aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΔόξα – Εθνικός 0-0: Της στοί«χ»ισε ξανά το VAR, πρώτος βαθμός για τους Αχνιώτες...

Δόξα – Εθνικός 0-0: Της στοί«χ»ισε ξανά το VAR, πρώτος βαθμός για τους Αχνιώτες (vid)

Δόξα και Εθνικός εξήλθαν ισόπαλοι με 0-0 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της τέταρτης αγωνιστικής στο «Μακάρειο». Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από έναν βαθμό, με το VAR να «στοιχίζει» ξανά βαθμούς στους γηπεδούχους, αφού στο 84’ ακυρώθηκε γκολ του Σάσι, μετά από υπόδειξη του Πορτογάλου VARίστα.

Το γκολ του Τυνήσιου δεν μέτρησε για οφσάιντ στον Εμπραλίτζε στο ξεκίνημα της φάσης. Η επαναληπτική προβολή και η γραμμή του VAR επιβεβαιώνουν την υπόδειξη. Οριακή φάση που μόνο με τη βοήθεια του VAR θα μπορούσαμε να είμαστε βέβαιοι…

Η ομάδα της Κατωκοπιάς ανέβηκε στους πέντε βαθμούς και στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τέσσερις αγώνες. «Σεφτέ» έκανε η ομάδα της Άχνας, που πήρε τον πρώτο της βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα μετά από τρεις σερί ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Το ματς

Την προσοχή τους στα μετόπισθεν και τη διατήρηση του μηδέν παθητικού, είχαν από το ξεκίνημα του αγώνα Δόξα και Εθνικός. Οι φιλοξενούμενοι ήταν λίγο πιο απαιτητικοί, είχαν στην κατοχή τους τη μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους και έψαξαν περισσότερο το γκολ που θα άνοιγε του σκορ της αναμέτρησης. Οι ποδοσφαιριστές του Ηλία Χαραλάμπους ήταν αυτοί κιόλας που έφτασαν πιο κοντά στην επίτευξη του, με τον Ζάκπα να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό (36’, 37’).

Πολλές και σημαντικές ευκαιρίες χάθηκαν και από τις δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο. Δόξα και Εθνικός έδειξαν να μην συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας και έψαξαν το νικητήριο γκολ. Βρήκαν η κάθε μια τις δικές της καλές στιγμές και αμφότερες θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Κάτι που έκανε η γηπεδούχος ομάδα στο 84’ με τον Σάσι, που έγινε κάτοχος της μπάλας σε καλή θέση στην περιοχή μετά από σουτ του Μέσκα και από κοντά πλάσαρε εύστοχα τον Μπογκατίνοφ. Η φάση ελέγχτηκε από το VAR, με τον Πορτογάλο VARίστα να ακυρώνει το γκολ για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης στον Εμπραλίτζε, πριν ακόμα η μπάλα φτάσει στον Μέσκα. Η επαναληπτική προβολή και η χρήση της γραμμής του VAR επιβεβαιώνουν τον Φερνάντες Γκουστάβο Κορρέιρα.

Οι δύο ομάδες έψαξαν και στον υπόλοιπο χρόνο το γκολ, χωρίς να τα καταφέρουν ωστόσο, και έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς):  Πρινιωτάκης, Κυριάκου, Στυλιανού (46′ Χριστοφή), Αντενόν, Κοβάσεβιτς, Ασαμόα (46′ Σάσι), Αντάμοβιτς (90+1′ Καλλής), Τραϊτσέφσκι, Εμπραλίτζε (90+3′ Οικονομίδης), Μέσκα (67′ Μπαλντέ), Σαντίκ.

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκαντίνοφ, Γκόρουπετς, Περατικός, Χολ, Πηλέας, Ταράσοβς, Κουντόμπιακ, Αμντουλάγιεφ (50′ Ασούμπρε), Ζάκπα (59′ Φόλμπρεχτ), Μ. Ηλία (Κ. Ηλία 87′), Τολεμές (Ελουντού 59′ – Άδωνη 87′).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Αντάμοβιτς, Αντενόν / Πηλέας, Περατικός, Γκόρουμπετς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος.

VAR: Fernandes Correira Gustavo.

AVAR: Ηροδότου Ξένια.

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ Εκτός περιοχής σουτ στην κίνηση του Τολεμές, μακριά από την εστία του Πρινιωτάκη. Πρώτη τελική στο ματς.

16′ Δυνατή μονομαχία ανάμεσα σε Αντάμοβιτς και Κουντόμπιακ, μένουν και οι δύο ποδοσφαιριστές στο έδαφος. Κίτρινη κάρτα στον παίκτη της Δόξας.

18′ Κίτρινη κάρτα και στον Πηλέα, για χέρι σε διεκδίκηση με τον Ασαμόα.

20′ Πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, για τον Εθνικό. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πηλέα, η μπάλα έφτασε στον Τολεμές που έκανε από καλή θέση του σουτ, έδιωξε σε κόρνερ πάνω στη γραμμή ο Κοβάσεβιτς.

23′ Συρτό αδύναμο σουτ του Ασαμόα, μπλόκαρε εύκολα ο Μπογκατίνοφ.

35′ Καλή φάση για τη Δόξα. Ο Εμπραλίτζε εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, εκεί που ήταν ο Κοβάσεβιτς. Με τακουνάκι προσπάθησε να απειλήσει, το σουτ του όμως πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

36′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Γκόρουπετς γύρισε από δεξιά στον Ζάκπα, που από πολύ κόντα δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και να της δώσει πορεία προς τα δίκτυα.

37′ Νέα μεγάλη χαμένη φάση για τους φιλοξενούμενους, ξανά με τον Ζάκπα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κουντόμπιακ, ο επιθετικός του Εθνικού βρέθηκε αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι. Η κεφαλιά του έφυγε έξω.

42′ Τελική προσπάθεια για τη Δόξα. Σουτ στην κίνηση του Εμπραλίτζε, μετά από γύρισμα του Μέσκα, ψηλά άουτ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για τη Δόξα, Χριστοφή και Σάσι στις θέσεις των Στυλιανού και Ασαμόα αντίστοιχα. Αναγκαστική η αλλαγή για του Κύπριου ακραίου αμυντικού που ένιωσε ενοχλήσεις.

48′ Ατομική ενέργεια του Σάσι, έπαιξε το ένα-δύο με τον Σαντίκ στην περιοχή και έκανε το σουτ, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Μπογκατίνοφ.

49′ Γύρισμα του Γκόρουπετς που μπήκε στην περιοχή, έξω το σουτ του Μ. Ηλία.

50′ Πρώτη αλλαγή και για τον Εθνικό, Ασούμπρε αντί Αμπντουλάγιεφ.

56′ Πολύ καλή στιγμή για τη Δόξα. Με τον Σάσι που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πέρασε τον Γκόρουπευς και έκανε το σουτ. Έδιωξε σε κόρνερ ο Μπογκατίνοφ.

57′ Σουτ του Σαντίκ μετά από εκτέλεση κόρνερ, μπήκε στην πορεία της μπάλας ο Αντενόν, μεγάλη απόκρουση του Μπογκατίνοφ πάνω στη γραμμή.

59′ Διπλή αλλαγή για τον Εθνικό, Ελουντού και Φόλμπρεχτ εντός, Τολεμές και Ζάκπα εκτός.

63′ Κίτρινη κάρτα στον Αντενόν για φάουλ στον Περατικό.

64′ Πολύ μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πηλέα, δύσκολα και εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πρινιωτάκης.

67′ Στη θέση του Μέσκα ο Μπαλντέ.

72′ Κεφαλιά του Αντενόν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αντάμοβιτς, ελάχιστα έξω η μπάλα.

74′ Έβγαλε την κεφαλιά του Μ. Ηλία ο Πρινιωτάκης.

75′ Τεράστια ευκαιρία για τη Δόξα με τον Σαντίκ. Ο Φινλανδος δέχτηκε την πάσα από τον Εμπραλίτζε και από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

77′ Σουτ του Μπαλντέ από το ύψος της περιοχής, άουτ.

81′ Κίτρινη κάρτα στον Περατικό για φάουλ στον Μπαλντέ.

84′ Γκολ για τη Δόξα, με τον Σάσι όμως ακυρώνεται. Μετά από σουτ του Μπαλντέ, η μπάλα έφτασε στον Τυνήσιο επιθετικό και από κοντά πλάσαρε εύστοχα τον Μπογκατίνοφ. Ακυρώθηκε το γκολ από το VAR για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, πριν ακόμα η μπάλα φτάσει στον Μπαλντέ.

90′ Πέντε λεπτά ο έξτρα χρόνος.

90+1′ Κίτρινη κάρτα στον Γκόρουπετς για φάουλ στον Αντάμοβιτς.

90+2′ Πρόβλημα αντιμετωπίζει ο διαιτητής Αργυρού. Μπαίνει ο γιατρός στο γήπεδο.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ