aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑ«Ο Μάρκος είναι δραστήριος μέσος με εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση»

«Ο Μάρκος είναι δραστήριος μέσος με εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση»

Έναν ποδοσφαιριστή που οι πλείστοι ξεχάσαμε, μάς θύμισε χθες η Δόξα, ανακοινώνοντας την απόκτηση του 26χρονου Μάρκου Χαραλάμπους (φωτό). Ξεπήδησε από την ακαδημία του ΑΠΟΕΛ, ήταν διεθνής με τις μικρές Εθνικές, αγωνίστηκε στη Β’ Κατηγορία με τον Ολυμπιακό, έπειτα πέρασε τον Ατλαντικό για να σπουδάσει στις ΗΠΑ και εντάχθηκε στους Μίσιγκαν Μπακς.

Στην αμερικανική ομάδα έμεινε για τέσσερις σεζόν και ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε τα στατιστικά του, μα και ένα σχόλιο της ιστοσελίδας Midwestprocombine.com. Μία παραγραφούλα για την ποδοσφαιρική πορεία του, αρχίζει με την εξής πρόταση: «Ο Μάρκος είναι δραστήριος μέσος με εντυπωσιακή τεχνική κατάρτιση. Μπορεί να αγωνιστεί ως 8άρι ή ως 10άρι».

Όσο για το πέρασμά του από την τέταρτη τη τάξει κατηγορία των ΗΠΑ (USL 2), διόλου ευκαταφρόνητο. Στην πρώτη σεζόν έγραψε 18 συμμετοχές, ήταν βασικός σε όλες, πέτυχε ένα γκολ και έδωσε τέσσερις ασίστ. Στην επόμενη περίοδο αγωνίστηκε σε 19 ματς, αρχίζοντας στα 17, σκόραρε τρεις φορές και σέρβιρε άλλες τόσες. Ένας τραυματισμός, όμως, έκοψε τη φόρα του και τον άφησε εκτός δράσης για όλο το πρωτάθλημα. Επέστρεψε, ωστόσο, και στην τελευταία του σεζόν ήταν βασικός στα 11 από τα 17 παιχνίδια που αγωνίστηκε, δίνοντας τέσσερις ασίστ.

Ολοκλήρωσε λοιπόν τις σπουδές του και να που επαναπατρίζεται, βρίσκοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στη Δόξα ευελπιστεί ότι θα καθιερωθεί και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της. Το ίδιο περιμένει φυσικά και ο Λούκας Χατζηλούκας, ο οποίος θα τον έχει υπό τις οδηγίες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ