aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΕΝΠ - Δόξα: Το ντέρμπι του πυθμένα στο «Τάσος Μάρκου»!

ΕΝΠ – Δόξα: Το ντέρμπι του πυθμένα στο «Τάσος Μάρκου»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το τελευταίο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής, μα καθόλου αδιάφορο, θα διεξαχθεί απόψε στο «Τάσος Μάρκου» και θα αρχίσει στις 19:00 (Cytavision 1).

Αντιμέτωπες θα τεθούν οι ομάδες με τη χαμηλότερη συγκομιδή βαθμών (8), Ένωση Νέων Παραλιμνίου και Δόξα, που θα έχουν τους ίδιους και ξεκάθαρους στόχους: 1) Παραχώρηση του πυθμένα στην αποψινή αντίπαλο. 2) Βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα έναντι της ουραγού. 3) Μείωση της απόστασης από τους Εθνικό και Πάφος FC στους δύο πόντους, κάτι που θα βάλει «φωτιά» στην επικίνδυνη ζώνη και θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Λόγοι που επιτάσσουν νίκη για τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα ικανοποιηθούν και τόσο με ενδεχόμενη ισοπαλία. Άλλωστε, οι βυσσινί πήραν το μοναδικό τρίποντό τους πριν από έναν γύρο, όταν νίκησαν τους πράσινους στο Μακάρειο με 3-1. Δέκα ματς είναι πολλά γι’ αυτούς και σίγουρα, όσο θα επεκτείνεται το αρνητικό σερί τόσο θα μειώνονται οι πιθανότητες παραμονής. Όχι πως πάνε καλύτερα οι Κατωκοπίτες, που επικράτησαν μόνο της Πάφος FC με 0-1 πριν από πέντε αγωνιστικές. Μετά την ήττα τους, μάλιστα, στη Λευκωσία από την αποψινή αντίπαλό τους, έχουν άλλον έναν λόγο νίκης, καθώς -ως γνωστόν- το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι τα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Η Ένωση Νέων Παραλιμνίου θα έχει σήμερα, για πρώτη φορά, τους νεοαποκτηθέντες Γκρέγκορ Μπάλαζιτς και Ντιέγκο Μπεσάρα, οι οποίοι μάλιστα χτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας. Ο Γκουστάβο Σιβιέρα θα αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τους δύο σέντερ μπακ ή έστω έναν από τους δύο. Από εκεί και πέρα, εκτός πλάνου βρίσκεται ο τιμωρημένος Ερνέστ Αγκίρι, ενώ, όπως αναφέρεται από τους βυσσινί, ο Σίτο Ριέρα ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες ημέρες και δύσκολα θα αγωνιστεί.

Στον αντίποδα, διαθέσιμος για τη Δόξα είναι ο τελευταίος από τους νεοαποκτηθέντες, Τιέρι Γκράσα, για τον οποίον θα αποφασίσει ο Έντουαρντ Ερανοσιάν αν θα αγωνιστεί. Για την αποψινή αναμέτρηση δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Λουίς Κάρλος και Ντούσκο Τραϊτσέφσκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ