aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗ«Ζωγράφισε» την απόδραση της Αλκής ο Ρούκα! (vid)

«Ζωγράφισε» την απόδραση της Αλκής ο Ρούκα! (vid)

Χάρις σε μία γκολάρα του Ρούκα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η Αλκή Ορόκλινη απέδρασε με το «διπλό» από το Μακάρειο, κερδίζοντας με 1-0 τη Δόξα. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική νίκη που δίνει βαθμολογικές ανάσες στους κυανέρυθρους, στην προσπάθεια που κάνουν για να παρακείμουν στην Α’ Κατηγορία και να απομακρυνθούν περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Δόξα είχε την κατοχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά αυτό αποδείχθηκε ανούσιο, ενώ η Αλκή έπαιξε συντηρητικά και επιδίωξε το τρίποντο κυρίως μέσω ξαφνικών αντεπιθέσεων. Μάλιστα στο φινάλε όταν ανοίχθηκε η Δόξα για να ισοφαρίσει, κατάφερε να φτιάξει 1-2 καλές φάσεις, χωρίς αίσιο τέλος όμως, ενώ και η Αλκή Ορόκλινη είχε τρεις αξιόλογες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ όμως ο Γκρεμσλ δεν το επέτρεψε.

Η Δόξα ήταν αυτή που άρχισε καλύτερο το παιχνίδι και είχε την μπάλα στην κατοχή της συνεχώς. Μάλιστα, στο 7ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του Σαντίκ έδιωξε εντυπωσιακά ο Πάρντο σε κόρνερ. Η Αλκή προτίμησε να… δώσει γήπεδο στους γηπεδούχους και να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση με τους ταχύτατους Σεμέδο και Μάατσι (ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα). Η ομάδα του Σάββα Δαμιανού (τιμωρημένος) ήταν ακίνδυνη επιθετικά, όμως βρήκε αυτό που έψαχνε από μία στατική φάση. Στο 28ο λεπτό ο Ρούκα «ζωγράφισε» τον Γκρεμσλ και με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο «Γ» για το 0-1. Το προβάδισμα έδωσε ώθησε στην Αλκή που έλεγξε τον ρυθμό, σε αντίθεση με τη Δόξα που επηρεάστηκε και δεν μπόρεσε να απειλήσει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, δεν υπήρχαν οι πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά η μπάλα ανεβοκατέβαινε συνεχώς, ενώ ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο γρήγορος από το πρώτο ημίχρονο. Από το 70λεπτό και έπειτα η Αλκή επέλεξε να οπισθοχωρήσει για να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, ενώ η Δόξα πίεζε για την ισοφάριση. Στο 85λεπτό είχαμε διπλή καλή φάση, μία για κάθε ομάδα, όμως αρχικά ο Πάρντο μπλόκαρε και στην εξέλιξη σε αντεπίθεση ο Φαμπρίσιο αστόχησε από καλή θέση στην περιοχή των γηπεδούχων. Στα τελευταία λεπτά ο Σεμέδο έφτασε μία ανάσα από το 0-2, αλλά ο Γκρεμσλ έδιωξε και τελικά η Αλκή κράτησε με νύχια και δόντια το υπέρ της σκορ για να πανηγυρίσει μία πάρα πολύ σημαντική νίκη που την ανέβασε στους 23 βαθμούς, ενώ η Δόξα παρέμεινε στους 27.

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Μπα, Μουχτάρης, Ρεδόνδο (66′ Κένιντι), Πίκολι, Λουίς Κάρλος, Ασαμόα, Ενινφούλ (81′ Μ. Ροντρίγκες), Ζατλ, Παπαφώτης (46′ Σισοκό), Σαντίκ.

Αλκή (Αντώνης Πελαού): Πάρντο, Φραγκέσκου, Ενγκομό, Γκλομπάρντ, Ανδρέου, Σεμέδο (90′ + 3 Χαραλάμπους), Ντιακιτέ, Ντουβεντρού (85′ Λοϊζίδης), Μάατσι, Ρούκα, Φαμπρίσιο (90′ Bασίλεφ).

Σκόρερ: 28′ Ρούκα.

Κίτρινες: Ενινφούλ, Ζατλ (3η), Ασαμόα / Mάατσι, Λοϊζίδης.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.

Α’ βοηθός: Νίκος Καλησπέρας.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Τέταρτος: Χρίστος Ν. Χρίστου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ