aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΗ Δόξα δεν έβγαλε άχνα κι ο Εθνικός πήρε οξυγόνο «ζωής» (vid)

Η Δόξα δεν έβγαλε άχνα κι ο Εθνικός πήρε οξυγόνο «ζωής» (vid)

Σημάδια «ζωής» έδειξε ο Εθνικός. Η ομάδα της Άχνας με σκόρερ τους δύο επιθετικούς της, Αντρίγια Μάιντεβατς και Μάριο Ηλία επικράτησε 2-1 της Δόξας στο Δασάκι, πανηγύρισε την πρώτη νίκη της μετά από τρεις διαδοχικές ήττες και είδε φως στην άκρη του τούνελ στην προσπάθεια της για παραμονή στην Α’ Κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο στο σημερινό αγώνα με την ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους να δείχνει χαρακτήρα και να πανηγυρίζει μια επιτυχία που την κρατάει ζωντανή στη διεκδίκηση του στόχου της παραμονής.

Στους 25 βαθμούς ανέβηκε ο Εθνικός και έπιασε τον Ερμή στην 12η θέση, ενώ η Δόξα έμεινε στη 10η θέση με 31 βαθμούς και δεν μπορεί να νιώθει άνετα. Η ομάδα της Κατωκοπιάς είναι στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού και με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν μπλέχτηκε για τα καλά σε περιπέτειες.

H ομάδα του Κώστα Σακκά μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις (90+3’) με τον Καρλίτος, όμως ήταν ήδη αργά και πλήρωσε την αστοχία της στις φάσεις που δημιούργησε και την ανασταλτική ανισορροπία στη φάση του δεύτερου τέρματος.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, με τις δύο ομάδες να θέλουν αλλά να μην μπορούν να γίνουν απειλητικές μπροστά στις δύο εστίες. Μοναδική καλή φάση ήταν το εκπληκτικό τακουνάκι του Μάιντεβατς στο 16’ με τον Σισκόφσκι να αποκρούει. Στο 29’ ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα. Ο Ντόλεζαλ έκανε τρομερή τρίπλα πάνω στον Μουκτάρη και έδωσε πάσα στον Μάιντεβατς, ο οποίος άδειασε τον Tραϊσκέφσκι του αντίπαλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Δόξα άγγιξε την ισοφάριση στο 39’ όμως το σουτ του Σαντίκ έφυγε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπογκατίνοφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα έδειξε διάθεση να πιέσει για την ισοφάριση, απείλησε με τον Οικονομίδη στο 73’ ενώ στο 78’ ήταν οι δύο φάσεις που έκριναν το παιχνίδι. Ο Κυπριανού έδιωξε προ της γραμμής τέρματος την μπάλα σε σουτ του Καρλίτος και στην αντεπίθεση ο Εθνικός πέτυχε το 2-0 με τον Μάριο Ηλία. Ο Κωνσταντίνος Ηλία έπαιξε κάθετα στον Παπαγεωργίου, ο οποίος έκανε εξαιρετική ασίστ μισό γκολ στον Μάριο Ηλία που σκόραρε σε άδειο τέρμα.

Το μόνο που κατάφερε η Δόξα ήταν να μειώσει με τον Καρλίτος στο 90+3’ σε 2-1 και έτσι έμεινε χωρίς νίκη για έκτο παιχνίδι.

H ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Γκόρουμπετς, Κυπριανού, Περατικός, Κ.Ηλία, Χουντόμπιακ, Ταράσοφς, Ουαλί (88′ Ντέιβινσον), Ντόλεζαλ (46′ Παπαγεωργίου), Ζάκπα (90+5′ Κουμή), Μαΐντεβατς (74′ Μ. Ηλία)

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μουχτάρης, Άδωνη (80′ Γκολομπάρτ), Τραϊτσέφσκι, Μπόλιεβιτς (68′ Γκλίσιτς), Ασαμόα, Εγγλέζου, Οικονομίδης, Μπιλάλ (57′ Καρλίτος), Λουίς Κάρλος (80′ Μπουλότ), Σαντίκ.

Σκόρερ: Μάιντεβατς 29′, Μ. Ηλία 78′ / Καρλίτος 90+3′.

Κίτρινες: Ταράσοφς, Χουντόμπιακ, Kυπριανού / Λουίς Κάρλος, Άδωνη, Μουκτάρης.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Εθνικού Άχνας.

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης.

4ος: Τσούκκας Αβραάμ.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

6′ Καλή προϋπόθεση για την Δόξα, ο Σαντίκ δεν πρόλαβε να μπει στον πορεία της μπάλας.

12′ Μακρινό σουτ του Μπόλιεβιτς ο Μπογκαντίνοφ μάζεψε εύκολα την μπάλα.

16′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, ο Σισκόφσκι απέκρουσε σωτήρια το τακουνάκι του Μάιντεβατς, μετά από πάσα του Ζάκπα.

29′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό! Φοβερό γκολ, αρχικά ο Ντόλεζαλ έκανε τρομερή τρίπλα πάνω στον Μουκτάρη και έδωσε πάσα στον Μάιντεβατς, ο οποίος άδειασε τον Tραϊσκέφσκι του αντίπαλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

39′ Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Δόξα στο παιχνίδι ο Λουίς Κάρλος πάσαρε στον Σαντίκ, ο οποίος σταμάτησε την μπάλα με το δεξί πόδι, σούταρε με το αριστερό και την έστειλε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Tέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

58′ Σέντρα του Παπαγεωργίου, προ του Μάιντεβατς διώχνει ο Μουκτάρης.

73′ Καλό σουτ του Οικονομίδη η μπάλα έξω.

78′ O Kυπριανού έκοψε προ της γραμμής τέρματος σε πλασέ του Καρλίτος μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Δόξας.

78′ ΓΚΟΛ για τον Εθνικό! Στην αντεπίθεση η ομάδα της Άχνας κάνει το 2-0 με τέρμα του Μάριου Ηλία. Ο Κ. Ηλία έπαιξε κάθετα στον Παπαγεωργίου, ο οποίος έκανε εξαιρετική ασίστ μισό γκολ στον Μ. Ηλία που σκόραρε σε άδειο τέρμα.

84′ Σουτ του Ασαμόα από πλάγια θέση η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

90+2′ Ο Μπογκαντίνοφ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Σαντίκ και κράτησε το μηδέν παθητικό για τον Εθνικό.

90+3′ ΓΚΟΛ για τη Δόξα, μειώνει σε 2-1 με τον Καρλίτος να σκοράρει από τη μικρή περιοχή με δυνατό σουτ.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ