aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΛΚΗΔόξα και Αλκή για τους πρώτους βαθμούς

Δόξα και Αλκή για τους πρώτους βαθμούς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Από το Μακάρειο (18:00, Cytavision 7) αρχίζει η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας. Αντίπαλες θα τεθούν ομάδες που στα δύο προηγούμενα παιχνίδια γνώρισαν ισάριθμες ήττες, επομένως αν υπάρξει νικήτρια, θα έχει ενδιαφέρον ποια θα κάνει σεφτέ και για ποιαν θα τριτώσει το κακό. Η Δόξα λόγω έδρας και ρόστερ έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο η Αλκή βλέπει το παιχνίδι ως ένα από αυτά που της επιτρέπουν να ελπίζει σε βαθμολογικό όφελος είτε ενός είτε τριών πόντων.

Προηγουμένως, οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν δύο ομάδες με πρωταγωνιστικές βλέψεις και η προσπάθεια για την έκπληξη δεν είχε αντίκρισμα, αφού ήρθε το 0-1 από την Ανόρθωση στη Λευκωσία και το 0-2 από την ΑΕΛ στο Τσίρειο. Σήμερα, όμως, θα έχει για πρώτη φορά σημαντικές πιθανότητες να πάρει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι αποτυχία. Αντιθέτως, οι κυανέρυθροι ηττήθηκαν από την Ομόνοια φυσιολογικά με 0-1 στο ΓΣΠ, αλλά το 0-3 από τον Ερμή ήρθε βαρύ και σήμερα θέλουν το τρίποντο, δίχως να σημαίνει ότι η ισοπαλία στην έδρα της Δόξας θα είναι άσχημη.

Πάμε τώρα στα αγωνιστικά. Ο Λούκας Χατζηλούκας δεν υπολογίζει τον Λαμίν Μπα, ενώ για πρώτη φορά θα έχει στο οπλοστάσιό του τον Κάρλος και επίσης, πιο έτοιμος θα είναι ο Σαντίκ. Συνεπώς, ένα πιθανό σχήμα της Δόξας θα είναι το ακόλουθο: τερματοφύλακας ο Γκρεμλς, αμυντικοί οι Περέιρα (δεξιά), Μιτρέα, Μουχτάρης, Ευσταθίου (αριστερά), μέσοι οι Τίνκου, Μπόλιεβιτς, Ασαμόα και στην επίθεση οι Παπαφώτης, Ζατλ ή Κάρλος, Παβλόφ ή Σαντίκ.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Σακκάς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ακόστα, τη θέση του οποίου θα πάρει ο Σπόλιαριτς. Άλλη μία αλλαγή αναμένεται είναι πιθανό να γίνει σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ερμή, αφού ο Μπελαμεϊρί με τον Κυπριανού διεκδικούν τη θέση του Σταύρου. Έτσι, το επικρατέστερο σχήμα της Αλκής είναι το εξής: Ο Πάρντο θα είναι κάτω από τα δοκάρια και θα έχει υπερασπιστές στην άμυνα τους Λοϊζίδη (δεξιά), Θεοχάρους, Φλόρες και Όρλιν (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Τραϊτσέφασκι, Καντάτσια και Σπόλιαριτς (επιτελικός), ενώ η τριάδα της επίθεσης θα αποτελείται από τους Ηλία, Μπελαμεϊρί ή Κυπριανού (εξτρέμ) και Ντα Σίλβα (σέντερ φορ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ