aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΔοξά-στε τον Ζατλ! (pics & video)

Δοξά-στε τον Ζατλ! (pics & video)

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Οδοστρωτήρας ήταν η Δόξα σήμερα (21/10) στο γήπεδο «Αμμόχωστος» διασύροντας με 5-0 την Αλκή, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και την πρώτη της εκτός έδρας νίκη. Ένα τρίποντο που ανεβάζει τη Δόξα στους 13 βαθμούς και της δίνει το δικαίωμα όχι μόνο να είναι πολύ μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά να ονειρεύεται και κάτι περισσότερο στο πρωτάθλημα, από τη γρήγορη παραμονή. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Αυστριακός Νιλς Ζαλτ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την επιτυχία της ομάδας του.

Στο πρώτο ημίχρονο η Αλκή ήταν πιο επιθετική και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα της Δόξας εκμεταλλευόμενη περισσότερο την ταχύτητά της από τα άκρα. Έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν ουσιαστική και αποτελεσματική όταν «πατούσε» την αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα του Λούκα Χατζηλούκα κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και στην επανάληψη άλλαξε ταχύτητα. Με δύο αλλαγές και με ένα εξαιρετικό Νικλ Ζαλτ κατάφερε να ανοίξει το σκορ πριν καλά-καλά οι δυο ομάδες μπουν στο γήπεδο. Συγκεκριμένα στο 47΄ με συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι ο Ζαλτ σκόραρε και πριν καν συνέλθει η Αλκή ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής εκμεταλλεύθηκε αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων και με σουτ έδωσε αέρα δύο τερμάτων (51΄) στην ομάδα του.

Απ’ εκείνο το σημείο και έπειτα η Δόξα έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Η Αλκή απογοητεύτηκε, η ψυχολογία της δεν ήταν καθόλου καλή και οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν άλλες τρεις πολύ καλές φάσεις (53΄, 54΄ και 66΄) που πλησίασαν σε ένα τρίτο τέρμα. Η Αλκή σταδιακά προσπάθησε να ανεβάσει απόδοση και να απειλήσει, όμως δεν είχε λύσεις επιθετικά. Ο Γκόμες στο 85΄ έκανε το 3-0 και η Αλκή κατέρρευσε. Ακολούθησε το 4-0 με τον Ζαλτ και το 5-0 με τον Σαντίκ στο 90+1΄. Η νίκη της Δόξας την ανεβάζει βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά, ενώ η Αλκή έμεινε στους εννέα βαθμούς και βλέπει τη συνέχεια. Μία συνέχεια όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ερμή χωρίς τον Φαμπρίτσιο που συμπλήρωσε κάρτες. Η Δόξα υποδέχεται την ΑΕΚ και θα προσπαθήσει με μία νίκη να μείνει στις ψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Αλκή (Σάββας Δαμιανού): Πάρντο, Λοϊζίδης (66’ Μπιλάλ), Ιτούα (59’ Θεοχάρους), Ντιακιτέ, Χαρή, Τικρουτζιά, Ενγκομό (82’ Βασίλεφ), Τριμπό, Σεμέδο, Ντουβεντρού, Φαμπρίσιο.

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρέμσλ, Μπα (67’ Γκόμες), Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Ιωάννου (46’ Πίκολι), Ενινφούλ, Ασαμόα, Παπαφώτης (46’ Κένιντι), Κάρλος, Ζατλ, Σαντίκ.

Σκόρερ: 47’, 51’, 88’ Ζατλ, 84’ Γκόμες, 90’+2 Σαντίκ.

Κίτρινες: Φαμπρίσιο (3η) / Μπα, Ιωάννου.

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: «Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου.

Βοηθοί Διαιτητές: Γεώργιος Σάββα και Νίκος Καλησπέρας.

Τέταρτος: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ