και μερικές φορές το πιο απολαυστικό απ’ όλα τα καφενεία και τις καφετέριες του κόσμου, που στις μέρες μας και στον τόπο μας, είναι παρατεταγμένες όπως θα παραταχθούν τα άρματα του Καρναβαλιού στον κυκλικό κόμβο του Άη Νικόλα στη Λεμεσό, μέρες που είναι! Σε απλά ελληνικά, ο καθένας ό,τι θέλει λέει, ό,τι θέλει γράφει και πάει λέγοντας, αυτό είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της φυλής μας (και όχι μόνο) και η Σαλαμίνα φρόντισε να διαψεύσει τους καλοθελητές με τον πιο πειστικό τρόπο. Μέσα στο γήπεδο.

Η ομάδα της Αμμοχώστου σε έναν ακόμα αγώνα έκανε το παιχνίδι της, έβαλε δύσκολα στον ΑΠΟΕΛ (που μπορεί να ήταν καλύτερος, να έφτιαξε και να έχασε ευκαιρίες) και στο τέλος πήρε με το σπαθί της την ισοπαλία. Αυτά σε πολύ αδρές γραμμές ως προς το παιχνίδι, με το πρωτάθλημα να «ανάβει» και πάλι. Για να επιστρέψω όμως και πάλι στο θέμα μου και τις σαχλαμάρες που δίνουν και παίρνουν με κάθε ευκαιρία και αφορμή.

Η ιστορία μοιάζει πολύ με την ατάκα που ακούστηκε κάποτε, «It’s all Greek to me», σε κυπριακή όμως παράφραση, «πε άλλο ‘ναν ρε…». Για να ακούγονται και να κυκλοφορούν όλα αυτά βέβαια (να το ξεκαθαρίσω αυτό), κάποιοι δίνουν ή έδωσαν αφορμή. Ούτε είναι όλα «αγγελικά πλασμένα» στο ποδοσφαιρικό μας γίγνεσθαι, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να «λιθοβολούμε», να ρίχνουμε στην «πυρά» και όποιον πάρει ο Χάρος!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ