aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔόξα – Εθνικός 0-1: Νέο βήμα παραμονής ξανά με λύση... Ζάκπα! (vid)

Δόξα – Εθνικός 0-1: Νέο βήμα παραμονής ξανά με λύση… Ζάκπα! (vid)

Νέο βήμα παραμονή έκανε ο Εθνικός με τη λύση να δίνει ξανά Ζάκπα, ο οποίος σκόραρε για έβδομη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και έπιασε τον Μ. Ηλία στην κορυφή των σκόρερ της προσφυγικής ομάδας.

Επέστρεψε στις νίκες, αυτή τη φορά απέναντι στη Δόξα με 1-0 στο «Μακάρειο», για την ένατη αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος, χάρις σε γκολ του Ζάκπα στο 65’. Μετά τα δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε Πάφος FC (0-2) και ΑΠΟΕΛ (1-1), ο Εθνικός βρήκε ξανά το δρόμο προς τις επιτυχίες.

Η ομάδα της Άχνας ανέβηκε στους 41 βαθμούς και βρέθηκε ξανά στο +3 από τη Νέα Σαλαμίνα που νίκησε νωρίτερα, και την οποία αντιμετωπίζει την Τετάρτη (12/5). Μείωσε παράλληλα στο -1 από τη σημερινή του αντίπαλο που έχει 42.

Η Δόξα γνώρισε μόλις την τέταρτη φετινή εντός έδρας ήττα της μετά από δύο συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι σε Ερμή (1-0) και Καρμιώτισσα (6-1). Έμεινε στους 42 βαθμούς και είδε τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού να μειώνεται στους τέσσερις βαθμούς.

Το ματς

Καλύτερα ξεκίνησε η Δόξα, με τον Εθνικό να ισορροπεί στο πρώτο ημίχρονο, ενώ από μια μεγάλη ευκαιρία είχαν οι δύο ομάδες. Αρχικά ήταν ο Ζάκπα στο 16’ που δεν κατάφερε με κοντινή προβολή να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς τα δίκτυα μετά σέντρα του Κουντόμπιακ. Τη δική της πολύ καλή ευκαιρία έχασε και η γηπεδούχος ομάδα στο 20’ με τον Σαντίκ. Ο Φινλανδός προσπάθησε για την κεφαλιά από κοντά, δεν μπόρεσε όμως να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ. Το πρώτο μέρος είχε καλό ρυθμό, δεν είχε όμως γκολ.

Ισορροπημένο ήταν και το δεύτερο μέρος στο ξεκίνημα του. Αμφότερες οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να επιτεθούν, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν τελικές προσπάθειες. Στο 65’ Μ. Ηλία και Ουαλί άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τον Αλγερινό να δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Ζάκπα. Ο Ιβοριανός με μια προσποίηση απέφυγε τον Μουκτάρη, πλάσαρε εύστοχα και άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό. Από το σημείο εκείνο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν θέλοντας να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, κάτι που κατάφεραν μέχρι το τέλος του αγώνα, αφού η Δόξα δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης που έψαχνε διακαώς για περίπου 25-30 λεπτά.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Μαρίνος Σατσιάς): Σισκόφσκι, Μουκτάρης, Γκολομπάρτ, Άδωνη (79′ Ολιβέιρα), Εγγλέζου (79′ Γκλιτσιτς), Μπόλιεβιτς (69′ Μπιλάλ), Τραϊτσέφσκι (79′ Γκίλσον), Ασαμόα, Καρλίτος (62′ Λουίς Κάρλος), Κίκας, Σαντίκ.

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Κυπριανού, Περατικός, Ταράσοφς, Γκόρουπετς, Μιγκελίτο (55′ Κ. Ηλία), Κουντόμπιακ, Ουαλί (67′ Παπαγεωργίου), Ζάκπα, Μαΐντεβατς (55′ M. Ηλία), Ντόλεζαλ (81′ Ντέιβισον).

Σκόρερ: – / Ζάκπα 65′

Κίτρινες: Καρλίτος, Μουκτάρης, Τραϊτσέφσκι, Σαντίκ, Εγγλέζου, Ολιβέιρα, Ασαμόα / Ζάκπα, Ντόλεζαλ, Ταράσοφς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης.

Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Κίτρινη κάρτα στον Καρλίτος για φάουλ στον Ουαλί.

11′ Μακρινό σουτ του Εγγλέζου, λίγο δίπλα από την εστία του Μπογκατίνοφ.

14′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα για παίκτη της Δόξας, στον Μουκτάρη για φάουλ στον Ντόλεζαλ.

16′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Ζάκπα, μετά από σέντρα του Κουντόμπιακ, ο Ιβοριανός με κοντινή προβολή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

20′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία και για τη Δόξα με τον Σαντίκ από κοντά να μην βρίσκει την μπάλα όπως θα ήθελε με το κεφάλι.

38′ Κίτρινη κάρτα και στον Τραϊτσέφσκι.

43′ Σουτ του Σαντίκ, μάζεψε ο Μπογκατίνοφ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

47′ Κίτρινη κάρτα στον Ζάκπα για φάουλ στον Μουκτάρη.

55′ Διπλή αλλαγή για τον Εθνικό, Μ. Ηλία και Κ. Ηλία στις θέσεις των Μαϊντεβατς και Μιγκελίτο.

58′ Ωραία κίνηση και πάσα του Ζάκπα στον Ουαλί, που έκανε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, πάνω από τα δοκάρια του Σισκόφσκι.

62′ Λουίς Κάρλος αντί του Καρλίτος.

65′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο Εθνικός με τον Ζάκπα. O Oυαλί έκανε την ωραία ατομική ενέργεια και πέρασε την μπάλα στον Ζάκπα, ο οποίος με μια προσποίηση απέφυγε τον Μουκτάρη και πλάσαρε εύστοχα.

67′ Παπαγεωργίου αντί Ουαλί.

68′ Κίτρινη κάρτα στον Σαντίκ για φάουλ στον Παπαγεωργίου.

69′ Μπιλάλ στη θέση του Μπόλιεβιτς.

70′ Κίτρινη κάρτα και στον Εγγλέζου.

79′ Σέντρα – σουτ του Τραϊτσέφσκι, λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπογκατίνοφ.

79′ Τριπλή αλλαγή για τη Δόξα, Εγγλέζου, Τραϊτσέφσκι και Άδωνη εκτός, Γκλίσιτς, Γκίλσον και Ολιβέιρα εντός.

81′ Ντέιβισον στη θέση του Ντόλεζαλ, ο οποίος μάλιστα είδε την κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση.

85′ Κίτρινη κάρτα στον Ταράσοφς.

86′ Κίτρινη και στον Ολιβέιρα.

90+1′ Κεφαλιά του Γκολομπάρτ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκλίσιτς, άουτ.

90+3′ Τεράστια ευκαιρία χαμένη με Παπαγεωργίου ο Εθνικός, την τελευταία στιγμή έβαλε το πόδι του ο Γκλίσιτς και έδιωξε σε κόρνερ.

90+5′ Κίτρινη και στον Ασαμόα για φάουλ στον Κουντόμπιακ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ