aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΜε γνωστούς ρόλους στο «Αμμόχωστος»

Με γνωστούς ρόλους στο «Αμμόχωστος»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για τις σημερινές αντίπαλες στο «Αμμόχωστος», ισχύει ό,τι και σε κάθε παιχνίδι από τότε που άρχισε η β’ φάση του πρωταθλήματος. Η Νέα Σαλαμίνα θέλει να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται και να ξεγνοιάσει το συντομότερο, ενώ η Δόξα καίγεται για βαθμούς, αφού είναι το φαβορί για τον υποβιβασμό. Γίνεται κατανοητό ότι το μεγαλύτερο κίνητρο βρίσκεται στην πλευρά της φιλοξενούμενης και μένει να φανεί πόσο ρόλο θα διαδραματίσει αυτό στην έκβαση της αναμέτρησης.

Η γηπεδούχος μάλιστα μετρά τέσσερις απουσίες, καθώς εκτός από την τιμωρία του Τσίνα και τον παροπλισμό των Νεόφυτου Μιχαήλ και Σάββα Τσαμπούρη, προστέθηκε χθες ο τραυματισμός του Νασίρ Μάατσι. Ο Αντόνιο Κονσεϊσάο προτίθεται να χρησιμοποιήσει τους Εμιλιάνο Φούσκο και Γιώργο Ελευθερίου ως ακραίους αμυντικούς. Επίσης, αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους εξτρέμ, Νικόλα Εγγλέζου και Ρούμπεν Μπρίζιντο, οι οποίοι απουσίασαν από την αναμέτρηση με την Καρμιώτισσα (0-2). Αμφότεροι ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους και τέθηκαν στη διάθεση του Πορτογάλου προπονητή. Από εκεί και πέρα, δεν αναμένονται άλλες αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, παρά την ήττα από την ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών και την κακή εμφάνιση.

Απουσίες όμως έχει και η Δόξα. Εκτός πλάνου βρίσκονται οι κεντρικοί αμυντικοί Αλβέρτ Σεράν και Ζοάο Λεονάρντο, οι οποίοι μετρούν από δύο κίτρινες κάρτες στα πλέι άουτ. Τη θέση τους θα πάρουν οι Μανουέλ Ρεδόνδο και Έρολντ Γκουλόν. Στην ενδεκάδα θα επιστρέψει ο Αλεξάντρε Νέγκρι, ο οποίος εξέτισε την ποινή του από την αποβολή του στο ματς με τον Άρη (1-4).

Οι πράσινοι θα επιδιώξουν να πάρουν το δεύτερο τρίποντό τους στο «Αμμόχωστος» επί της Νέας Σαλαμίνας κατά την τρέχουσα σεζόν, καθώς στο ματς του β’ γύρου επικράτησαν με 3-1 στο γήπεδο των ερυθρολεύκων. Μάλιστα, κατά την τρέχουσα σεζόν είναι αήττητοι απέναντί τους, αφού το παιχνίδι του α’ γύρου στο Μακάρειο έληξε 0-0. Θα προσπαθήσουν να μην αλλάξει αυτό, κατά προτίμηση επιστρέφοντας με το διπλό στη Λευκωσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ