aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΠαιχνίδι-σταθμός στο Μακάρειο

Παιχνίδι-σταθμός στο Μακάρειο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ    

Σημαντικό παιχνίδι για τη μάχη του υποβιβασμού, είναι το σημερινό ανάμεσα στη Δόξα και τον Άρη, που θα διεξαχθεί στο Μακάρειο. Η γηπεδούχος έχει δύο λόγους να καίγεται για το τρίποντο.

Πρώτον, για να διασφαλίσει την παρουσία της στη β’ φάση και να αποφύγει τον «τελικό» στο Παφιακό με την ΑΕΖ (τελευταία αγωνιστική της α’ φάσης). Δεύτερον, για να μειώσει στους τέσσερις τη διαφορά από τον σημερινό αντίπαλό της, κάτι που θα ανεβάσει τις ελπίδες σωτηρίας της μέσω των πλέι άουτ.

Απών για τους πράσινους της Κατωκοπιάς θα είναι ο τιμωρημένος Ανρί Ενινφούλ. Ο διεθνής Τογκολέζος ήταν βασικός στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θα αποφασίσει ποιος θα τον αντικαταστήσει στη μεσαία γραμμή. Υποψήφιοι είναι οι Παουλίνιο, Γκουλόν και Πουτζιουρής (σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ξανά ως δεξιός μπακ).

Στον αντίποδα, μετά τη νίκη επί της Αναγέννησης την περασμένη εβδομάδα, ο Άρης έχει την ευκαιρία να ξεφύγει δέκα βαθμούς από τη διώκτριά του. Δεν θα έχουν εύκολο έργο οι πράσινοι της Λεμεσού, γι’ αυτό και ο Νικόλας Μαρτίδης έχει ετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του για να έχουν καλή απόδοση και στοχεύοντας στο διπλό. Είναι μια ευκαιρία να πιάσουν καλή απόδοση και να τη συνδυάσουν με νικηφόρο αποτέλεσμα. Ο Κύπριος τεχνικός ζήτησε σοβαρότητα και συγκέντρωση από τους ποδοσφαιριστές, τονίζοντας πως για να κερδίσει τον αγώνα ο Άρης θα χρειαστεί αγωνιστική πειθαρχία, υπομονή και αποτελεσματικότητα.

Το θετικό είναι πως οι ποδοσφαιριστές που ήταν πίσω από πλευράς απόδοσης για αρκετές αγωνιστικές, βρήκαν τον καλό εαυτό τους. Ο Μαραγκουδάκης και ο Σκούρτης τα πάνε πολύ καλά, ανέβηκαν οι Ευσταθίου, Ράντου και Αουρέλιο, ενώ καταπλήσσει ο Μάρτινς. Ο Ράσμους, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, έδειξε πολύ καλά στοιχεία και όπως δείχνει πρόκειται για πολύ δυνατό και τεχνίτη αμυντικό. Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι κρίσιμα και θα χρειαστεί να είναι σοβαροί μέχρι να διασφαλίσουν την παραμονή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ