aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔύο πρώην ΑΠΟΕΛίστες για αντί- Φαν'τ Σχιπ!

Δύο πρώην ΑΠΟΕΛίστες για αντί- Φαν’τ Σχιπ!

Η ιστοσελίδα sportdog.gr φέρει ως υποψήφιους για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, σε περίπτωση που λυθεί η συνεργασία της με τον Τζον Φαν’τ Σχιπ, δύο πρώην προπονητές του ΑΠΟΕΛ. Ο λόγος για τους Γιώργο Δώνη και Μαρίνο Ουζουνίδη. Αναλυτικά:

«Εμπειρία από πάγκους των Big 4, πλούσιο βιογραφικό και μεγάλα κασέ. Ποιοι είναι οι δύο προπονητές που εξετάζονται για την Εθνική Ελλάδας. Οι πιθανότητες να αντικαταστήσουν τον Ολλανδό προπονητή και γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Η Εθνική μας ομάδα μετά την ήττα της στην Σουηδία ελπίζει σε ένα… θαύμα για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022, αν και ο Τζον Φαν’τ Σχιπ είχε θέσει την παρουσία της Γαλανόλευκης στη διοργάνωση σαν στόχο αρκετό καιρό πριν.

Η εικόνα της ομάδας στα τελευταία τρία παιχνίδια, στους δύο αγώνες με τους Σκανδιναβούς και με την Γεωργία, ανέβασε πολύ τις μετοχές του Ολλανδού, που μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο ήταν με το ένα… πόδι εκτός Εθνικής, όμως και πάλι τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Το συμβόλαιο του Ομοσπονδιακού τεχνικού λήγει στις 31 Μαρτίου 2022 και η ΕΠΟ σίγουρα είναι σε σκέψεις για το τι πρόκειται να κάνει, μιας και μέχρι στιγμής ο Ολλανδός μετράει σε 24 αγώνες 11 νίκες, 8 ισοπαλίες και πέντε ήττες, όμως καμία πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση, αλλά και επιτυχία σε Nations League.

Από την άλλη οι εναλλακτικές λύσεις, αν η Ομοσπονδία αποφασίσει να λήξει τη συνεργασία της με τον Φαν’τ Σχιπ, από την εγχώρια αγορά είναι μετρημένες στο ένα χέρι. Ένας προπονητής που αυτή τη στιγμή είναι χωρίς ομάδα είναι ο Γιώργος Δώνης.

Ο 51 ετών τεχνικός από τον Μάιο του 2021 βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου προορισμού της καριέρας του, μετά την αποτυχημένη απόπειρά του στη Σαουδική Αραβία με την Αλ Γουάντα, όπου σε έξι αγώνες είχε μόλις μια νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες με αποτέλεσμα η ομάδα να υποβιβαστεί.

Βέβαια η παρουσία του στον πάγκο, κυρίως, του Παναθηναϊκού και ο τρόπος που διαχειρίστηκε ένα μέτριο υλικό και δούλεψε με τους νεαρούς Έλληνες παίκτες τον κάνει να μπαίνει στο… κάδρο για να αναλάβει αν χρειαστεί την Εθνική μας.

Ακόμα ένα όνομα που ακούγεται αρκετά έντονα είναι αυτό του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ είχε ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα από την Ρουμανία, όταν με την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα κατέκτησε το Κύπελλο και το σούπερ καπ της χώρας, κάτι που δεν περίμενε κανείς.

Το γεγονός όμως που έφερε την απόλυσή του από την βαλκανική χώρα δεν ήταν αγωνιστικό, αλλά η διαφορά φιλοσοφίας με τον πρόεδρο στον τομέα των μεταγραφών με αποτέλεσμα από τις 23 Ιουλίου να είναι άνεργος. Βέβαια όσο καλό ήταν το πέρασμά του από την Ρουμανία τόσο άσχημο ήταν αυτό από την Κύπρο το 2020, στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Με τους Πορτοκαλί σε 17 αγώνες είχε τέσσερις ισοπαλίες, εφτά ήττες και μόλις έξι νίκες, με 22 γκολ υπέρ και άλλα τόσα κατά με αποτέλεσμα να απολυθεί. Και πάλι όμως η διαχείριση που έχει δείξει πως μπορεί να κάνει με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και το ωραίο ποδόσφαιρο που έχουν παρουσιάσει οι ομάδες του τον βάζουν να είναι υποψήφιος για τον πάγκο της Εθνικής. Μέχρι όμως να πάρει αποφάσεις η ΕΠΟ αυτές οι κουβέντες είναι απλά θεωρητικές, μιας και κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει με το συμβόλαιο του Ολλανδού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ