aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΔιψούσαν για εκδίκηση οι ΑΕΛίστες – Μαρτυρίες και βίντεο «καίνε» τους υπόπτους

Διψούσαν για εκδίκηση οι ΑΕΛίστες – Μαρτυρίες και βίντεο «καίνε» τους υπόπτους

ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΝΤΖΙΗΠΑ

Κίνητρο πίσω από την επίθεση σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει περισυλλέξει το ΤΑΕ Λεμεσού, ήταν η δίψα για εκδίκηση από μέρος των οπαδών της ΑΕΛ κατά των οπαδών του Απόλλωνα, καθώς οι τελευταίοι φέρεται να προκάλεσαν επεισόδιο την προηγούμενη ημέρα σε βάρος νεαρών της ΑΕΛ.

Οι τρεις συλληφθέντες 20, 21 και 16 ετών οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου και τέθηκαν υπό κράτηση για περίοδο πέντε ημερών, με τους δικηγόρους τους να μην φέρουν ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας. Για την επίθεση αναζητούνται ακόμη 40 άτομα ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 35 καταθέσεις. Επίσης, αναμένεται να διενεργηθούν τρεις έρευνες σε συγκεκριμένες περιοχές που έγιναν οι επιθέσεις, με σκοπό να εντοπιστούν διάφορα τεκμήρια.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο 20χρονος και ο 16χρονος ανακρινόμενοι αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ανακριτών, δηλώνοντας πως ό,τι έχουν να πουν, θα το πουν στο Δικαστήριο. Από την άλλη, ο 21χρονος παραδέχθηκε ότι ακολούθησε την πομπή με τα οχήματα στην Παλώδια και στο Λύκειο Λαϊκής Λευκοθέας, ισχυριζόμενος όμως ότι δεν κτύπησε κανένα πρόσωπο. Επίσης, έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Από τις μαρτυρίες, που εξασφάλισε η ανακριτική ομάδα, προκύπτει ότι οι επιθέσεις είχαν οργανωθεί το ίδιο βράδυ, αφού οι οπαδοί της ΑΕΛ επιζητούσαν εκδίκηση για παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε την προηγούμενη ημέρα σε βάρος φιλάθλων τους. Στα χέρια της Αστυνομίας υπάρχει μαρτυρία ότι γύρω στις 9 το βράδυ της 30ής Μαΐου, οι ύποπτοι μαζί με άλλους νεαρούς συγκεντρώθηκαν στο ΣΥΦΙ της ΑΕΛ όπου συμφώνησαν να μεταβούν σε διάφορες περιοχές που συχνάζουν οπαδοί του Απόλλωνα για να τους χτυπήσουν. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μαρτυρία προμηθεύτηκαν από το οίκημα μάσκες full face για να μην φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής της Αγίας Φύλας, καταγράφεται αυτοκινητοπομπή οκτώ περίπου οχημάτων να φτάνει σε αδιέξοδο δρόμο παρά το Λύκειο Λαϊκής Λευκοθέας και να αποβιβάζονται από οχήματα 40 άτομα με κουκούλες και διακριτικά της ΑΕΛ.

Οι δράστες με απειλητικές διαθέσεις ζητούσαν από τους νεαρούς να τους πουν ποια ομάδα υποστηρίζουν ενώ ζητούσαν και αποδεικτικά στοιχεία. Ακολούθως κτυπούσαν στα τυφλά τους νεαρούς με σιδερογροθιές και ρόπαλα.

Από τα βίντεο καταγράφηκε όχημα που ανήκει στον 20χρονο αλλά και το όχημα του 21χρονου. Να σημειωθεί πως δύο αδέλφια ηλικίας 14 και 17 ετών δέχθηκαν επίθεση γύρω στις 23.00 το ίδιο βράδυ ενώ περπατούσαν σε περιοχή της Παλώδιας, για να μεταβούν στην οικία τους. Επίσης, γύρω στις μια τα ξημερώματα, 15 αυτοκίνητα στα οποία φέρεται να επέβαιναν οπαδοί του Απόλλωνα, αφίχθηκαν σε καφετέρια στην περιοχή της Λινόπετρας και επιτέθηκαν σε νεαρά πρόσωπα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο 17χρονοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ