aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔόξα-Ομόνοια 2-1: Χαστούκι από Σαντίκ στο «άβατο» Μακάρειο (vid)

Δόξα-Ομόνοια 2-1: Χαστούκι από Σαντίκ στο «άβατο» Μακάρειο (vid)

Η Δόξα έκανε το μπαμ με 2-1 κόντρα στην Ομόνοια, που για δεύτερη φορά στη σεζόν φεύγει με ήττα από το Μακάρειο, αφού την πάτησε και απέναντι στην ΠΑΕΕΚ (0-1). Πρόσωπο του παιχνιδιού σκόρερ των τερμάτων της νικήτριας ο Σαντίκ, μοιραίος για την ηττημένη ο Λέσγιακς, αφού στη φάση του πρώτου γκολ άθελά του έστρωσε την μπάλα στον σκόρερ, ενώ έκανε το πέναλτι στον Μπαλντέ, από το οποίος ήρθε το δεύτερο τέρμα.

Έτσι, το «τριφύλλι» έμεινε στους 17 πόντους και την έκτη θέση, ενώ η προσφυγική ομάδα ανέβηκε στους 14 και τη δέκατη θέση. Ήταν η πρώτη νίκη των Κατωκοπιτών με τον Ηλία Χαραλάμπους στον πάγκο τους.

Όταν ο Σαντίκ έβαλε σε θέση οδηγού τη Δόξα στο 11’, μετά από φάση που θύμισε σπόντα σε μπιλιάρδο (μετά την πάσα του Μπαλντέ, η μπάλα χτύπησε σε Λέσγιακς και Λανγκ), η Ομόνοιας υπέστη ένα μικρό σοκ. Είχε μπει βλέπετε αποφασισμένη να επιβάλει τον ρυθμό της και να προηγηθεί, αλλά αντί αυτού βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Για περίπου δέκα λεπτά δεν είχε αντίδραση και χρειάστηκε να βάλει τις φωνές από τον πάγκο ο Μπεργκ για να αφυπνιστούν οι πράσινοι της Λευκωσίας. Πράγματι. Αμέσως ανέβασαν ρυθμό, είχε πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Τσέποβιτς (24’) και έφτασαν στην ισοφάριση με σουτ του Τζιωνή (26’). Στις δύο φάσεις, οι δύο παίκτες άλλαξαν ρόλους, από δημιουργός σε εκτελεστή, με διαφορά ότι ο Κύπριος βρήκε στόχο και ο Σέρβος πιστώθηκε ασίστ με κεφαλιά.

Η ομάδα του Νορβηγού συνέχισε να υπερέχει και να κυνηγά το γκολ, χάνοντας τρεις ευκαιρίες. Πρώτα με τακουνάκι του Τσέποβιτς (32’), έπειτα με τρεις προσπάθειες στην ίδια φάση με τους Τσέποβιτς-Τζιωνή-Λοΐζου (33’) και τέλος με σουτ του Λέσγιακς (44’). Από την πλευράς, η ομάδα του Χαραλάμπους είχε ένα μακρινό σουτ του Ασαμόα στα χέρια του Ουζόχο (38’) και ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Μπαλντέ, με τον Νιγηριανό κίπερ να διώχνει με γροθιές.

Ωστόσο, ένα απρόσεχτο παίξιμο του Λέσγιακς, που έσπρωξε με το χέρι τον Μπαλντέ εντός περιοχής, έφερε το πέναλτι και το νέο γκολ του Σαντίκ στο 48’. Πάλι σε θέση οδηγού οι πράσινοι της Κατωκοπιάς, πάλι σε θέση κυνηγού οι ομόχρωμοί τους της Λευκωσίας.

Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και σπαταλήθηκε αρκετός χρόνος ώσπου να βγάλει αντίδραση η Ομόνοια. Χάθηκαν δύο ευκαιρίες με τον Τσέποβιτς (65’, 76’), αλλά εκείνες που θα βασανίζουν περισσότερο τους φίλους της ήταν το χαμένο τετ α τετ του Ατιέμγουεν με τον Σισκόσκι (86’) και πάνω απ’ όλα, το… άχαστο που έχασε με σουτ ο Μποτεάκ από τη μικρή περιοχή (89’).

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Ηλίας Χαραλάμπους): Σισκόσκι, Καραμανώλης, Χριστοφή (80′ Καλλής), Αντενόν, Κοβάσεβιτς, Μέσκα, Τραϊτσέφσκι, Ασαμόα (90’+7 Ολιβέιρα), Μπαλντέ (80′ Σασί), Αντάμοβιτς (63′ Ντίας), Σαντίκ.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Σέχου, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λέσγιακς, Μπασιρού, Ντίσκερουντ, Τζιωνής, Λοϊζου (83′ Μποτεάκ), Ντούρις (68′ Κακουλλής), Τσέποβιτς (83′ Ατιέμγουεν).

Σκόρερ: Σαντίκ 11′, 48′ (πεν.) / Τζιωνής 26′

Κίτρινες: Αντάμοβιτς, Μπαλντέ (3η), Ασαμόα / Ντίσκερουντ (3η)

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Άρχισε το ματς.

5′ Χωρίς φάση στο ματς, παρά τη σαφή πρόθεση της Ομόνοιας να πιέσει από το πρώτο λεπτό.

7′ Ο Ντούρις έδωσε κάθετη πάσα στον Τζιωνή, αυτός μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

11′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Σαντίκ άνοιξε το σκορ. Ο Μπαλντέ προσπάθησε να βρει τον Ασαμόα, η μπάλα κόντραρε στον Λέσγιακς, χτύπησε στα πόδια του Λανγκ και κατέληξε στον Φινλανδό, ο οποίος μπροστά στον Ουζόχο πλάσαρε δίχως πρόβλημα.

14′ Ο Χούμποτσαν γύρισε με δύναμη την μπάλα στον Ουζόχο, ο οποίος έβαλε το πόδι και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

16′ Ο Τζιωνής έπεσε στην περιοχή μετά από διεκδίκηση με τον Καραμανώλη, ο Αντωνίου έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, συμφώνησε και το VAR. Σωστά καθώς αν και υπάρχει επαφή με το χέρι, έπεσε θεαματικά ο Κύπριος διεθνής. Ο διαιτητής πήγε και έκανε παρατήρηση στον ποδοσφαιριστή των πρασίνων της Λευκωσίας.

24′ Η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία της Ομόνοιας με κεφαλιά του Τσέποβιτς. Οι παίκτες των πρασίνων άλλαξαν την μπάλα γρήγορα, ο Τζιωνής έφτασε έξω από την περιοχή από αριστερά και σέντραρε, με τον Σέρβο να αστοχεί από κοντά. 

26′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Τζιωνής ισοφάρισε. Ο Ντούρις σέντραρε, ο Τσέποβιτς κατέβασε με το κεφάλι και ο Κύπριος διεθνής σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

32′ O Τζιωνής εκτέλεσε κόρνερ συρτά, ο Τσέποβιτς προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, η μπάλα άουτ.

33′ Ο Σισκόσκι λέει όχι στον Τσέποβιτς, ο Τζιωνής πήρε το ριμπάουντ και σούταρε, ο Καραμανώλης έβαλε την κόντρα, ο Λοΐζου σούταρε ξανά, πάλι ο Καραμανώλης έσωσε τους γηπεδούχους.

38′ Ο Ασαμόα προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ, ο Ουζόχο μπλόκαρε την μπάλα.

41′ Ο Μπαλντέ εκτέλεσε φάουλ, κάτι σαν σέντρα-σουτ, ο Ουζόχο έδιωξε με γροθιές.

44′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι Κοβάσεβιτς και Ντίσκερουντ διεκδίκησαν την μπάλα με κεφαλιά, αυτή κατέβηκε και στρώθηκε στον Λέσγιακς, ο οποίος με καλό σουτ έχασε την ευκαιρία.

45’+2 Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.

47′ Πέναλτι για τη Δόξα. Ο Λέσγιακς έβαλε το χέρι, ο Μπαλντέ έπεσε και ο Αντωνίου έδειξε την άσπρη βούλα.

48′ ΓΚΟΛ 2-1! Ο Σαντίκ ευστοχεί. Ο Φινλανδός εκτέλεσε στη γωνία και παρά το ότι ο Ουζόχο έπεσε σωστά, δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

54′ Νεύρα στον αγωνιστικό χώρο, μετά από φάουλ του Αντάμοβιτς στον Ντίσκερουντ. Η φάση θα πρέπει να εξεταστεί για αποβολή του ποδοσφαιριστή της Δόξας. Προς το παρόν έδωσε από μία κίτρινη.

56′ Άρχισε ξανά το παιχνίδι, δεν αποβάλλεται ο Αντάμοβιτς για την κουτουλιά στον Ντίσκερουντ.

58′ Ο Αντένον προσπάθησε να διώξει, η μπάλα πήρε φάλτσα και κατέβηκε προς την εστία υποχρεώνοντας τον Σισκόσκι να διώξει με τις γροθιές.

65′ Σέντρα του Μπασιρού, κεφαλιά του Τσέποβιτς, μπλοκάρει ο Σισκόσκι.

76′ Ο Κακουλής έκανε κάτι μεταξύ πάσας και σουτ, ο Τσέποβιτς δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία.

86′ Μετά από κόντρα ο Ατιέμγουεν βρέθηκε φάτσα μπροστά τον Σισκόσκι, ο τελευταίος όμως ήταν νικητής στο τετ α τετ. Θα μπορούσε μάλιστα να πασάρει στον Κακουλλή, ο οποίος ήταν αφύλακτος.

89′ Η μπάλα στρώθηκε στον Μποτεάκ στη μικρή περιοχή από γύρισμα του Ατιέμγουεν. Ο Γάλλος κατάφερε και το έχασε, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

90’+2 Ο Ντίσκερουντ έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ και ο Σισκόσκι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

90’+8 Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ