aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΜη φύγετε, έχει και επιδόρπιο!

Μη φύγετε, έχει και επιδόρπιο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το… κυρίως πιάτο της 8ης αγωνιστικής σερβιρίστηκε το προηγούμενο διήμερο, με τις υποχρεώσεις των διεκδικητών του τίτλου και των εισιτηρίων στο Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, για όσους δεν χόρτασαν ποδοσφαιρικά, υπάρχει και το αποψινό «επιδόρπιο» που προμηνύεται εύγεστο. Οι Νέα Σαλαμίνα και Δόξα, δύο από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος, οι οποίοι βρίσκονται σε… θέση α’ γκρουπ, θα τα πουν στο «Αμμόχωστος» (19:00, Cytavision 1) σε αναμέτρηση που αναμένεται αμφίρροπη.

Η γηπεδούχος βρίσκεται στην πέμπτη θέση, η φιλοξενούμενη μία πιο κάτω και η απόσταση που τους χωρίζει είναι μία νίκη. Επομένως, ο χαρακτηρισμός «παιχνίδι έξι βαθμών» δεν είναι άστοχος. Κοινός παρονομαστής των αποψινών μονομάχων, έκοψαν πόντους από τους μεγάλους, ενώ δεν έχασαν βαθμό στις αναμετρήσεις με τις ομάδες ίδιων ή παρόμοιων στόχων. Επομένως, απόψε θα είναι η πρώτη φορά είτε για τη μία είτε και για τις δύο αντίπαλες στη Λάρνακα.

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης προτίθεται να παρατάξει το σύνηθες σχήμα των πλείστων αγωνιστικών, επαναφέροντας τον Ρομάν Τζολοβάρτ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του απέναντι στον Ερμή. Επομένως, η ενδεκάδα των ερυθρόλευκων της Αμμοχώστου θα αποτελείται εκτός απροόπτου από τους ακόλουθους: Βεσελόφσκι (τερματοφύλακας), Φουστάρ, Τζολοβάρτ, Χριστοφόρου (τριάδα σέντερ μπακ), Παύλου, Κορέια (φουλ μπακ), Μαργκάσα, Νουρ (χαφ), Τιάγκο, Ελουντού (μεσοεπιθετικοί), Ονουέγκμπου (στράικερ). Στην αποστολή δεν συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Μιντίκκης, παρά το ότι γυμνάστηκε σε φουλ ρυθμό στις προπονήσεις που προηγήθηκαν.

Στον αντίποδα, ο Λούκας Χατζηλούκας έπρεπε να αποφασίσει για την αναπλήρωση δύο σοβαρών απουσιών. Μεγάλος απών απόψε θα είναι ο πρώτος σκόρερ των πρασίνων και του πρωταθλήματος, Μπεράτ Σαντίκ, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, καθώς και ο τιμωρημένος Μουχτάρης. Το κενό τους αναμένεται να καλύψουν αντιστοίχως οι Παβλόφ και Τίνκου. Έτσι, ο Κύπριος τεχνικός είναι πολύ πιθανό να παρατάξει τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές με την έναρξη του ματς: Γκρεμσλ (τερματοφύλακας), Περέιρα, Τίνκου, Μιτρέα, Νέλσον (αμυντικοί), Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Ζατλ (μέσοι), Χατζηβασίλης ή Παπαφώτης, Κάρλος (ακραίοι φορ), Παβλόφ (στράικερ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ