aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔόξα-Καρμιώτισσα 6-1: Βαθιά ανάσα με «κολλημένη» νίκη εφτά μήνες μετά! (vid)

Δόξα-Καρμιώτισσα 6-1: Βαθιά ανάσα με «κολλημένη» νίκη εφτά μήνες μετά! (vid)

Η Δόξα έριξε εξάρα (6-1) εις βάρος της ουραγού Καρμιώτισσας, καταφέρνοντας μετά από εφτά μήνες να πετύχει δύο συνεχόμενες νίκες, αφού προηγήθηκε το 1-0 εις βάρος του Ερμή. Η προηγούμενη φορά ήταν απέναντι σε Εθνικό (2-1) και Ολυμπιακό (2-1), αντιστοίχως για τη 2η και την 3η αγωνιστική.

Έτσι, με το τρίποντο πήρε σήμερα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής, ανέβηκε στους 42 βαθμούς και αποσπάστηκε εφτά από την ανεπιθύμητη 11η θέση, στην οποίαν βρίσκεται η Νέα Σαλαμίνα. Πήρε λοιπόν σημαντική ανάσα στην προσπάθεια για παραμονή και αντλεί δύναμη για τη συνέχεια.

Στα θετικά για τη νικήτρια είναι η επιστροφή του Σαντίκ στα γκολ. Ο Φινλανδός, αν και έχασε πέναλτι προηγουμένως, σκόραρε εις διπλούν και… ξεμπούκωσε μετά από 11 ματς αφλογιστίας. Συγκεκριμένα, είχε να σκοράρει από τις 30 Ιανουαρίου, όταν χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του εις βάρος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Μετά σημερινά τέρματά του έφτασε τα 14, διεκδικώντας με αξιώσεις το «χρυσό παπούτσι» του β’ γκρουπ (είναι δεύτερος πίσω από τον Βάγκνερ της Νέας Σαλαμίνας, που έχει 16 γκολ).

Τα γκολ των πρασίνων πέτυχαν οι Μπιλάλ (16′), Σαντίκ (24′, 59′) Καρλίτος (54′), Τραϊτσέφσκι (71′) και Ασαμόα (89’), ενώ για τους μαυροκόκκινους μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Σάσι (36′).


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Μαρίνος Σατσιάς): Σισκόφσκι, Χριστοφή, Γκολομπάρτ (36′ Μουχτάρης), Άδωνη, Εγγλέζου, Μπόλιεβιτς (57′ Γκίλσον), Τραϊτσέφσκι, Καρλίτος (58′ Κάρλος), Ασαμόα, Μπιλάλ (58′ Κίκας), Σαντίκ (72′ Φασουλιώτης).

Καρμιώτισσα (Γιαννάκης Ποντικός): Παπλωματάς, Κωμοδίκης, Σάββα, Καψός, Ρέινολντς, Νεοφύτου (63′ Ορφανίδης), Μπουμπακαρί (72′ Χέτσκοβιτς), Χρυσοστόμου (63′ Χατζηβασίλης), Ι.Σασί, Δημητρίου (63′ Ντουάρτε, 79′ Γεωργίου), Ρομό.

Σκόρερ: Μπιλάλ 16′, Σαντίκ 24′, 59′ Καρλίτος 54′, Τραϊτσέφσκι 71′, Ασαμόα 89′ / Σάσι 36′

Κίτρινες: Άδωνη / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

VAR: Σολωμού Δημήτρης.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

6′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Ρομό, ο οποίος έκανε διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ…

10′ Ο Σαντικ έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά, αφού δεν βρήκε την μπάλα και μπλόκαρε ο Παπλωματάς.

11′ Καλό σουτ του Ασαμόνα, η μπάλα άουτ.

13′ Διαγώνιο σουτ του Ασαμόα, η μπάλα άουτ.

16′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Μπιλάλ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από σουτ του Σαντίκ και απόκρουση του Παπλωματά.

17′ Διπλή ευκαιρία για άμεση απάντηση. Ο Σισκόφσκι απέκρουσε μετά από κοντινό σουτ του Μπουμπακαρί, στην εξέλιξη ο Σάσι σέντραρε και ο Ρομό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά.

20′ Πέναλτι για τη Δόξα! Ο Χρυσοστόμου κλότσησε τον Εγγλέζου στην περιοχή.

21′ Ο Παπλωματάς αποκρούει μετά την κακή εκτέλεση του Σαντίκ!

24′ ΓΚΟΛ 2-0! Ο Σαντίκ εξιλεώνεται, με κοντινό δυνατό σουτ, έχοντας υποδεχτεί άψογα την μπάλα με το στήθος μετά από σέντρα του Ασαμόα.

Ο Φινλανδός είχε να σκοράρει από τις 30 Ιανουαρίου, όταν χάρισε τη νίκη στους πράσινους εις βάρος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου με 1-0. Ήταν άσφαιρος για 11 ματς.

36′ ΓΚΟΛ 2-1! Ο Ρομό πάσαρε στον Σάσι, ο οποίος προχώρησε, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Σισκόφσκι.


ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

54′ ΓΚΟΛ 3-1! Ο Καρλίτος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από σέντρα του Άδωνη. Ο Παπλωματάς έδειχνε να ελέγχει τη φάση, αλλά η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του.

59′ ΓΚΟΛ 4-1! Ο Ασαμόα έδωσε την μπάλα στον Σαντίκ, αυτός με τακουνάκι έφερε την μπάλα πάνω από το σώμα του, την υποδέχτηκε, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στα δίχτυα.

67′ Ο Ρομό σούταρε, μπλόκαρε ο Σικόρσκι.

71′ ΓΚΟΛ 5-1! Ο Τραϊτσέφσκι με κοντινό σουτ σκόραρε για τους πράσινους.

89′ ΓΚΟΛ 6-1! Ο Ασαμόα πέτυχε με σουτ το έκτο γκολ της Δόξας.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ