aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔεύτερη φορά με τον Χατζηλούκα

Δεύτερη φορά με τον Χατζηλούκα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Θέση στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας «έκλεισε» η Δόξα με το πέρας της αγωνιστικής και μάλιστα, με εκκωφαντικό τρόπο. Σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους τη Νέα Σαλαμίνα στο Μακάρειο (4-1), σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα του προηγούμενου τριημέρου στο κυπριακό πρωτάθλημα. Έτσι, με απολογισμό δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, έκανε εφτά τους βαθμούς της. Συγκομιδή που δεν είναι συνηθισμένη σε τέσσερα παιχνίδια γι’ αυτήν. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ισοφάριση της καλύτερης βαθμολογικής επίδοσής της στην Α’ Κατηγορία σε αντίστοιχες αγωνιστικές.

Στις προηγούμενες 15 συμμετοχές της στο κλαμπ των μεγάλων του κυπριακού ποδοσφαίρου, μόνο μία φορά έφτασε στους εφτά βαθμούς με το πέρας τεσσάρων αγώνων. Ήταν η σεζόν 2013-14, όταν οι πράσινοι είχαν ακριβώς την ίδια συγκομιδή, με δύο νίκες επί των Νέας Σαλαμίνας (2-0) και Ανόρθωσης (2-1), μία ισοπαλία με τον Άρης (2-2) και μία ήττα από τον Ερμή (2-4). Κοινός παρονομαστής των δύο πορειών, η καθοδήγηση από τον πάγκο. Προπονητής της Δόξας τότε και σήμερα, ο Λούκας Χατζηλούκας.

Όσο για τις άλλες καλές επιδόσεις της Δόξας, την περίοδο 2010-11 είχε έξι βαθμούς (προπονητής ο Νικόδημος Παπαβασιλείου), ενώ σε δύο περιπτώσεις είχε πέντε πόντους. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 2000-01 και η δεύτερη την περίοδο 2007-08. Τέλος, η χειρότερη συγκομιδή ήταν την περίοδο 2012-13 όταν με την πάροδο τεσσάρων αγώνων δεν πήρε βαθμό και βρισκόταν στον πυθμένα της βαθμολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ