aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΈνα 90λεπτο ισχυρών κινήτρων

Ένα 90λεπτο ισχυρών κινήτρων

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τα πάντα έχουν πλέον διπλή και τριπλή σημασία, τέσσερις μόλις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος. Πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στη Δόξα και τη Νέα Σαλαμίνα, οι οποίες μετρούν σήμερα δυνάμεις στο Μακάρειο Στάδιο. Δύο ομάδες που βρέθηκαν στη 19η αγωνιστική να έχουν διαφορετικές βλέψεις και η μεταξύ τους μονομαχία θα διαμορφώσει -αναλόγως αποτελέσματος- την επόμενη μέρα.

Αρχίζουμε από τους γηπεδούχους: Οι πράσινοι της Κατωκοπιάς προέρχονται από ήττες απέναντι σε ΑΕΚ (0-5) και Απόλλωνα (0-2) χωρίς να πετύχουν μάλιστα γκολ και εννοείται ότι με 17 βαθμούς στο ταμείο κάθε άλλο παρά αισθάνονται άνετα. Καλούνται, λοιπόν, εντός έδρας να φτάσουν στο ύψος μίας εκ των καλύτερων εμφανίσεων που πραγματοποίησαν κατά την τρέχουσα σεζόν ώστε να κοιτάξουν στα μάτια ένα καθόλα απαιτητικό σύνολο, επιστρέφοντας σε νικηφόρα τροχιά. Η Δόξα θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική την Ομόνοια (ΓΣΠ), ακολούθως τον Ερμή (Μακάρειο) και έπειτα την Πάφος FC (Στέλιος Κυριακίδης).

Οι ερυθρόλευκοι, από την άλλη, έχουν θέσει τις βάσεις για να εξασφαλίσουν εισιτήριο για την πρώτη εξάδα. Επιβάλλεται να αντέξουν στην όποια πίεση εμπερικλείει ο εν λόγω στόχος, κάνοντας στο σημερινό παιχνίδι άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός. Στα επόμενα 360 αγωνιστικά λεπτά απέναντι σε Δόξα, Ανόρθωση, ΑΕΛ και Αλκή (δύσκολο ομολογουμένως πρόγραμμα), εννοείται, θα κριθούν τα πάντα, οπότε τώρα είναι η πιο μεγάλη ώρα για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Οι Λούκας Χατζηλούκας (Δόξα) και Σάββας Πουρσαϊτίδης (Νέα Σαλαμίνα) ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία των ομάδων τους, καταλήγοντας στις επιλογές σχετικά με το αρχικό σχήμα. Ο πρώτος δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Μουχτάρη και του τιμωρημένου με κάρτες Παβλόφ. Έχει στη διάθεσή του και το νέο απόκτημα, Πολ Μπατέν. Συμμετείχε στις προπονήσεις και εναπόκειται στον Χατζηλούκα αν θα του δώσει χρόνο συμμετοχής. Ο Ρουμάνος φορ αντικατέστησε το τέως «κανόνι» της Δόξας Μπεράτ Σαντίκ, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Ισπανία.

Στον αντίποδα, ο Πουρσαϊτίδης θα στερηθεί για ένα δεκαήμερο περίπου τον Ρομάν Τζολοβάρτ (θλάση α’ βαθμού), ο οποίος ξεχωρίζει στην αμυντική γραμμή των ερυθρολεύκων, με τον Αγουστίν Ινιίγεθ να φαντάζει ο πιθανότερος αντικαταστάτης του. Η κατάσταση του Φαρσάντ Νουρ, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, αξιολογήθηκε και χθες. Οπότε, αναλόγως θα κρίνει ο Ελλαδίτης κόουτς εάν και πόσο θα τον υπολογίζει. Επιπλέον επιλογή, υπενθυμίζουμε, αποτελεί ο Τόνια Τισντέλ. Ο 26χρονος Λιβεριανός διεθνής αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ