aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔόξα – Νέα Σαλαμίνα 0-1: Στις αναβολές η μπίλια κάθεται στο κόκκινο! (vid)

Δόξα – Νέα Σαλαμίνα 0-1: Στις αναβολές η μπίλια κάθεται στο κόκκινο! (vid)

Με «χρυσό» σκόρερ τον Κωνσταντίνο Σεργίου στο 48’ η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε 1-0 της Δόξας στο «Κατωκοπιά Επιστροφή – Γλαύκος Κληρίδης», για τη 19η αγωνιστική. Σε παιχνίδι που διεξήχθη με καθυστέρηση μίας ημέρας, καθώς χθες αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου μετά την έντονη βροχόπτωση, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν ένα σπουδαίο «διπλό» και πανηγύρισαν τρίτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά στη σεζόν, χωρίς μάλιστα να δεχθούν γκολ!

Προηγήθηκαν η εντός έδρας νίκη επί του Παραλιμνίου (2-0) και η εμφαντική πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ (4-0) μεσοβδόμαδα στο «Αμμόχωστος». Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη με την ένατη φετινή νίκη της ανέβηκε στην 7η θέση με 28 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από τον 6ο Απόλλωνα. Στις αναβολές αγώνων η μπίλια κάθεται στο κόκκινο, αφού προηγήθηκε η διακοπή του αγώνα με την Ομόνοια, για την 7η αγωνιστική και η επικράτηση της Νέας Σαλαμίνας με 1-0 στο ΓΣΠ. Η Δόξα, στο ντεμπούτο του Βίκτορ Μπασάρδε, έμεινε για έκτο παιχνίδι χωρίς νίκη και χωρίς γκολ, επιδόσεις που την καθηλώνουν στην 13η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς.

Όσον αφορά την εικόνα του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να μην έγινε ποτέ. Αργός ρυθμός, πολλά λάθη και ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Δύο ευκαιρίες κατέγραψε η Δόξα και μία η Νέα Σαλαμίνα, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν οι Μελίσσας και Σισκόφσκι. Το γκολ του Σεργίου στο 48’, με κοντινό πλασέ μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Δόξας και ασταθή απόκρουση του Σισκόφσκι, διαφοροποίησε τα δεδομένα. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ με τον Μελίσσα να αποκρούει εντυπωσιακά του Τιντζανί στο 90’.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

Δόξα (Βίκτορ Μπασάρδε): Σισκόφσκι, Μέσκα (54′ Ασάντε), Αντενόν, Ογιάλα, Κοβάσεβιτς, Φασουλιώτης (54′ Τιντζανί), Καραμανώλης (87′ Ναγκάρ), Τραϊτσέφσκι, Μπένι, Ασαμόα (74′ Βαγιέχο), Σαντίκ.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Κατσικάς, Ντιακιτέ, Ντάτκοβιτς, Τσίκο (90+1′ Κουμουρής), Καρλίτος, Φράγκος (68′ Μαργκάσα), Μποτεάκ (68′ Τιάγκο), Οφόρι, Ντορεγκαράι (73′ Τολεμές).

Σκόρερ: – / Σεργίου 48′

Κίτρινες: Μέσκα, Τραϊτσέφσκι, Σαντίκ, Αντενόν / Μποτεάκ.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Κατωκοπια-Επιστροφή / Γλαύκος Κληρίδης».

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος.

Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Αθανασίου Κυριάκος.

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ