aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΟ Ταραλίδης στο 95’ έσωσε τον Ερμή από νέο «ναυάγιο»! (vid)

Ο Ταραλίδης στο 95’ έσωσε τον Ερμή από νέο «ναυάγιο»! (vid)

Για 38’ λεπτά η Δόξα κρατούσε τη νίκη απέναντι στον ουραγό Ερμή στο Μακάρειο, αλλά εκεί που όλα έδειχναν τελειωμένα, οι «φτεροπόδαροι» κατάφεραν να φύγουν με βαθμολογικό όφελος από τη Λευκωσία. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1, με την ομάδα της Αραδίππου να παραμένει στον αναπνευστήρα, όσον αφορά στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού.

Η Δόξα προηγήθηκε στο 57’ με τον Μιτρέα. Ο Ρουμάνος αμυντικός εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα άλλαξε πορεία κτυπώντας στο τείχος και κατέληξε στα δίκτυα, αφού ξεγελάστηκε και ο Αραμπατζής. Το γκολ του Ερμή προήλθε από εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Ταραλίδη στο 90’+5. Το πέναλτι κέρδισε δευτερόλεπτα προηγουμένως ο Μακρίεφ σε ανατροπή του από τον Μουκτάρη.

Τι σημαίνει το αποτέλεσμα στη Λευκωσία; Αρχικά, ότι οι μεν και οι δε συνεχίζουν το σερί δίχως τρίποντο. Για τους πράσινους ήταν το πέμπτο συνεχόμενο ματς και για τους μαυροκόκκινους το 13ο! Οι γηπεδούχοι έχουν «αέρα» τεσσάρων βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού (Αλκή), ωστόσο, δεν είναι ασφαλείς μία αγωνιστική πριν από το τέλος της α’ φάσης και ενώ απομένουν 11 ματς.

Όσο για τους φιλοξενούμενους, παραμένουν σε πολύ δύσκολη θέση και έχουν πολύ δύσκολο έργο στην προσπάθειά τους να προσπεράσουν δύο ομάδες και να σωθούν. O Ερμής, πλέον, μετράει 10 βαθμούς και βρίσκεται στην τελευταία θέση και στο -6 από την 11η Αλκή, στο -7 από την 10η ΕΝΠ, στο -8 από την 9η Πάφο και στο -9 από την 8η Δόξα.

Όσο για το παιχνίδι, ήταν ισοδύναμο και χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν. Κυριότερες στιγμές στο α’ ημίχρονο, δύο φάσεις για τους μαυροκόκκινους με πρωταγωνιστή τον Μακρίεφ (6’, 24’) και μία για τους πράσινους με τον Μπαντίν (41’). Στο δεύτερο ημίχρονο, πέρα από τα γκολ, ο Ερμής είχε και δοκάρι έπειτα από κεφαλιά του Μακρίεφ (63’).

Η ταυτότητα του αγώνα:

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Περέιρα, Μίτρεα, Μουχτάρης, Νελσίνιο, Λουίς Κάρλος, Τίνκου, Ασαμόα, Αλεξάνδρου (88’ Χατζηβασίλης), Παπαφώτης (72’ Ζατλ), Μπατίν (79’ Παβλόφ).

Ερμής (Χρύσης Μιχαήλ): Αραμπατζής, Ψάλτης, Κατζίκα, Μαλόν, Πηλέας (65’ Μαύρου), Μπουλά, Μαρτίνιουκ, Λαγός, Ποτζιουρής (70’ Ταραλίδης), Ντε Μέλο (54’ Κατσιατής), Μακρίεφ.

Στάδιο: Μακάρειο.

Σκόρερ: 57’ Μίτρεα / 90’ + 5 Tαραλίδης.

Κίτρινες: Αλεξάνδρου, Μπατίν, Ασαμόα, Γκρεμσλ / Λαγός, Κατζίκα, Μαλόν.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Ξενοφώντος.

Β’ βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους.

Τέταρτος: Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ