aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔόξα – Ένωση: Της πάτησε το πόδι από τα ένδεκα βήματα (vid)

Δόξα – Ένωση: Της πάτησε το πόδι από τα ένδεκα βήματα (vid)

Με εκτέλεση πέναλτι του Μπεράτ Σαντίκ στο 37’ η Δόξα Κατωκοπιάς επικράτησε 1-0 της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στο Μακάρειο για την 22η αγωνιστική, επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρία παιχνίδια και έβαλε πλώρη για είσοδο στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Το «χρυσό» γκολ του Φινλανδού επιθετικού ήταν το 12ο στο πρωτάθλημα σε μια φάση για την οποία εκφράζονται δικαιολογημένα έντονα παράπονα από τους φιλοξενούμενους. Ο Λουσέρο έδιωξε την μπάλα και στην κάθοδο του ποδιού στο έδαφος χωρίς να κάνει δεύτερη κίνηση πάτησε το πόδι του Καρλίτος με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι και να ελέγχεται για την απόφασή του. Στην 6η θέση με 29 βαθμούς η Δόξα, στην 11η με 21 βαθμούς η Ένωση.

Το ματς

Η Δόξα ήταν πιο απαιτητική στο πρώτο ημίχρονο είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προτού σκοράρει είχε άλλες δύο καλές στιγμές με τους Οικονομίδη (24’) και Κίκας (27’), όμως το σουτ του πρώτου απέκρουσε ο Γκαντσέφσκι και ο δεύτερος σε τετ α τετ έστειλε την μπάλα έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση άσκησε πίεση στους γηπεδούχους έφτασε κοντά στην ισοφάριση όμως η αστοχία του Μπαρμπόσα (64’, 69’) και η ατυχία στο δοκάρι του Μπάλαζιτς (84’) στέρησαν από τους βυσσινί βαθμολογικό κέρδος. Καλές στιγμές είχε και η Δόξα, σε αντεπιθέσεις, με τους Κίκας και Μπιλάλ, όμως να μην μπορούν να σκοτώσουν το παιχνίδι με δεύτερο γκολ.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μέσκα, Μουκτάρης, Χριστοφή, Εγγλέζου, Μπόλιεβιτς (78′ Ασαμόα), Τραϊτσέφκσι, Καρλίτος (63′ Ολιβέιρα), Κίκας (78′ Μπιλάλ), Οικονομίδης, Σαντίκ.

ΕΝΠ (Κάρλος Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μπαρμπόσα, Μπάλαζιτς, Κυριάκου, Πάνος (65′ Ουντόζι), Φελίπε, Λουσέρο (74′ Ιρέπ), Ενγκό, Θεοδώρου, Μαρκόφσκι (74′ Μαυρουδής), Ντένινγκ.

Σκόρερ: Σαντίκ (πεν) 37′.

Κίτρινες: Τραϊτσέφσκι, Εγγλέζου, Μπόλιεβιτς, Ολιβέιρα / Ενγκό, Ντένινγκ, Λουσέρο, Πανός.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

Α’ Βοηθός: Μαρίνου Μιχάλης.

Β’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος.

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Νεοκλέους Νικόλας.

AVAR: Δημητριάδης Μάριος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

10′ Χωρίς κάποια καλή ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Δόξα έχει τον έλεγχο του αγώνα με την Ένωση να επιλέγει να δίνει χώρο στην ομάδα της Κατωκοπιάς και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

12′ Σέντρα του Ντένινγκ η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Χριστοφή και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

24′ Διαγώνιο σουτ του Οικονομίδη ο Γκατσέφσκι έπεσε στη δεξιά γωνία και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

27′ Νέα τεράστια ευκαιρία για τη Δόξα, ο Σαντίκ έβγαλε τετ α τετ τον Κίκας με τον τερματοφύλακα της Ένωσης, όμως ο ακραίος επιθετικός της προσφυγικής ομάδας σούταρε έξω.

34′ Πάει στο VAR ο Δημήτρης Σολωμού. Υπήρχε πάτημα του Λουσέρο στον Καλό μέσα στην περιοχή.

35′ Αφού εξέτασε τη φάση στο βίντεο ο διαιτητής καταλόγισε  πέναλτι για τη Δόξα. Ο Λουσέρο έδιωξε την μπάλα και στην κάθοδο του ποδιού προς το έδαφος πάτησε τον Καλό. Ο διαιτητής έκρινε ότι υπήρχε παράβαση και έδειξε την άσπρη βούλα.

37′ Ο Σαντίκ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα από το σημείο του πέναλτι και με το 12 τέρμα του στο πρωτάθλημα, έβαλε σε θέση οδηγού τη Δόξα. Έπεσε στη σωστή γωνία (δεξιά) ο Γκατσέφσκι, αλλά ήταν άψογα εκτελεσμένο το πέναλτι από τον Φινλανδό επιθετικό.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

55′ Χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ένωση πιέζει και ψάχνει διαδρόμους για να φτάσει στην ισοφάριση.

59′ Mακρινό σουτ του Θεοδώρου ο Σισκόφσκι απέκρουσε με διπλή προσπάθεια.

61′ Διαγώνιο σουτ του Καλό ο Γκατσέφσκι απέκρουσε δύσκολα.

64′ Tεράστια ευκαιρία για την Ένωση να ισοφαρίσει, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Δόξας ο Μπαρμπόσα από εξαιρετική θέση σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο.

65′ Καλή στιγμή για τη Δόξα να πετύχει δεύτερο γκολ, ο Κίκας απέφυγε δύο αντιπάλους, έκανε παράλληλη πάσα με τον Τραϊτσέφσκι να πλασάρει και τον Γκατσέφσκι να σώζει την εστία της Ένωσης.

69′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ένωση να ισοφαρίσει με τον Μπαρμπόσα να κάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και τον Σισκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά.

73′ Σουτ του Κίκας από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε σε κόρνερ.

84′ Αγγίζει την ισοφάριση η Ένωση, ο Μπάλαζιτς έκανε την κεφαλιά και η μπάλα κτύπησε στο δεξί δοκάρι του Σισκόφσκι.

90+4 Ο Μπιλάλ σε άδεια εστία μετά από γύρισμα του Ολιβέιρα έστειλε την μπάλα ψηλά έστοχα και δεν μπόρσε να πετύχε το 2-0 για τη Δόξα.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ