aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑ«Πετάει» - «πετάει» η Δόξα! (video+pics)

«Πετάει» – «πετάει» η Δόξα! (video+pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Σούπερ Δόξα στο Μακάρειο! Η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα πήρε μία σπουδαία νίκη επί του Εθνικού με 4-2 και έφτασε στους 16 βαθμούς. Από την άλλη, οι μπλε παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν με 0-1, δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα τους και μοιραία δέχθηκαν άλλη μία ήττα στη φετινή σεζόν που τους κρατάει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.

Στο πρώτο ημίχρονο η Δόξα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια και έφτασε 5 φορές κοντά στο γκολ με πρωταγωνιστή τον Λουίς Κάρλος. Ο ακραίος επιθετικός της προσφυγικής ομάδας είδε τον Μπογκαντίνοφ να του λέει «όχι» κάθε φορα που προσπάθησε να σκοράρει, ενώ μία φορά απείλησε ο Ζατλ. Από την άλλη, ο Εθνικός Άχνας χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να μπει στο κλίμα του αγώνα, όμως όταν το έκανε κατάφερε να σκοράρει. Στο 28ο λεπτό ο Κιπιάνι εκτέλεσε το φάουλ και ο Στόιτσεφ με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Χατζηφραγκίσκου και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι πήραν θάρρος από το γκολ που πέτυχαν, διαχειρίστηκαν σωστά το 0-1 και πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα πάρα πολύ δυνατά και σε διάστημα έξι λεπτών έφερε… τούμπα το ματς. Στο 47ο λεπτό ο Λουίς Κάρλος έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ζατλ σκόραρε σε κενή εστία. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πίκολι έκανε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά και ο Σαντίκ με ωραίο «τακουνάκι» νίκησε τον Μπογκαντίνοφ για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1.

Η Δόξα συνέχισε να είναι καλύτερη και πιο απειλητική, αφού έφτασε αρκετές φορές κοντά στο 3-1, όμως στο τέλος πλήρωσε την αστοχία της, αφού στο 71ο ο Παπαγεωργίου με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα… συστημένη στην εστία του Χατζηφραγκίσκου για το 2-2. Η χαρά των φιλοξενουμένων, όμως, δεν κράτησε πολύ, αφού στο 76’ ο Μουχτάρης με δυνατή κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Δόξα. Το κερασάκι στην τούρτα για τους γηπεδούχους έβαλε ο Σαντίκ στο 82ο λεπτό, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πίκολι έστειλε την μπάλα, με δυνατή κεφαλιά, στα δίκτυα.

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Χατζηφραγκίσκου, Κένιντι, Ρεδόνδο, Μουχτάρης, Πίκολι, Ασαμόα, Ενινφούλ, Ζατλ (90’+1 Πουτζιουρής), Παπαφώτης (74’ Γκόμες), Λουίς Κάρλος (90’ Κιφουετί), Σαντίκ.

Εθνικός Άχνας (Γιώτης Εγκωμίτης): Μπογκαντίνοφ, Φιλίποφ, Ρόγκατς (64’ Μούσιτς), Στόιτσεφ, Σικάρσκι, Αρέστη, Ενέσκου, Ιλουρίντζε (83’ Πογιατζής), Κιπιάνι (57’ Πινσέλι), Κυπριανού, Παπαγεωργίου.

Σκόρερ: Ζατλ 47’, Σαντίκ 51’, 82’, Μουχτάρης 76’ / 28’ Στόιτσεφ, Παπαγεωργίου 71’

Κίτρινες: Πίκολι, Ασαμόα / Μούσιτς

Αποβολές:

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας

Β’ Βοηθός: Κυριάκου Κυριάκος

4ος: Νικολαΐδης Χρίστος

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ