aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔόξα - ΑΠΟΕΛ: Ένας γάμος, μια κηδεία (vid)

Δόξα – ΑΠΟΕΛ: Ένας γάμος, μια κηδεία (vid)

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Δόξα για εξάδα, ΑΠΟΕΛ σε περιπέτειες παραμονής στην Α’ Κατηγορία. Οι γαλαζοκίτρινοι αποδεικνύονται σάκος του μποξ και εύκολη λεία για κάθε αντίπαλο, με την ομάδα της Κατωκοπιάς να κερδίζει με 2-1 στο Μακάρειο για την 18η αγωνιστική και να υποχρεώνει την ομάδα του Μικ Μακάρθι που μετρά αντίστροφα στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ στην τέταρτη συνεχόμενη της ήττα και όγδοη στο πρωτάθλημα.

Η Δόξα έφερε τούμπα το παιχνίδι, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 8’ με τον Ντε Βινσέντι, όμως με δύο τέρματα του Σαντίκ (26’, 75’ πέναλτι) έκανε την ανατροπή, έφτασε τους 24 βαθμούς και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Τρίζει εκκωφαντικά η καρέκλα του Μακάρθι

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν γι’ άλλο ένα παιχνίδι τραγικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με αργή ανάπτυξη και προβλέψιμος. Ο κατήφορος για τους γαλαζοκίτρινους δεν λέει να σταματήσει, διανύουν τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας τους και παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού (11η θέση) με 16 βαθμούς.

Το ματς

Με διάθεση άρχισε τον αγώνα ο ΑΠΟΕΛ που ανέλαβε κυρίαρχο ρόλο στην αναμέτρηση και νωρίς κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Τομάς ντε Βινσέντι στο 8’ του αγώνα έβαλε τέλος στην αφλογιστία 290’, αφού οι γαλαζοκίτρινοι είχαν σκοράρει τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2020 κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και έμειναν άσφαιροι στα ματς με Ομόνοια, Καρμιώτισσα και Ένωση.

Μετά από σέντρα του Ζαχίντ από δεξιά ο Νούχιου έκανε κεφαλιά πάσα με τον Ντε Βινσέντι να δίνει με το γόνατο προβάδισμα 1-0 στον ΑΠΟΕΛ και να πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μικ Μακάρθι παρά το γρήγορο γκολ δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Μπεν Σαχάρ στο 15’ απείλησε την εστία του Παρασκευά και από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Σταδιακά κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και κυρίως από στατικές φάσεις με το κεφάλι του Σαντίκ έδειξαν τα δόντια τους στον ΑΠΟΕΛ. Ο Φινλανδός επιθετικός αστόχησε στο 20’ σε κεφαλιά μετά από σέντρα του Κίκας, όμως οκτώ λεπτά αργότερα (28’) βρήκε στόχο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Οικονομίδη. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε, ο ΑΠΟΕΛ ήταν ακίνδυνος επιθετικά με αργή και προβλέψιμη ανάπτυξη, ενώ ούτε και η Δόξα έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή των γαλαζοκιτρίνων.

Με ευκαιρία του Μπεν Σαχάρ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Ισραηλινός δεν βρήκε στόχο, ενώ ο Εφραίμ στο 69’ δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έπιασε «αέρα» μόνος στο δεύτερο δοκάρι.

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεράτ Σαντίκ στο 75’ η Δόξα προηγήθηκε 2-1 και έφερε τα πάνω κάτω. Στο 73’ της αναμέτρησης οι παίκτες της Δόξας ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Σάντος, ο Βασίλης Δημητρίου άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και ένα λεπτό αργότερα αφού ενημερώθηκε από το VAR πήγε στο βίντεο για να εξετάσει τη φάση.

Διαπίστωσε την παράβαση που έγινε, με την μπάλα να κτυπά στο απλωμένο χέρι του Βραζιλιάνου στόπερ και καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Ο Σαντίκ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Σάντος βάζοντας τη Δόξα σε θέση οδηγού στο παιχνίδι.

Αλλαγή στην αλλαγή έγινε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης που αντικατέστησε τον Μπεν Σαχάρ στο 69′ και στο 90+3! αποσύρθηκε για να περάσει στη θέση του ο Κατσαντώνης με τον Ελλαδίτη να φεύγει εκνευρισμένος και να λέει… γαλλικά στον Ιρλανδό διαιτητή.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Παρασκευά, Μέσκα, Πάντιτς, Μουκτάρης, Εγγλέζου (86′ Χριστοφή), Μπόλιεβιτς, Κόστα, Οικονομίδης, Λουίς Κάρλος, Kίκας, Σαντίκ.

ΑΠΟΕΛ (Μικ Μακάρθι): Σίλβα, Αποστολάκης, Σάντος, Ζορζ, Γουίλερ (85′ Μπερν), Ανουάρ, Ζαχίντ, Γαβριήλ (69′ Εφραίμ), Ντε Βινσέντι, Μπεν Σαχάρ (69′ Κλωναρίδης, 90+3 Κατσαντώνης), Νούχιου.

Σκόρερ: 26′, 75′ πέναλτι Σαντίκ / 8′ Ντε Βινσέντι.

Κίτρινες: Μουκτάρης, Ντα Κόστα / Ντε Βινσέντι, Σάντος

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Β’ Βοηθός: Ομηρος Τζιωρτζής.

4ος: Αβραάμ Τσούκκας.

VAR: Τιμόθεος Χριστοφή.

AVAR: Μάριος Καλογήρου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ