aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΡΗΣΆρης-Δόξα: Μονομαχία μεταξύ φορμαρισμένων

Άρης-Δόξα: Μονομαχία μεταξύ φορμαρισμένων

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Άρης και η Δόξα έχουν ένα κοινό στοιχείο. Ανέβηκαν λίγες αγωνιστικές πριν από την έναρξη των πλέι άουτ και προέρχονται από θετικά αποτελέσματα. Σήμερα θα κονταροχτυπηθούν στο Τσίρειο και το αποτέλεσμα του αγώνα μπορεί να αποδειχτεί κρίσιμο αναφορικά με την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί.

Ο γηπεδούχος βρίσκεται στην 11η θέση, η Δόξα στην ανεπιθύμητη 12η (που οδηγεί στη Β’ Κατηγορία) και η μεταξύ τους διαφορά είναι τέσσερις βαθμοί. Επομένως, ο ένας με νίκη θα αυξήσει τη διαφορά στους εφτά (που είναι σοβαρό προβάδισμα) και η άλλη με τρίποντο θα μειώσει στον έναν και θα ανάψει ακόμη μεγαλύτερη φωτιά στη μάχη για την παραμονή.

Οι πράσινοι της Λεμεσού έχουν καλή ψυχολογία λόγω των δύο τελευταίων νικών, όμως γνωρίζουν πως σε περίπτωση ήττας η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη. Έχει ακόμη δρόμο βέβαια η προσπάθεια για την παραμονή στην Α’ Κατηγορία, όμως αν ο Άρης καταφέρει να κερδίσει, θα κάνει σημαντικό βήμα για τη σωτηρία του.

Μοναδικός ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στο απουσιολόγιο του Νικόλα Μαρτίδη είναι ο τραυματίας Βασίλης Σκούρτης, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί σε άλλο ματς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Καλά είναι όμως και τα ψυχολογικά δεδομένα στο στρατόπεδο των πρασίνων της Κατωκοπιάς. Πώς να γίνει αλλιώς αφού προέρχονται από σερί τεσσάρων νικών, το μεγαλύτερό τους στο τρέχον πρωτάθλημα! Σήμερα όμως βρίσκονται μπροστά σε ματς-κλειδί, αφού απέναντί τους έχουν την ομάδα που βρίσκεται στην αμέσως πιο πάνω θέση από αυτούς. Εκτός πλάνου του Σάββα Πουρσαϊτίδη βρίσκονται οι Εμίλιο Σάντσεθ και Γουίλσον Κένιντι, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό.

Οι σημερινοί μονομάχοι του Τσιρείου μετρούν από μία νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, στην α’ φάση του πρωταθλήματος. Ο Άρης νίκησε στην έδρα του με 4-0, αποτέλεσμα που έφερε την απομάκρυνση του τότε προπονητή της Δόξας, Λούκα Χατζηλούκα (τον διαδέχτηκε ο Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος έδωσε αργότερα τη σκυτάλη στον Πουρσαϊτίδη). Στο πρόσφατο ματς του β’ γύρου, η προσφυγική ομάδα πήρε τη ρεβάνς με 3-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ