aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔόξα – Καρμιώτισσα 2-0: Της πήρε τον αέρα και… εκτός ζώνης υποβιβασμού (vid)

Δόξα – Καρμιώτισσα 2-0: Της πήρε τον αέρα και… εκτός ζώνης υποβιβασμού (vid)

Βαθιά βαθμολογική ανάσα και άλμα μιας θέσης, που τη φέρει εκτός ζώνης υποβιβασμού, πήρε η Δόξα που επικράτησε της Καρμιώτισσας με 2-0 στο Κατωκοπιά Επιστροφή – «Γλαύκος Κληρίδης», στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της β’ φάσης του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Κατωκοπιάς πήρε τον αέρα της αντιπάλου της, αφού την είχε κερδίσει και στις 24 Φεβρουαρίου για την 25η αγωνιστική της α’ φάσης. Μάλιστα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην έδρα της απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Η Δόξα, που έφθασε στη νίκη με δύο γρήγορα γκολ στο παιχνίδι (Σαντίκ 12’ πέναλτι, Ασάντε 15’) ανέβηκε στην 11η θέση ξεπερνώντας κατά τρεις βαθμούς το Παραλίμνι, πέντε από τον Ολυμπιακό και 12 από τον ουραγό Ακρίτα. Παράλληλα μείωσε τη διαφορά από την αντίπαλό της, που είναι στη 10η θέση, στους έξι βαθμούς. Η Καρμιώτισσα δεν ανταποκρίθηκε και πάλι στις απαιτήσεις του αγώνα με αντίπαλο τη Δόξα και γνώρισε την 14η ήττα της.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, η Δόξα άρχισε πιο δυνατά και κατάφερε μέσα σ’ ένα τετράλεπτο να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Αρχικά με πέναλτι του Σαντίκ (12’), το οποίο καταλογίστηκε μετά από έλεγχο του VAR (Μενέλαος Αντωνίου) και το οποίο έστειλε τον διαιτητή (Θωμάς Χατζηβασιλείου) στο on field review, διαπιστώνοντας ότι ο Γκαστανιάγα έκανε χέρι. Στην αμέσως επόμενη επιθετική προσπάθεια της γηπεδούχου ομάδας, ο Ασάντε εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γκαντινάρου και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σπόλιαριτς (15’). Η Δόξα διαχειρίστηκε άψογα το σημαντικό προβάδισμα που πήρε νωρίς στο παιχνίδι, ενώ από την άλλη η Καρμιώτισσα απογοήτευσε, δεν είχε τις λύσεις επιθετικά και το αποτέλεσμα έμεινε αναλλοίωτο μέχρι τέλους.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Στυλιανού, Καραμανώλης, Κέρλα, Κοβάσεβιτς, Τραϊτσέφσκι, Μπένι (82′ Αντενόν), Ασαμόα (90’+5 Ίλιτς), Ασάντε (90′ Mέσκα), Τρούγιτς (82′ Tιντζανί), Σαντίκ.

Καρμιώτισσα (Αλεξάντερ Κερζάκοφ): Σπόλιαριτς, Τζανακάκης, Μαλόνε, Χούμποτσαν, Ντούμπια, Γκραντινάρου (46′ Τσέλουσκα), Γκαστανιάγα (72′ Koυλιμπαλί), Μπεν Σαλάμ (46′ Νεοφύτου), Ελ Αλουχί, Ντούρις, Γκράβενμπερχ.

Σκόρερ: Σαντίκ (πεν.) 12′, Ασάντε 15′ / –

Κίτρινες: Ασαμόα, Σαντίκ / Γκραντινάρου, Χούμποτσαν

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Κατωκοπιά – Επιστροφή «Γλαύκος Κληρίδης»

Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος

Β’ Βοηθός: Χαραλάμπους Γιώργος

4ος: Αντωνίου Μάριος

VAR: Αντωνίου Μενέλαος

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Καραγιώργη Σοφία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ