Δύο έφυγαν και δύο… πολιορκούνται

Αλλάζει αμυντικά η Νέα Σαλαμίνα, τόσο στο κέντρο όσο και στα άκρα...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από τους ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν το κέντρο άμυνας αλλά και τα άκρα (ως φουλ μπακ) της Νέα Σαλαμίνας, είναι ορατό το ενδεχόμενο να συνεχίσει μόνο ο Κύπρος Χριστοφόσου στη νέα σεζόν. Ως γνωστόν, ο 26χρονος αμυντικός αποκτήθηκε με ελευθέρα μετεγγραφή από τον ΑΠΟΕΛ. Από τους υπόλοιπους τέσσερις, αποχώρησαν ήδη οι δύο, Μιντίκκης και Φουστάρ.

Οι άλλοι δύο, Τζολοβάρτ και Κορέια «πολιορκούνται» από Μακάμπι Νετάνια και Ομόνοια αντίστοιχα και αν ικανοποιηθεί οικονομικά η Νέα Σαλαμίνα θα ανάψει πράσινο για παραχώρησή τους. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα το «ξήλωμα» της αμυντικής γραμμής και το «χτίσιμό» της από την αρχή. Ήδη στη θέση αυτών που αποχώρησαν, αποκτήθηκαν οι Τσαμπουρής (δεξιός μπακ) και Ντελγάδο (στόπερ).

Πιθανή παραχώρηση των Τζολοβάρτ και Κορέια, θα οδηγήσει τους Παπαϊωάννου και Πουρσαϊτίδη σε αναζήτηση των ποδοσφαιριστών που θα τους αντικαταστήσουν. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το στοίχημα για τον προπονητή της Νέας Σαλαμίνα θα είναι, πρωτίστως να βρει καλούς ποδοσφαιριστές αντάξιους των πιο πάνω αλλά και η αμυντική γραμμή να αποκτήσει το συντομότερο δυνατό ομοιογένεια. Ο Ελλαδίτης τεχνικός έδειξε και πέρσι πως, έχει την ικανότητα να δημιουργεί ομάδα συνόλου και γι’ αυτό, τόσο ο ίδιος όσο και οι διοικούντες την Νέα Σαλαμίνα δεν δείχνουν να ανησυχούν.

Στην αυριανή τακτική συνεδρία του Δ.Σ. του σωματείου, είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Τζολοβάρτ, εάν θα παραχωρηθεί ή όχι. Η Μακάμπι Νετάνια κατέθεσε πρόταση, την οποία θα αξιολογήσει το Δ.Σ. και θα απαντήσει. Οι ενδείξεις φέρουν τη Νέα Σαλαμίνα να την αποδέχεται να παραχωρεί τον ποδοσφαιριστή της. Την ίδια ώρα, η πρόταση της Ομόνοιας για τον Κορέια απορρίφθηκε, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει αφού γίνεται λόγος ότι είναι πιθανό ο Σύλλογος της Λευκωσίας να επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση.

ΜΕΣΩΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ