aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΑνέβηκε, ξεχωρίζει και… ονειρεύεται

Ανέβηκε, ξεχωρίζει και… ονειρεύεται

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε πολύ καλό… φεγγάρι βρίσκεται ο Βασίλης Παπαφώτης. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός κατά τους τελευταίους μήνες αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Δόξας, πιστοποιώντας τη θετική του παρουσία με δύο τέρματα στο προχθεσινό ματς απέναντι στον Απόλλωνα. Δύο γκολ σε ένα αγώνα είχε να πετύχει από τις 28 Απριλίου 2018, όταν οι πράσινοι της Κατωκοπιάς είχαν ηττηθεί εντός έδρας από τον Ερμή με 2-3 (πρωτάθλημα). Ενάμιση δηλαδή μήνα πριν υποβληθεί σε εγχείριση κοιλιακών-προσαγωγών.

Η αλήθεια πως στην αρχή της φετινής σεζόν δεν έπαιρνε τις ευκαιρίες που ο ίδιος θα ανέμενε με προπονητή τον Λούκα Χατζηλούκα. Με την έλευση όμως του Έντουαρντ Ερανοσιάν, ξαναβρήκε μία θέση στο αρχικό σχήμα, βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον προπονητή του. Από την 1η Νοεμβρίου 2019 το κοντέρ του «γράφει» συνεχώς 90λεπτα, δείγμα προφανώς της πολυτιμότητάς του στο ρόστερ της Δόξας και της προσφοράς του.

Όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, έτσι και ο Βασίλης Παπαφώτης θέλει να αγωνιστεί σε μία ομάδα με υψηλότερους στόχους. Εξάλλου, έχει παίξει στον ΑΠΟΕΛ, ξέρει τι εστί μεγάλος σύλλογος και ποιες, φυσικά, οι απαιτήσεις. Το συμβόλαιό του εκπνέει τέλος της σεζόν, με τον ίδιο να ελπίζει πως το καλοκαίρι θα πάρει την πρόταση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. Εδώ που τα λέμε, ενδιαφέρον και μάλιστα έντονο υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια από αρκετές ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο, πλην όμως στη μέση προέκυψε το «εμπόδιο» του ΑΠΟΕΛ. Σε λίγους μήνες, όμως, θα είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί ο 24χρονος τη μετεγγραφή του.

Ο γρήγορος μεσοεπιθετικός, επί της παρούσης, δεν σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός από τη Δόξα. Η ομάδα της Κατωκοπιάς δίνει μεγάλη μάχη για να διατηρηθεί στην Α΄ Κατηγορία, με τον Παπαφώτη να δηλώνει αποφασισμένος για να δώσει τον καλύτερό του εαυτό μέχρι το τελευταίο 90λεπτο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. «Τα υπόλοιπα», όπως λέει, «θα γίνουν στην ώρα τους».

Από εκεί και πέρα, παρά την πολύ καλή εμφάνιση, άλλη μία φορά η Δόξα δεν είχε βαθμολογικό όφελος στο ματς απέναντι στον Απόλλωνα. Με το δίκιο τους στην ομάδα φωνάζουν για τη διαιτησία, καθώς δικαιούνταν πέναλτι στο 82ο λεπτό σε ανατροπή του Ίταλο. «Κάποιοι διαιτητές μας κοροϊδεύουν. Έχει μεγάλες φάσεις που η διαιτησία μας κοροϊδεύει», είχε σχολιάσει ο Έντουαρντ Ερανοσιάν. «Αν η Δόξα πάει διαβάθμιση, να πάει γιατί το αξίζει. Η σημερινή διαιτησία πρέπει να τύχει της κρίσης των Οργάνων της ΚΟΠ και να μας ενημερώσουν. Τα λόγια είναι περιττά», είπε ο αντιπρόεδρος της Δόξας, Νίκος Κωνσταντίνου.

Η ομάδα θα δώσει το τελευταίο ματς για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σάββατο με αντίπαλο την Πάφος FC (εντός έδρας). Εκτός πλάνου θα είναι ο Καρλίτος και ο Χριστοφή (κάρτες).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ