aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔόξα – ΑΕΚ 1-4: Κορυφή με Άγγλο… κατά συρροή «δολοφόνο» και περιμένει (vid)

Δόξα – ΑΕΚ 1-4: Κορυφή με Άγγλο… κατά συρροή «δολοφόνο» και περιμένει (vid)

Κίνηση… ματ έκανε ο Νταβίδ Καταλά, δίνοντας φανέλα βασικού στον Ντάρμπισαϊαρ. Ο Άγγλος… κατά συρροή «δολοφόνος» με τέσσερα γκολ (35′, 43′, 52′, 56′) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της άνετης επικράτησης της ΑΕΚ με 4-1, επί της Δόξας για τη δωδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος στο Μακάρειο.

Αν και ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού η ομάδα της Κατωκοπιάς προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό, από εκείνο το σημείο και έπειτα ο επιθετικός των φιλοξενουμένων πήρε το «όπλο» του. Είναι η πρώτη φορά του Ντάρμπισαϊαρ στην 17χρονη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι.

Με τη νίκη αυτή και τους τρεις βαθμούς η ΑΕΚ ανέβηκε στους 27 βαθμούς και την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα, προσπερνώντας τον Απόλλωνα που έχει 25 και… περιμένοντας την αναμέτρηση των λεμεσιανών κόντρα στον Εθνικό τη Δευτέρα. Επόμενο ματς για τους κιτρινοπράσινους είναι απέναντι στην Ομόνοια τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στο ΓΣΠ.

Πέμπτη ήττα της Δόξας στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία αν και προηγήθηκε στη συνέχεια «κατέρρευσε» και δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί της ΠΑΕΕΚ. Έμεινε στους ένδεκα βαθμούς και τη δέκατη θέση στη βαθμολογία.


Το ματς

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για τη Δόξα, αφού μόλις στο 9’ κατάφερε να πάρει προβάδισμα με τον Σαντίκ. Από εκεί και έπειτα όμως κατέρρευσε. Η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα και έκλεισε στα καρέ της την προσφυγική ομάδα, που αμυνόταν μαζικά. Η ασφυκτική πίεση των κιτρινοπράσινων έφερε αποτέλεσμα. Στο 35’ ο Ντάρμπισαϊαρ πήρε το «όπλο» του και ισοφάρισε αρχικά με κεφαλιά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (43’) έφερε τούμπα το ματς, με το δεύτερο του προσωπικό γκολ στην αναμέτρηση, με ωραία γύρισμα στην περιοχή και ιδανικό τελείωμα.

Το «πάρτι» συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργούσαν με σχετική άνεση και ο Ντάρμπισαϊαρ συνέχισε το… βιολί του. Με δύο γρήγορα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (52’, 56’) «τελείωσε» την υπόθεση νίκη.

Οι κιτρινοπράσινοι είχαν στη συνέχεια μερικές καλές ευκαιρίες για να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ, ήταν όμως άστοχοι. Η Δόξα από την πλευρά της, πέραν του γκολ που σημείωσε δεν είχε άλλη τελική προσπάθεια. Χαρακτηριστικό ότι ο αγώνας τελείωσε με 16 τελικές (11 στον στόχο) για την ομάδα της Λάρνακας και μόλις μια (το γκολ) για αυτή της Κατωκοπιάς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μέσκα (84′ Εμπραλίτζε), Καραμανώλης, Λαφράνς, Στυλιανού, Τραϊτσέφσκι, Ασαμόα (84′ Φασουλιώτης), Μπαλντέ (57′ Ολιβέιρα), Τιντζιανί (78′ Κοβάσεβιτς), Σάσι (57′ Ντίας), Σαντίκ.

ΑΕΚ (Νταβίδ Καταλά): Τούμπας, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Μ. Γκονθάλεθ, Γκαρσία (80′ Τάντι), Άμπραχαμ, Λέντες (75′ Ρόμο), Ακοράν (63′ Φαράζ), Γκιούρσκο (75′ Τιάγκο), Τρισκόφσκι, Ντάρμπισαϊαρ (63′ Εσπινόσα).

Σκόρερ: Σαντίκ 9′ / Ντάρμπισαϊαρ 35′, 43′, 52′, 56′

Κίτρινες: – / Γκαρσία.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια.

4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς.

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

AVAR: Λαζάρου Ιωάννης.

Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

– Στη σέντρα η ΑΕΚ.

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ Πέναλτι για τη Δόξα υπέδειξε ο Σολωμού, μετά από γύρισμα του Σάσι, για χέρι του Μιλίτσεβιτς στην περιοχή. Μετά από παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής πήγε στο on field review και είδε τη φάση ξανά, παίρνοντας σωστά πίσω την αρχική του απόφαση.

9′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ η Δόξα με τον Σαντίκ. Ο επιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε απέναντι από τον Τούμπα και ήταν εύστοχος. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ελέγχθηκε από το VAR και μετά από τέσσερα περίπου λεπτά μέτρησε κανονικά.

18′ Δυνατό εκτός περιοχής σουτ του Ροσάλες, σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

22′ Σουτ του Γκιούρσκο, μετά από γύρισμα του Ροσάλες, με τις γροθιές απομάκρυνε ο τερματοφύλακας της Δόξας.

– Αντέχει στην πίεση της ΑΕΚ η Δόξα, που αμύνεται μαζικά.

34′ Πολύ μακρινό σουτ του Ροσάλες, μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Σισκόφσκι.

35′ ΓΚΟΛ 1-1 Φέρνει στα ίσα το ματς η ΑΕΚ, με κεφαλιά του Ντάρμπισαϊαρ. Μετά από γύρισμα του Γκαρσία, ο Άγγλος επιθετικός νίκησε στον αέρα τον Λαφράνς και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

39′ Σουτ του Τρισκόφσκι, σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

43′ ΓΚΟΛ 1-2 Γυρίζει το ματς η ΑΕΚ, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ντάρμπισαϊαρ. Πήρε την μπάλα στην περιοχή ο Άγγλος, γύρισε όμορφα και τελείωσε ιδανικά τη φάση.

– Πέντε λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

– Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.

46′ Μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή ο Γκιούρσκο, το γύρισμα του απομάκρυνε ο Λαφράνς.

51′ Γύρισμα του Γκαρσία από αριστερά, ο Άμπραχαμ έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι. Με προβολή ο Καραμανώλης έδιωξε σε κόρνερ.

52′ ΓΚΟΛ 1-3 Εκτελέστηκε το κόρνερ, από τις κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Τρισκόφσκι που έκανε το σουτ. Ακούμπησε ο Ντάρμπισαϊαρ και την έστειλε στα δίκτυα. Χατ-τρικ για τον Άγγλο.

53′ Κίτρινη στον Γκαρσία.

56′ ΓΚΟΛ 1-4 Ξανά με τον Ντάρμπισαϊαρ, που συμπληρώνει καρέ τερμάτων. Έκανε το σουτ ο Γκιούρσκο, το έβγαλε ο Σισκόφσκι. Πήρε το ριμπάουντ ο Άγγλος, ξανά απομάκρυνε ο τερματοφύλακας της Δόξας, πριν ο επιθετικός της ΑΕΚ με δεύτερη προσπάθεια σκοράρει ξανά.

57′ Διπλή αλλαγή για τη Δόξα, Ντίας και Ολιβέιρα αντί των Σάσι και Μπαλντέ.

63′ Διπλή αλλαγή και για την ΑΕΚ. Φαράζ στη θέση του Ακοράν και Εσπινόσα σε αυτή του Ντάρμπισαϊαρ.

70′ Μπήκε στην περιοχή ο Εσπινόσα και έκανε το σουτ, μπλόκαρε ο Σισκόφσκι.

71′ Σουτ του Φαράζ, έξω.

75′ Νέα διπλή αλλαγή για την ΑΕΚ. Τιάγκο αντί Γκιούρσκο και Ρόμο αντί Λέντες.

78′ Αλλαγή και για τη Δόξα, Κοβάσεβιτς εντός, Τιντζιανί εκτός.

80′ Τελευταία αλλαγή για την ΑΕΚ, Τάντι στη θέση του Γκαρσία.

84′ Ολοκληρώνει τις αλλαγές της και η Δόξα. Εμπραλίτζε αντί Μέσκα και Φασουλιώτης αντί Ασαμόα.

– Τρία λεπτά ο έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ