aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔώνης και Ιδιάκεθ σε… κόντρα

Δώνης και Ιδιάκεθ σε… κόντρα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Βρέθηκαν σε αντίπαλους πάγκους δύο φορές, έφυγαν νικητές από μία φορά ο καθένας και μάλιστα, με το ίδιο σκορ (3-1). Ο Γιώργος Δώνης και ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ λοιπόν, πάνε σήμερα στο ΓΣΠ για το… κόντρα των μεταξύ τους «μονομαχιών». Από εκεί και πέρα, σχεδόν ίδια είναι τα αποτελέσματα που έφερε συνολικά ο μεν απέναντι στην ΑΕΚ και ο δε με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Ο Ελλαδίτης προπονητής βρέθηκε πέντε φορές στον δρόμο των Λαρνακέων. Οι πρώτες τρεις στην πρώτη θητεία του στην ομάδα της Λευκωσίας και οι άλλες δύο στην τρέχουσα.

Διαβάστε επίσης: Δώνης: «Όνειρο μου να εργαστώ στον ΠΑΟ»

Ο απολογισμός του είναι δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Από την πλευρά του, ο Βάσκος κόουτς τέθηκε αντιμέτωπος των γαλαζοκίτρινων έξι φορές, από το καλοκαίρι του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα στους κιτρινοπράσινους. Το «σκορ» του είναι δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Αμφότεροι, γνώρισαν τη μοναδική τους αποτυχία σε παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Όταν, δηλαδή, είχαν απέναντί τους ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε επίσης: Τη… βρίσκει με Ομόνοια ο Γιώργος Δώνης!

Με το μέρος του, πάντως, ο Δώνης έχει τη συντριπτική υπεροχή του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΑΕΚ από τη σεζόν 1999-2000, που άνοιξε τις πόρτες του το ΓΣΠ. Στο γήπεδο της πρωτεύουσας πέτυχε 16 νίκες, πέντε ισοπαλίες και δέχτηκε τρεις ήττες σε αγώνες πρωταθλήματος. Ωστόσο, ο Ιδιάκεθ μπορεί να αντλήσει θάρρος από το γεγονός ότι οι πέντε ισοπαλίες και οι τρεις νίκες των Λαρνακέων σημειώθηκαν από το 2012 και εντεύθεν. Δείγμα του ότι η ζυγαριά δεν γέρνει και τόσο μονόπλευρα πλέον. Επιμέρους κίνητρο για τον ίδιο, να φύγει για πρώτη φορά νικητής από την έδρα του ΑΠΟΕΛ, αφού μετρά δύο ισοπαλίες (1-1, 0-0) και μία ήττα (1-3).

Διαβάστε επίσης: Ο Δώνης για το ντέρμπι και την ποιότητα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ