aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔόξα-ΑΠΟΕΛ: Του άναψε κόκκινο, έχασαν και οι δύο

Δόξα-ΑΠΟΕΛ: Του άναψε κόκκινο, έχασαν και οι δύο

Του Κώστα Καλλή
Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο και για τη Δόξα και για τον ΑΠΟΕΛ, όμως σ’ ένα γεμάτο παιχνίδι που έγινε στο Μακάρειο για την 8η αγωνιστική, έμειναν στην ισοπαλία 2-2. Η ομάδα της Κατωκοπιάς έμεινε για άλλη μια αγωνιστική χωρίς νίκη, την οποία αγνοεί από τη 2η αγωνιστική και παράλληλα άναψε κόκκινο στο μίνι σερί του ΑΠΟΕΛ αφού προερχόταν από δύο διαδοχικές νίκες.

Το χθεσινό αποτέλεσμα κράτησε στα χαμηλά δώματα της βαθμολογίας τη Δόξα, αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 7 βαθμούς και ισοβαθμώντας με άλλες τρεις ομάδες. Όσο για τον ΑΠΟΕΛ, που ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κλότσησε την ευκαιρία να φθάσει σε άλλη μια επιτυχία. Δεν τρίτωσε το καλό για τους γαλαζοκίτρινους και με τον ένα βαθμό που πρόσθεσε έφθασε τους 10, παραμένοντας στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ήταν χορταστικό με τέσσερα γκολ, ευκαιρίες, αμφισβητούμενες φάσεις, δύναμη και πάθος από τους ποδοσφαιριστές και το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κωνσταντίνου Φωτίου. Η Δόξα στερήθηκε τη νίκη λόγω του αυτογκόλ από τον Τιντζανί στο 85’. Προηγουμένως η ομάδα του Σακκά είχε ανατρέψει το σκορ με το οποίο ο ΑΠΟΕΛ πήρε προβάδισμα με τον Σάβιτς (15’). Αρχικά ο Σαντίκ ισοφάρισε με πέναλτι (30’) το οποίο κέρδισε ο Μπαλντέ από τον Βινίσιους και ακολούθως ο Μπαλντέ με ατομική ενέργεια και σουτ από πλάγια θέση στην κλειστή γωνία του Σκουφέτ, που φέρει ευθύνη, έκανε προσωρινά όπως εξελίχθηκε το ματς το 2-1 για τη Δόξα.

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν αρκετά καλός στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού έβαλε πίεση και έψαξε το γκολ το οποίο πέτυχε νωρίς (15’). Ο Σάβιτς έκανε την κεφαλιά και η μπάλα αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι έσκασε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει τη σέντρα και η απόφασή του επιβεβαιώθηκε από το VAR.

Ακολούθως, αν και ο ΑΠΟΕΛ έλεγχε τον αγώνα, η Δόξα ισοφάρισε με πέναλτι που αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους, όμως η φάση εξετάστηκε από τον VARίστα που προφανώς συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή αφού δεν τον έστειλε να δει τη φάση μέσω βίντεο. Και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η Δόξα έκανε την ολική ανατροπή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γαλαζοκίτρινοι έψαξαν την ισοφάριση, άσκησαν πίεση και η Δόξα αμύνθηκε σθεναρά. Χάθηκαν ευκαιρίες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες του Αυγουστή ήταν φλύαροι στην τελική πάσα. Πέτυχαν γκολ στο 63′ με τον Σόουζα αλλά μέσω VAR δεν μέτρησε αφού στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ ο Κβιλιτάια.
Τελικά η ισοφάριση ήλθε με το αυτογκόλ του Τιντζανί πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’. Στα τελευταία λεπτά η μπάλα έτρεχε περισσότερο λόγω και της βροχής, με τον Σόουζα να πλησιάζει το γκολ στο 90’ και τον Σαντίκ να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 90’+6.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ