aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ«Δύσκολος ο Φανιέρος, καθυστερημένοι μισθοί, εξαιρετική η Κύπρος»

«Δύσκολος ο Φανιέρος, καθυστερημένοι μισθοί, εξαιρετική η Κύπρος»

Ως έναν εξαιρετικό προορισμό χαρακτήρισε την Κύπρο  ο Ρούμπεν Μπρίζιντο. Για να ζήσει κάποιος ποδοσφαιριστής, τη θεωρεί πολύ καλή χώρα, με εμπόδια ωστόσο, όσον αφορά στον επαγγελματικό τομέα αφού βίωσε κι αυτός έντονα στην… τσέπη του την καθυστέρηση της πληρωμής μισθών.

Πρόκειται για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό ο οποίος το Καλοκαίρι του 2015 ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του Ερμή Αραδίππου και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 που αποχώρησε από την Κύπρο έπαιξε σε τέσσερις ομάδες. Πέραν από τη φανέλα των «φτεροπόδαρων», φόρεσε αυτήν των Οθέλλου Αθηαίνου, Αναγέννησης Δερύνειας και Νέας Σαλαμίνας η οποία ήταν τελευταία κυπριακή ομάδα στην οποία έπαιξε και ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στην Μπερόε Βουλγαρίας.

Πλέον στα 29 του χρόνια παίζει από τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ορνταμπάσι Σιμκέντ του Καζακστάν, εκεί όπου θα είναι συμπαίκτης με τον πρώην αριστερό εξτρέμ της Ομόνοιας, τον Βέλγο Ζιγκί Μπαντιμπανγκά.

Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα «Futebolalternativo», σε μία σύντομη συνέντευξή του, ο Μπριζίντο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία του στην Κύπρο, όταν κλήθηκε να απαντήσει με μελανό σημείο αναφοράς τους καθυστερημένους μισθούς, πρόβλημα το οποίο αντιμετώπισε και στην Ρουμανία όταν έπαιζε στην Οτσέλουλ Γκαλάτσι.

«Η Κύπρος ήταν μια καλή εμπειρία, είναι μια εξαιρετική χώρα για να ζήσεις. Από όλες τις χώρες όπου έπαιξα, ήταν εκεί που μου άρεσε να ζω περισσότερο, παρά τα προβλήματα με τους καθυστερημένους μισθούς. Κατέληξα να υπογράψω στον Ερμή, έναν σύλλογο όπου ο πρόεδρος είναι κύρια προσωπικότητα και παίρνει όλες τις αποφάσεις. Ήταν ένα δύσκολο άτομο να συμφωνήσεις μαζί του και άλλαζε πάντα παίκτες και προπονητές, κάτι που δεν παρείχε καμία σταθερότητα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τελικά με απέλυσε τον Δεκέμβριο (σ.σ. 5-6 μήνες μετά), επειδή είχα έναν μικρό τραυματισμό και από τότε έπαιξα τρεις μήνες στη Β’ κατηγορία (σ.σ. Οθέλλο Αθηαίνου). Τότε επέστρεψα ξανά στην Α’ Κατηγορία αλλά έφυγα και έπαιξα έξι καλούς μήνες στην Αναγέννηση Δερύνειας, που είχε και άλλους Πορτογαλικά. Ήμουν χαρούμενος και πήρα ξανά αυτή τη γεύση που έχει το ποδόσφαιρο. Μετά από αυτούς τους έξι μήνες υπέγραψα στη Νέα Σαλαμίνα. Το πρόβλημα στην Κύπρο είναι, δυστυχώς, οι καθυστερημένοι μισθοί σε πολλά κλαμπ, αλλά ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα».

Ακολούθως θεωρεί πως μετά από τη Λεϊρία, οι ομάδες στις οποίες έκανε εξαιρετική θητεία, ήταν η βουλγάρικη Μπερόε και το εξάμηνό του στη Δερύνεια. Αξίζει να αναφερθεί στο γεγονός πως αποτέλεσε παίκτης-θαύμα στο παρελθόν για τη Λεϊρία, και συγκαταλέχθηκε στους ένδεκα κορυφαίους παίκτες της πορτογαλικής ομάδας κατά την τελευταία δεκαετία, μαζί με τον Γιαν Όμπλακ, τον Ζόρζε Εμανουέλ Σίλας και τον Αντρέ Σάντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ