aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΗ διαφορά Δόξας-ΚΟΠ είναι €300.000 + €80.000

Η διαφορά Δόξας-ΚΟΠ είναι €300.000 + €80.000

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Οικονομική φαίνεται πως είναι η διαφορά που διασαλεύει τις σχέσεις του προέδρου της Δόξας, Κώστα Χριστοδούλου, με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κώστα Κουτσοκούμνη. Ο κ. Χριστοδούλου σε δηλώσεις του χθες στον Super ΣΠΟΡ FM αναφέρθηκε και στη διαιτησία του αγώνα Άρης-Δόξα, αλλά από τα συμφραζόμενα αυτό που φέρνει τις σχέσεις τους στα άκρα είναι το οικονομικό: «Το πρόβλημα άρχισε πριν δυο μήνες με τη δόση προς την ομάδα μας η οποία συμφωνήθηκε. Αρνήθηκε να δώσει τη δόση για να πληρώσουμε τους παίκτες υπό τον φόβο ότι η Δόξα θα πέσει κατηγορία. Πρόκειται για τη δόση για τα τηλεοπτικά».

Αυτό που έχουμε πληροφορηθεί για τη θέση της Ομοσπονδίας στο ζήτημα που έχει προκύψει, και ίσως οδηγήσει τις δύο πλευρές στα άκρα, είναι πως έχει παραχωρήσει ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης περιόδου 2017-18.

Ο κ. Χριστοδούλου όταν μιλά για δόση, αναφέρεται σε επιπλέον χρήματα, ένα ποσό που ανέρχεται στις 80.000 ευρώ. Δόση την οποία και η ΚΟΠ αρνείται να παραχωρήσει καθώς υπάρχει η πιθανότητα του υποβιβασμού και στο σκεπτικό αυτής της άρνησης είναι πως σε ενδεχόμενη παραμονή της στη Β’ Κατηγορία (μιας και του χρόνου ανεβαίνει μόνο μία ομάδα στην Α’ Κατηγορία), το χρέος δύσκολα θα εξοφληθεί.

Ο πρόεδρος της Δόξας τόνισε με πικρία πως ο κ. Κουτσοκούμνης αποφάσισε τον υποβιβασμό της Δόξας πριν από δύο μήνες, όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσει. Εξηγώντας τον χρονικό προσδιορισμό σημείωσε: «Όταν ο ίδιος μια δόση που είναι προσυμφωνημένη από πέρσι δεν τη δίνει, τότε ο ίδιος μας σπρώχνει». Όπως προκύπτει, η διαφορά που υπάρχει μεταξύ των δύο αντρών (Χριστοδούλου-Κουτσοκούμνη) είναι η αθέτηση υπόσχεσης πριν από ένα χρόνο.

Το πρόβλημα που προφανώς διαπιστώνει ο πρόεδρος της ΚΟΠ, και γι’ αυτόν τον λόγο θέτει βέτο στην αποδέσμευση νέου κονδυλίου από τα τηλεοπτικά, έχει να κάνει αφενός με την αδυναμία, όπως προβλέπει, μια ομάδα «Β’ Κατηγορίας» να εξοφλήσει ένα τόσο μεγάλο ποσό και αφετέρου ελλοχεύει ο κίνδυνος και άλλες ομάδες να ζητήσουν χρήματα από μελλοντικά τηλεοπτικά έσοδα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ίδια η Ομοσπονδία με… οικονομική κατάρρευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ