aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΔόξα – ΑΠΟΕΛ 2-2: Τα είΧε όλα εκτός νικητή! (vid & pics)

Δόξα – ΑΠΟΕΛ 2-2: Τα είΧε όλα εκτός νικητή! (vid & pics)

Τέσσερα γκολ, εναλλαγές στο σκορ, αμφισβητούμενες φάσεις, πάθος, ένταση, αυτογκόλ αλλά χωρίς νικητή. Το ισόπαλο 2-2 ανάμεσα σε Δόξα και ΑΠΟΕΛ στο Μακάρειο για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ικανοποίησε τους ουδέτερους για το θέαμα και το αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τελικό σφύριγμα, όχι όμως τις δύο ομάδες.

Η Δόξα έμεινε με την γεύση της δεύτερης νίκης στο πρωτάθλημα και πρώτης μετά από πέντε αγωνιστικές, καθώς ήταν μπροστά στο σκορ έως και το 85’ του αγώνα, ενώ ο ΑΠΟΕΛ που προηγήθηκε 1-0 με κεφαλιά του Σάβιτς (15’), ισοφάρισε 2-2 (αυτογκόλ Τιτζανί 85’), αλλά δεν κατάφερε να «κολλήσει» τρίτη σερί νίκη ώστε να αναρριχηθεί στο βαθμολογικό πίνακα.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μπαλντέ, ο οποίος ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του από τον Βινίσιους με το οποίο ο Σαντίκ ισοφάρισε σε 1-1 στο 29’, ενώ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα της Κατωκοπιάς στο 44’ με ατομική ενέργεια και σουτ από πλάγια θέση στην κλειστή γωνία του Σκουφέτ που άφησε αφύλαχτη την πλευρά ευθύνης του.

Ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε στην 6η θέση με 10 βαθμούς, ενώ η Δόξα έφτασε τους 7 όσους έχουν Ομόνοια, Πάφος και ΠΑΕΕΚ.

Τo ματς

Με διάθεση να αναλάβει ρόλο κυρίαρχου στην αναμέτρηση άρχισε την αναμέτρηση ο ΑΠΟΕΛ. Έχοντας την στήριξη πέραν των 2.500 οπαδών του που έδωσαν βροντερό «παρών» στο Μακάρειο οι γαλαζοκίτρινοι έπιασαν από το «λαιμό» τη Δόξα και η πίεση που άσκησαν στα πρώτα λεπτά έφερε αποτέλεσμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νατέλ ο Βούγιαντιν Σάβιτς παρά το μπαταρισμένο κεφάλι νίκησε τους πάντες στον «αέρα», έκανε την κεφαλιά και η μπάλα αφού κτύπησε στο δοκάρι έσκασε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει τη σέντρα και η απόφασή του για γκολ να επιβεβαιώνεται από το VAR που εξέτασε κατά πόσο η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος. Πάντως οι επαναληπτικές προβολές της φάσης δεν ξεκαθαρίζουν απόλυτα τη φάση.

Όσο περνούσε o χρόνος η Δόξα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και γινόταν πιο απαιτητική. Στο 26’ ο Σκουφέτ απέκρουσε το σουτ του Αντάμοβιτς, όμως ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής Κωνσταντίνος Φωτίου καταλόγισε (με αρκετή καθυστέρηση) πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων για ανατροπή του Μπαλντέ σε μαρκάρισμα του Βινίσιους. Η φάση εξετάστηκε από το VAR που επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΠΟΕΛ, με τις επαναληπτικές προβολές της φάσης να δείχνουν ελαφρύ πάτημα του Βραζιλιάνου στόπερ στον ακραίο επιθετικό της Δόξας. Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Σαντίκ, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αν και ο Σκουφέτ πρόβλεψε σωστά τη γωνία και παραλίγο να αποκρούσει.

Η συνέχεια, μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ είχε την μπάλα στην κατοχή του όμως η Δόξα ήταν πιο επικίνδυνη. Στο 38’ ο Ασαμόα και στο 39’ ο Αντενόν έριξαν προειδοποιητικές βολές και στο 44’ ο Μπαλντέ άδειασε τον Βινίσιους και εξέθεσε τον Σκουφέτ που άφησε αφύλαχτη την κλειστή του γωνία.

Δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Νατέλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει για τον ΑΠΟΕΛ που βρήκε δεύτερο γκολ με τον Σόουζα στο 63’ αλλά ακυρώθηκε λόγω αντικανονικής θέσης του Κβιλιάτια στο ξεκίνημα της φάσης. Το VAR εξέτασε τη φάση και στη γραμμή που δημοσίευσε ο Γεωργιανός ήταν ένα βήμα πιο μπροστά.

Ο χρόνος κυλούσε, ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε να ισοφαρίσει αλλά δεν έβρισκε τον τρόπο και η Δόξα ολοένα και πλησίαζε στη δεύτερη νίκη της. Στο 85’ η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή βρήκε τη λύση από το κεφάλι ενός αντιπάλου. Μετά από κόρνερ του Εφραίμ ο Καρώ έκανε κεφαλιά και στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα ο Τιτζανί την έστειλε στα δίχτυα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Στυλιανού (71′ Τιτζανί), Αντενόν, Λαφράνς, Καραμανώλης (35′ Κοβάσεβιτς), Αντάμοβιτς (71′ Καλλής), Τραϊτσέφσκι, Ασαμόα, Μέσκα, Μπαλντέ, Σαντίκ.

ΑΠΟΕΛ (Σωφρόνης Αυγουστή): Σκουφέτ, Θεοδώρου (52′ Ντιαβαρά), Καρώ, Βινίσιους, Σάβιτς, Σαμπάλα, Σόουζα, Λουντέμο, Εντονγκαλά (76′ Εφραίμ), Νατέλ (76′ Κατσαντώνης), Κβιλιτάια.

Σκόρερ: Σαντίκ 29′ (πεν.), Μπαλντέ 44′ / Σάβιτς 15′, Τιτζανί (αυτογκόλ) 85′

Κίτρινες: Μπαλντέ, Σαντίκ, Στυλιανού, Μέσκα, Κοβάσεβιτς, Τραϊτσέφσκι / Βινίσιους, Αυγουστή, Σάβιτς, Θεοδώρου.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος.

4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Azevedo Malheiro Helder Miguel.

AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας.

Παρατηρητής: Τράττος Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Στο έδαφος ο Σάβιτς, χτύπησε στο πρόσωπο.

9′ Μπήκε στην περιοχή ο Νατέλ και έκανε το σουτ, κόντραρε η μπάλα.

13′ Νέο σουτ, του Κβιλιτάια αυτή τη φορά, έβαλε την κόντρα ο Καραμανώλη.

15′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ ο ΑΠΟΕΛ. Με καρφωτή κεφαλιά του Σάβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ. Πιο ψηλά από όλους ο Σέρβος, χτύπησε με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι η κεφαλιά και έσκασε στο έδαφος. Ο διαιτητής έκρινε ότι πέρασε ολόκληρη τη γραμμή και έδειξε τη σέντρα. Ελέγχθηκε από το VAR η φάση και μέτρησε κανονικά το γκολ. Στην επαναληπτική προβολή δεν ξεκαθαρίζει αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή.

250645062 914690579475365 4063044430482521908 N

-Ψάχνει το δεύτερο γκολ ο ΑΠΟΕΛ, που είναι συνέχεια στην επίθεση.

26′ Σουτ του Αντάμοβιτς, μάζεψε ο Σκουφέτ.

27′ Πέναλτι για τη Δόξα, το κέρδισε ο Μπαλντέ σε μαρκάρισμα του Βινίσιους. Εξετάζεται η φάση από το VAR, που επιβεβαιώνει τον διαιτητή. Εντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο.

28′ ΓΚΟΛ 1-1 Εύστοχος από την άσπρη βούλα ο Σαντίκ. Έπεσε σωστά ο Σκουφέτ αλλά δεν μπόρεσε.

34′ Κίτρινη κάρτα στον Μπαλντέ, για φάουλ στον Βινίσιους.

35′ Πρώτη αλλαγή στο ματς, για τη Δόξα. Κοβάσεβιτς αντί του Καραμανώλη.

36′ Κίτρινη κάρτα και στον Σωφρόνη Αυγουστή, για διαμαρτυρίες.

37′ Σέντρα του Θεοδώρου, κεφαλιά του Νατέλ, πρόλαβε ο Σισκόφσκι και μάζεψε πριν φτάσει η μπάλα στον Σόουζα.

38′ Σουτ του Ασαμόα εκτός περιοχής, κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

39′ Κεφαλιά του Αντενόν, μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μπαλντέ, πάνω από τα δοκάρια.

44′ ΓΚΟΛ 2-1 Φέρνει τούμπα το ματς η Δόξα, με τον Μπαλντέ. Όμορφο γκολ από τον ακραίο επιθετικό της προσφυγικής ομάδας, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πρώτα.

-Τέσσερα τα λεπτά της καθυστέρησης.

45+1′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Σέντρα του Ντονγκαλά, δεν μπόρεσε από κοντά ο Νατέλ. Απομάκρυνε με δυσκολία ο Σισκόφσκι σε κόρνερ πριν προλάβει ο Σόουζα να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα. Φωνάζει για πέναλτι ο Βραζιλιάνος στο μαρκάρισμα που του έγινε, καμία παράβαση αποφασίζουν διαιτητής και VAR.

45+4′ Κίτρινη κάρτα στον Σάβιτς.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

48′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαλντέ από πλάγια θέση, με δυσκολία σε κόρνερ ο Σκουφέτ.

51′ Κίτρινη κάρτα στον Θεοδώρου για φάουλ στον Αντενόν.

52′ Ντιαβαρά στη θέση του Θεοδώρου.

53′ Στο έδαφος ο Σόουζα στην περιοχή, ζήτησε πέναλτι. Δεν υπάρχει παράβαση αποφασίζει ο Φωτίου.

56′ Στην περιοχή ο Ντιαβαρά, κάνει το σουτ, έφυγε απελπιστικά πλάγιο άουτ.

57′ Κίτρινη κάρτα στον Σαντίκ.

57′ Κίτρινη κάρτα και στον Στυλιανού για σκληρό φάουλ στον Ντονγκαλά.

63′ Σκοράρει ο ΑΠΟΕΛ με τον Σόουζα. Ο Κβιλιτάια έφυγε απέναντι από τον Σισκόφσκι, πήγε πλάγια όμως, έκανε το σουτ που πήγε στο δοκάρι. Ο Βραζιλιάνος μέσος πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ελέγχεται η φάση για οφσάιντ στο ξεκίνημα, στον Γεωργιανό και ακυρώνεται.

249713760 578383356820955 7729706178826014131 N

66′ Κίτρινη στον Μέσκα για σκληρό φάουλ στον Βινίσιους.

Υπό καταρρακτώδη βροχή διεξάγεται η αναμέτρηση.

74′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ, εκτέλεση φάουλ του Σαμπάλα, ο Σάβιτς έκανε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

85′ ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ ισοφαρίζει σε 2-2 με αυτογκόλ του Τιτζανί, μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Καρώ, ο ποδοσφαιριστής της Δόξας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σισκόφσκι.

88′ Φάση διαρκείας στην περιοχή της Δόξας, σουτ του Εφραίμ εκτός περιοχής η μπάλα έξω.

90′ Απειλεί ξανά ο ΑΠΟΕΛ, η κεφαλιά του Σόουζα έφυγε ελάχιστα έξω.

90+1′ Έχει πρόβλημα τραυματισμού ο Σισκόφσκι, όμως συνεχίζει ο τερματοφύλακας της Δόξας αφού δεν έχει δικαίωμα για άλλη αλλαγή ο Κώστας Σακκάς.

Έξι λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90+6′ Τεράστια ευκαιρία για την Δόξα, σουτ του Σαντίκ η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Καρώ ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα.

Τέλος αγώνα.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ