aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΕίχε την ουσία και πήρε το πρώτο της τρίποντο η Δόξα (vid)

Είχε την ουσία και πήρε το πρώτο της τρίποντο η Δόξα (vid)

Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Μακάρειο ανάμεσα σε Δόξα και Ερμή, όποια ομάδα θα έβαζε το (δεύτερο) γκολ θα έφθανε και στη νίκη, όπως και έγινε. Αυτή ήταν η Δόξα, που πήρε μια πολύτιμη νίκη με 2-1 επί της ομάδας της Αραδίππου. Οι Κατωκοπίτες έφθασαν τους 4 βαθμούς σε δυο αγώνες, είναι αήττητοι, και έχουν κάθε λόγο να προσδοκούν σε μια καλή πορεία στην τρέχουσα σεζόν. Αντιθέτως, ο Ερμής στο πρώτο του ματς της σεζόν δέχθηκε την ήττα και είναι χωρίς βαθμό, ενώ θα πρέπει να προβληματιστεί για την παρουσία του, αφού οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες.

Ήταν ένα ισορροπημένο ματς, με εναλλασσόμενη την υπεροχή, χωρίς τις πολλές ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Η Δόξα προηγήθηκε με τον Παπαφώτη (10’), ισοφάρισε ο Τσούμου (21’) και ο Γκόμες με πέναλτι (82’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ερμής δικαίως φωνάζει για πέναλτι (χέρι του Πίντο) με το τέλος του ημιχρόνου, με τον διαιτητή Νικολαΐδη να έχει αντίθετη άποψη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο από πλευράς θεάματος. Πέρα από το γκολ που πέτυχαν οι δυο ομάδες, δεν δημιούργησαν άλλη μεγάλη ευκαιρία, με τη Δόξα να έχει καλύτερα διαστήματα και προϋποθέσεις. Με το τέλος του ημιχρόνου ο Ερμής δικαιούνταν πέναλτι σε χέρι του Πίντο, που ενδεχομένως να του έδινε προβάδισμα σ’ ένα σημαντικό χρονικό σημείο.

Στην επανάληψη η εικόνα των δυο ομάδων ήταν βελτιωμένη. Είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και έγιναν πιο δημιουργικές. Είχαν από δύο τουλάχιστον καλές στιγμές για να πάρουν προβάδισμα, μέχρι το 82’, που ο Γκόμες με πέναλτι (ο Σαρδαβέλης ανέτρεψε τον Κάρλος) πέτυχε το νικητήριο γκολ για τη Δόξα. Προσπάθησε ο Ερμής να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά, ωστόσο οι όποιες προσπάθειές του δεν έφεραν τον επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Χατζηλούκα διαχειρίστηκε πολύ καλά το υπέρ της σκορ και πανηγύρισε μια σημαντική νίκη.

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Πίντο, Ρεδόνδο, Μουχτάρης, Ιωάννου, Παπαφώτης (77’ Σισοκό), Ασαμόα, Ενινφούλ (72’ Γκόμες), Κάρλος, Κένιντι, Ζατλ (72’ Κιφουετί).

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Νόβακ, Τσίνα, Σανδραβέλης (85’ Εμεγκάρα), Ιμερέκοφ, Ζαχάρια, Ιγνάτοβιτς (68’ Φοφανά), Ταραλίδης, Μαρτίνιουκ, Α. Κωνσταντίνου, Πατσέκο (46′ Φρίμπονγκ), Τσούμου.

Σκόρερ: 10’ Παπαφώτης, 82’ Γκόμες / 20’ Τσούμου.

Κίτρινες: Φρίμπονγκ.

Αποβολές: -/-.

Στάδιο: Μακάρειο

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Τέταρτος: Λούκας Σωτηρίου.

Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ