aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΜατς ισορροπιών για την ανάκαμψη

Ματς ισορροπιών για την ανάκαμψη

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΑΖΙΜΗ

Η δυσχερής βαθμολογική θέση της Δόξας, μόλις ένα σκαλοπάτι πάνω από τον πάτο, την αναγκάζει να διεκδικήσει με πάθος το τρίποντο που θα της δώσει ανάσες. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που απέναντι της θα έχει τον ισόβαθμό της Εθνικό.

Οι πράσινοι της Κατωκοπιάς προετοιμάστηκαν εντατικά για να αξιοποιούν τις επιθέσεις τους, πιστεύοντας πως άμα λύσουν το πρόβλημα της δυσκολίας στο σκοράρισμα, θα μπορούν πιο εύκολα να επιβάλλονται του αντιπάλου τους. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ματς ισορροπιών όπως το αποψινό στο Μακάρειο.

Η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα θα επιδιώξει να περιορίσει τα αντίπαλα ατού, να επιβληθεί στο κέντρο και να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Στην άμυνα το ζητούμενο είναι η σοβαρότητα. Στο κέντρο, οι Πουτζιουρής, Ενινφούλ και Γκόμες μπορούν να κάνουν αθόρυβη δουλειά και να δώσουν την ευκαιρία στον Περάλτα, στον Μπεμπέτο και στον Ρούντι να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Με νέο προπονητή τον Βάλντας Ιβανάουσκας, ο Εθνικός θα παραταχθεί σήμερα στο Μακάρειο για να αντιμετωπίσει τη Δόξα, με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα. Ο Λιθουανός τεχνικός θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας της Άχνας και το θέλει νικηφόρο.

Η παρουσία του στον πάγκο δίνει κίνητρο στους παίκτες για καλή απόδοση και «διπλό». Οι κυανόλευκοι προέρχονται από ευρεία νίκη (επί της Αναγέννησης με 5-3), υπό την καθοδήγηση του Γιώτη Εγκωμίτη, που τους ανέβασε την ψυχολογία. Εκτός πλάνων του Ιβανάουσκας είναι οι τραυματίες Γκριγκαλάβα, Μπογκτάν και ο τιμωρημένος Μπογκατίνοφ.

Ερωτηματικό αποτελεί ο Πινσέλι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας Πρόσιεκ θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Εθνικού. Στο τελευταίο παιχνίδι, ο πλάγιος επιθετικός Ζελάγια άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα και θέλει να δώσει συνέχεια. Γκολ στο γήπεδο της Λευκωσίας θα επιδιώξει να σημειώσει και ο φορ κορυφής Κατσιαράβα, ενώ πολλά περιμένουν οι κυανόλευκοι και από τον έτερο πλάγιο επιθετικό Κυπριανού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ