aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΓερό… χαρτί στο χέρι του Χατζηλούκα, το πρώτο με αντίκρισμα

Γερό… χαρτί στο χέρι του Χατζηλούκα, το πρώτο με αντίκρισμα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κάθε γκολ βοηθά τον σκόρερ να βελτιώνει τα στατιστικά του. Ωστόσο, το χαίρεται περισσότερο όταν έχει αντίκρισμα για την ομάδα του. Στην περίπτωση του Λουίς Κάρλος της Δόξας, το προψεσινό απέναντι στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου (1-0) ήταν το τέταρτο στο πρωτάθλημα και πέμπτο συνολικά, αφού μετρά και ένα στο κύπελλο. Ήταν όμως το πρώτο του, που χάρισε τρεις βαθμούς στους πράσινους και μάλιστα, σε σημαντικό ντέρμπι της ουράς. Και σαφέστατα το χάρηκε περισσότερο από τα προηγούμενα.

Ο ταχύτατος Βραζιλιάνος εξτρέμ πέτυχε το παρθενικό του στην τρέχουσα σεζόν εις βάρος του Απόλλωνα και το όφελος ήταν ενός βαθμού. Όσο για τα άλλα δύο τέρματα, επιτεύχθηκαν εις βάρος της Ομόνοιας και της ΑΕΛ στις ήττες με 1-2 και 3-4, αντιστοίχως. Επίσης, σκόραρε και στο 1-2 από τον ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο, γκολ που ίσως αποδειχτεί καθοριστικό στον επαναληπτικό της 6ης Φεβρουαρίου στο Μακάρειο (με νίκη 1-0 προκρίνονται οι πράσινοι).

Έστω όμως και αν τα προηγούμενα γκολ του δεν είχαν την ανταπόκριση που θα ήθελε, το σίγουρο είναι ότι ο Λουίς Κάρλος αποτελεί γερό χαρτί στα χέρια του Λούκα Χατζηλούκα. Αν και η σεζόν άρχισε με τραυματισμό γι’ αυτόν, με αποτέλεσμα να χάσει τέσσερα ματς και να χρειαστεί χρόνο να βρει τα «πατήματά» του», τελευταίως παρουσιάζεται ανεβασμένος. Ό,τι καλύτερο δηλαδή στην προσπάθεια της Δόξας να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Κατωκοπιάς πήρε το σημαντικό τρίποντο στην έδρα της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου και… αναπνέει καλύτερα. Εντούτοις, δεν σημαίνει ότι σώθηκε κιόλας, γι’ αυτό και οι πανηγυρισμοί έχουν κοπάσει. Το σημαντικό είναι ότι ώς την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο Μακάρειο, μεσολαβεί ικανοποιητικό χρονικό διάστημα, ώστε να παρθούν ανάσες και να γίνει η προετοιμασία υπό ιδανικές προϋποθέσεις.

Ώς τότε υπάρχει αρκετό χρονικό διάστημα για να εγγραφεί και το τρίτο πράσινο απόκτημα της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου, ο Αλφόνσο Αρτάβε. Προχθές, αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Δόξας ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να τη βοηθήσει να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ