Από την Δόξα στην Μπράγκα με τριετές συμβόλαιο ο Δαμιανού!

Τα όνειρα είναι γι’ αυτούς που τα κυνηγούν. Και ο Μιχάλης Δαμιανού εδώ και μία τριετία αγωνιζόμενος στις ακαδημίες της Δόξας Κατωκοπιάς ονειρευόταν την στιγμή της ποδοσφαιρικής καταξίωσης. Το ταλέντο και η στοχοπροσήλωση που είχε του χάρισαν το διαβατήριο μιας σπουδαίας μετεγγραφής που ανοίγει τους «ορίζοντες» για ποδοσφαιρική καριέρα.

Σε ηλικία 16 ετών ο νεαρός επιθετικός κλήθηκε από την Μπράγκα για δοκιμαστικά. Τον Ιούνιο ταξίδεψε στην Πορτογαλία και συμμετείχε στις προπονήσεις της Μπράγκα για μία βδομάδα. Επέστρεψε στην Κύπρο και λίγες ημέρες αργότερε η οικογένειά του ενημερώθηκε για τα ευχάριστα «μαντάτα». «Ο Μιχάλης επιλέχθηκε από την Μπράγκα και εάν επιθυμεί θέλουμε να τον εντάξουμε στο δυναμικό μας», ήταν η ενημέρωση από τον πορτογαλικό σύλλογο.

Ο Μιχάλης και οικογένειά του πήραν την απόφαση και ο νεαρός διεθνής με την U17 της Κύπρου ταξίδεψε στην Μπράγκα για να ζήσει τ’ όνειρό του. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο και εντάχθηκε στην ομάδα U17, με την εταιρεία «Star of the Future» που είχε ρόλο μεσολαβητή στη μετεγγραφή να ανακοινώνει τη μετεγγραφή.

«Η Stars of the Future ανακοινώνει ότι ο 16χρονος Κυπριος διεθνής παίκτης Μιχάλης Δαμιανού, είναι από σήμερα ποδοσφαιριστής της SC Braga μέσω του εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού της έργου.

Αυτό τον καθιστά ως τον πρώτο Κύπριο ποδοσφαιριστή στην ιστορία, που επιλέχτηκε από μια μεγάλη λέσχη πορτογαλικού ποδοσφαίρου με άριστη κατάρτιση, όπως η SC Braga.

Η Πορτογαλία είναι η καλύτερη εκπαιδευτική χώρα του αθλητικού ποδοσφαίρου στον κόσμο.  Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν πολλά αποτελέσματα από Πορτογάλους και  ξένους προπονητές και ποδοσφαιριστές, οι όποιοι αναπτύχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο στον κόσμο του ποδοσφαίρου».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ