aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔόξα – Ν. Σαλαμίνα 0-0: «Χ»αράς Ευαγγέλια για Εθνικό, Ερμή και ΕΝΠ (vid)

Δόξα – Ν. Σαλαμίνα 0-0: «Χ»αράς Ευαγγέλια για Εθνικό, Ερμή και ΕΝΠ (vid)

Στο «Χ» που βολεύει τους ανταγωνιστές τους στην μάχη της παραμονής έμειναν Δόξα και Νέα Σαλαμίνα με σκορ 0-0, για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Η Δόξα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, στο τρίτο παιχνίδι του Μαρίνου Σατσιά στον πάγκο της. Έμεινε στους 35 βαθμούς και διατήρησε τη διαφορά δύο βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη σημερινή της αντίπαλο Νέα Σαλαμίνα (έχοντας παιχνίδι λιγότερο).

Παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη οι ερυθρόλευκοι που έμειναν μακριά από τις νίκες για τέταρτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος. Η προσφυγική ομάδα δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει τους γηπεδούχους, ενώ πρέπει να αισθάνεται και «τυχερή» που έφυγε με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας από το γήπεδο. Στους 33 βαθμούς η Νέα Σαλαμίνα που έμεινε στην ενδέκατη θέση.

Το ματς

Με επιθετικό «μονόλογο» της Δόξας κύλησε στη μεγαλύτερη του διάρκεια το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ δημιούργησαν και πολύ καλές ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό το 69% κατοχής της μπάλας έναντι 39%, υπέρ της ομάδας του Μαρίνου Σατσιά που όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος, αφού οι ποδοσφαιριστές του δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις τέσσερις τελικές που δημιούργησαν. Δύο εξ αυτών μάλιστα ήταν αρκετά επικίνδυνες. Αρχικά στο 14’ ο Σαντίκ δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Βεσελόφσκι, ενώ στο 32’ ο Εγγλέζου καθυστέρησε και δεν μπόρεσε να κάνει καλό τελειώμα. Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν σε καμία περίπτωση.

Προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς η Νέα Σαλαμίνα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με την είσοδο του Οσέι, και τα κατάφερε για κάποιο διάστημα αρχικά. Στη συνέχεια όμως ξανά η Δόξα ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα και δημιούργησε ευκαιρίες που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε γκολ. Στο 58’ το πλασέ του Οικονομίδη από καλή θέση μπλόκαρε ο Βεσελόφσκι, ενώ το γυριστό του Ολιβέιρα στο 90+3’ έφυγε λίγο έξω. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος με την Δόξα να έχει συνολικά την υπεροχή, σε ένα ματς που το μόνο που της έλειψε ήταν το γκολ. Η Νέα Σαλαμίνα από την άλλη μένει ικανοποιημένη με τον έναν βαθμό της ισοπαλίας αφού ήταν εμφανώς κατώτερη των περιστάσεων.


H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Δόξα (Μαρίνος Σατσιάς): Σισκόφσκι, Άδωνη (70′ Μιντίκκης – 90+2′ Γκλίσιτς), Γκολομπάρτ, Μουκτάρης, Εγγλέζου, Μπόλιεβιτς (70′ Τραϊτσέφσκι), Οικονομίδης (82′ Οιλβέιρα), Ασαμόα, Καρλίτος (82′ Μπιλάλ), Κίκας, Σαντίκ.

Νέα Σαλαμίνα (Χρύσης Μιχαήλ):  Βεσελόφσκι, Νικολάου (71′ Μπρένο), Χριστοφόρου, Καμισόκο, Σεργίου, Μουστιβάρ (62′ Τσουκαλάς), Κονφέ, Σανκό (86′ Ανδρέου), Ντουβεντρού (86′ Παύλου), Σιαθάς (46′ Οσέι), Βάγκνερ.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Καρλίτος, Κίκας / Σιαθάς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Χριστοδούλου Κυριάκος.

AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7′ Πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με τον Ασαμοά να βρίσκει χώρο και να κάνει το μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βεσελόφσκι.

14′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Σαντίκ που κέρδισε την μπάλα στην περιοχή, ελευθερώθηκε με ωραία ενέργεια και βρέθηκε απέναντι στον Βεσελόφσκι που έδιωξε σε κόρνερ.

32′ Νέα καλή στιγμή για τη Δόξα. Αδύνατο σουτ του Οικονομίδη που κόντραρε, η μπάλα κατέληξε στον Εγγλέζου που καθυστέρησε, το τελείωμα του δεν ήταν καλό, μάζεψε εύκολα ο Σλοβάκος τερματοφύλακας.

39′ Μακρινό σουτ του Κίκας, έφυγε έξω.

42′ Κίτρινη κάρτα στον Σιαθά για φάουλ στον Εγγλέζου.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Πρώτη αλλαγή στο ματς, Οσέι στη θέση του Σιαθά.

47′ Κίτρινη στον Καρλίτος για φάουλ στον Νικολάου.

58′ Μεγάλη φάση για τη Δόξα. Με τον Οικονομίδη από καλή θέση να πλασάρει και να μην μπορεί να νικήσει τον Βεσελόφσκι.

60′ Επιχείρησε να κρεμάσει τον Βεσελόφσκι ο Κίκας, εντυπωσιακά απομάκρυνε ο τερματοφύλακας της Νέας Σαλαμίανς.

62′ Τσουκαλάς στη θέση του Μουστιβάρ.

66′ Πρώτη καλή στιγμή για τη Νέα Σαλαμίνα στο ματς, με τον Βάγκνερ. Μετά από σέντρα από αριστερά, ο Τσέχος έπιασε την κεφαλιά, ήταν όμως αδύνατη και μάζεψε εύκολα ο Σισκόφσκι.

69′ Κίτρινη στον Κίκας για φάουλ στον Καμισόκο.

70′ Διπλή αλλαγή για τη Δόξα, Τραϊτσέφσκι αντί Μπόγιεβιτς και Μιντίκκης αντί Άδωνη.

71′ Μπρένο στη θέση του Νικολάου.

75′ Κεφαλιά του Σαντίκ, μπλόκαρε ο Βεσελόφσκι.

82′ Νέα διπλή αλλαγή για τη Δόξα, Μπιλάλ και Ολιβέιρα εντός, Καρλίτος και Οικονομίδης εκτός.

84′ Φωνάζουν για πέναλτι οι ποδοσφαιριστές της Δόξας σε χέρι του Σανκό στην περιοχή. Ελέγχθηκε από το VAR που έκρινε πως δεν υπάρχει παράβαση.

86′ Δύο αλλαγές και για τη Νέα Σαλαμίνα, τελευταίες. Ανδρέου στη θέση του Σανκό και Παύλου στη θέση του Ντουβεντρού.

90+2′ Αναγκαστική αλλαγή για τη Δόξα, ο Μιντίκκης που πέρασε πριν από λίγο δεν μπορεί να συνεχίσει, στη θέση του ο Γκλίσιτς.

90+3′ Γυριστό του Ολιβέιρα, πέρασε δίπλα από την εστία του Βεσελόφσκι.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ