aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔόξα-Ερμής 1-1: Του πήρε την μπουκιά από το στόμα

Δόξα-Ερμής 1-1: Του πήρε την μπουκιά από το στόμα

Δόξα και Ερμής έμειναν στο 1-1 στο Μακάρειο, σκορ που διαμορφώθηκε με τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο και στην καθυστέρηση. Ο Κάρλος… πήρε την μπουκιά από το στόμα των «φτεροπόδαρων» στο 90’+3, δευτερόλεπτα από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, ισοφάρισε το γκολ που πέτυχε δέκα λεπτά προηγουμένως ο Ρουσιάς.

Έτσι, οι πράσινοι πλησίασαν στον έναν βαθμό την Πάφος, που βρίσκεται στην κορυφή του β’ γκρουπ και παραλλήλως πήραν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους από την επικίνδυνη ζώνη, αφού η 11η Ένωση νίκησε προηγουμένως τη Νέα Σαλαμίνα.

Από την πλευρά τους, οι 12οι στη βαθμολογία μαυροκόκκινοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να νικήσουν και να πλησιάσουν στους πέντε βαθμούς την Πάφος FC και να πλησιάσουν τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς

Όλα άλλαξαν στο 26ο λεπτό, όταν ο Χριστοφή αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για φάουλ με τις τάπες που έκανε τρία λεπτά προηγουμένως στον Ρουσιά (χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR και η παρακολούθηση της φάσης από τον Κυριάκο Χριστοδούλου). Έως εκείνο το λεπτό κυριαρχούσε η Δόξα και είχε υποχρεώσει τον Ερμή σε παθητικό ρόλο.

Μετά την αρνητική τροπή για τους γηπεδούχους, όμως, οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του ματς και όσο κυλούσε ο χρόνος πίεζαν όλο και περισσότερο για το προβάδισμα. Δίχως επιτυχία όμως έως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ακόμα πιο πιεστικοί ήταν οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίδη στη συνέχεια, οι οποίοι ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις. Η πίεση απέφερε καρπούς στο 83’ με σουτ του Ρουσιά (εν μέσω διαμαρτυριών για φάουλ στον Ολιβέιρα), ενώ στο 90’+3 έγιναν όλα. Ο Δημητρίου χάνει ευκαιρία από κοντά να «σκοτώσει» το ματς και στην εξέλιξη της φάσης, ο Κάρλος ισοφαρίζει με κοντινό πλασέ.

 

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μιντίκκης, Χριστοφή, Άδωνη, Εγγλέζου (90’+2 Κάρλος), Μπόλιεβιτς (86′ Καρλίτος), Ασαμόα (63′ Ολιβέιρα), Οικονομίδης, Κίκας, Μπιλάλ (46′ Γκίλσον), Σαντίκ.

Ερμής (Νικόλας Μαρτίδης):  Καϊκέ, Καραγκούνης (56′ Δημητρίου), Γαβριήλ, Ρουσιάς, Ντίας (67′ Μέιρα), Φολπρεχτ, Κοβάσεβιτς (67′ Κύπρου), Βάλπορτ, Γκαταρίτς (77′ Παπαθανασίου), Χολτ, Σιντιμπέ.

Σκόρερ: Κάρλος 90’+3 / Ρουσιάς 83′

Κίτρινες: Μπόλιεβιτς, Ολιβέιρα, Καρλίτος / Κύπρου, Χολτ, Ρουσιάς

Αποβολές: Χριστοφή / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Σωτηρίου Λούκας.

AVAR: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Παρατηρητής: Αργυρού Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

4′ Φάουλ του Φολπρεχτ, η μπάλα στο δοκάρι.

6′ Ο Καϊκέ έδιωξε σε κόρνερ μετά από παράλληλη σέντρα του Εγγλέζου.

10′ Κεφαλιά του Σαντίκ από κοντά, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

26′ Κόκκινη κάρτα στον Χριστοφή κατόπιν παρακολούθησης του βίντεο από τον Κυριάκο Χριστοδούλου, για φάουλ με τις τάπες στον Ρουσιά. Προηγουμένως του δόθηκε κίτρινη κάρτα, αλλά μετά από παρέμβαση του VAR, Λούκα Σωτηρίου.

31′ Καλή ευκαιρία για τον Ερμή με κεφαλιά του Κοβάσεβιτς, η μπάλα πάνω από το δοκάρι.

45’+3 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ ‘Εναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

65′ Εκτέλεση φάουλ του Εγγλέζου από πολύ μακριά, αιφνιδίασε τον Καϊκέ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

74′ Καλή φάση για τον Ερμή με εντός περιοχής σουτ του Βάλπορτ, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

77′ Διαγώνιο σουτ του Δημητρίου, η μπάλα κοντράρει και κόρνερ.

81′ Ακυρώνεται σωστά γκολ του Ρουσιά για οφσάιντ.

83′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Ρουσιά σκόραρε δίνοντας προβάδισμα στον Ερμή. Διαμαρτυρίες από τη Δόξα για φάουλ στον Ολιβέιρα και αναμένεται η απόφαση μέσω του VAR.

85′ Ελέγχθηκε η φάση και το τέρμα μετρά εν μέσω έντονων διαμαρτυριών.

90’+3 Ο Δημητρίου από κοντά σούταρε, η μπάλα… κόλλησε στα πόδια του Σισκόφσκι και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τελειώσει το ματς.

90’+3 ΓΚΟΛ 1-1! Ο Κάρλος με πλασέ από κοντά φέρνει το ματς στα ίσα.

90’+6 Τέλος παιχνιδιού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ