aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑH πιο τραγική συγκομιδή από το 2012-13 έως σήμερα

H πιο τραγική συγκομιδή από το 2012-13 έως σήμερα

Το πρόσφατο παρελθόν της Δόξας στο πρωτάθλημα διδάσκει σε όσους βγάζουν νωρίς συμπεράσματα ότι «δεν πρέπει να κουνάμε τα πόδια μας προτού καβαλήσουμε τον γάιδαρο». Είναι όντως τραγική η συγκομιδή των οκτώ πόντων έπειτα από 18 αγωνιστικές που φέρουν την ομάδα της Κατωκοπιάς στον πυθμένα της βαθμολογίας, ωστόσο η αισιοδοξία δεν χάθηκε.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Χριστοδούλου («Καραβίδας») τόνισε πρόσφατα ότι η ομάδα του θα καταφέρει να διατηρηθεί στην Α’ Κατηγορία. Κι ας είναι σε πολύ χειρότερη βαθμολογική κατάσταση από ποτέ προηγουμένως κατά τα τελευταία χρόνια. Βλέπετε, η διαφορά από τον 11ο Εθνικό Άχνας και την 10η Ένωση Νέων Παραλιμνίου (έξι κι εφτά πόντοι αντίστοιχα), δεν είναι μη ανατρέψιμη.

Από το Καλοκαίρι του 2012 που η Δόξα επέστρεψε στην Α’ Κατηγορία και καθιερώθηκε στα «σαλόνια», ποτέ δεν είχε λιγότερους από 16-18 πόντους με το πέρας της 18ης αγωνιστικής. Μόνο τη σεζόν 2016-17, είχε τουλάχιστον τρεις πόντους περισσότερους από φέτος, μετά από 18 παιχνίδια και ήταν στη 12η θέση, ένα σκαλοπάτι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Τότε, τον Μάιο του 2013 υποβιβάστηκαν ΑΕΖ, Αναγέννηση Δερύνειας και Καρμιώτισσα Πολεμιδιών η οποία κάποια στιγμή και λίγες αγωνιστικές πριν από το φινάλε, είχε αποκτήσει μέχρι και διαφορά 13 και 14 βαθμών από την 12η και 13η θέση αντίστοιχα. Φέτος θα είναι θαύμα αν τα καταφέρει η Δόξα, αφού η ποιότητα στο ρόστερ της δεν συγκρίνεται με αυτήν προηγούμενων χρόνων, ενώ ούτε με τις εμφανίσεις της πείθει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ